Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Návrh ministryně financí ke zvážení možnosti zvýšit pracovní úvazky pedagogů (26.3.2018-1.4.2018)

Neznámý uživatel2018-04-18 17:59:26
Dnes po pedagogické radě jsme měli provozní poradu a zjistila jsem, že odchází pět kantorů. Jedna kolegyně do starobního důchodu, dva ohlásili odchod do předčasného důchodu z důvodu vyhoření, mladý kolega po dvou letech praxe dal výpověď a znechucen jde ze školství pryč, další kolegyně jde na mateřskou a nechce se už potom do školství vrátit.... Nějaké navýšení úvazků nepomůže, jen další kantoři budou znechuceně a vyhoření utíkat.Takže paní ministryně, máte u nás místo, pojďte si to vyzkoušet.
Neznámý uživatel2018-04-16 11:19:27
Vážená paní ministryně, přijďte si na týden zkusit učit přímé i nepřímé činnosti na malotřídní škole se spojenými ročníky, k tomu dohledy, dokumentace, IVP, ....klidně zvyšujte pracovní úvazky, jsem pro, ale pouze odučit a jít!!! přípravy, opravy, dohledy, aktivity s dětmi i rodiči bude vykonávat kdo?, toto vše totiž není na 40 hodin, ale přinejmenším na 50 hodin i více za týden, a to se nezmiňuji o mateřské škole, kde kolegyně jedou bez přestávky 6 hodin v kuse s dvouletými dětmi!!
Neznámý uživatel2018-04-16 06:45:53
Třídu plnou dětí, žáků nebo studentů nelze řídit jako firmu- z kanceláře. Učitelé by se měli semknout a KONEČNĚ spolu se postavit a bránit blábolům, nesmyslným nařízením a scestnému novátorství. Kvalita vlády se pozná podle kvality řízení školství. Co dodat......
Dagmar Kolářová2018-04-15 22:12:58
Učitelé si prostě nesmí nechat líbit všechno. Když se neozvou opravdu radikálně, tak přijdou další nesmyslné návrhy.
Neznámý uživatel2018-04-15 17:26:04
Doporučuji paní ministryni zaměstnat na plný úvazek včetně třídnictví tak na 3 měsíce v některé ze škol. Pak ať šíří svá moudra.
Neznámý uživatel2018-04-15 10:31:25
Likvidace kvality našeho školství pokračuje dalším nesmyslem. Prakticky byl zrušen termín aprobace, učitelé jsou prostě kvalifikováni a ředitel jim může nařídit učit cokoliv na úrovni ZŠ i SŠ. Není kdo by na ped. VŠ učil fyziku, protože jdou téměř všichni tito učitelé do důchodu, takže nejsou fyzikáři a nebudou také další techničtí učitelé a to nemluvím o odborných SŠ. To se budou rodiče divit, až budou občankáři učit fyziku a chemii. A co dělá vláda ? Přidá nám hodiny! Bezva, ať jdou do háje!!!!
Neznámý uživatel2018-04-14 20:13:19
Tak to je opět další z mnoha "nápadů" někoho, kdo nemá o práci učitelů ani nejmenší ponětí.Souhlasím s tím, že není k tomuto slušného komentáře. Paní ministryně a její poradci by si měli vyzkoušet byť jen na několik týdnů tuto práci.Jak mohou posuzovat něco, o čem nemají ani ponětí.
Neznámý uživatel2018-04-14 14:27:58
Do dnešního dne jsem měl paní ministryni za inteligentní a rozumnou. K jejímu návrhu neexistuje slušný komentář. Konečně jsem rád, že po 43 letech za katedrou mne již tyto "chytrosti" nedostihnou
Mgr. Jiří Hruška
Neznámý uživatel2018-04-14 08:41:36
Jsem také proti, pokud se pamatuji, už to tu jednou bylo a bylo to k ničemu a samozřejmě zrušeno a obnoven stávající stav. To se nikdo z chyb nepoučí? Učitelé pracují více než placených 40 hodin týdně, pokud jsou dobrými učiteli. Tak proč jim to ještě znesnadňovat, místo aby se zvyšovala jejich prestiž a chuť do práce. Tím, že jim stát přidá hodiny, dává najevo, že si myslí, že pracují málo. To je voda na mlýn té části veřejnosti, která učitelům závidí prázdniny, platy a nevidí za tím už tu náročnou a zodpovědnou práci. Stát řeší svou nekoncepční politiku ve školství na úkor učitelů všech stupňů. Dejte to vědět do parlamentu!!!!!
Neznámý uživatel2018-04-13 22:50:35
Učitel má zákonnou povinnost pracovat 40 hodin za týden. Pokud bude muset odučit více hodin, odučí je v menší kvalitě. Proč by se měl nad ráme 40 hodinové pracovní doby připravovat na výuku: opravovat sešity, vyhledávat pro žáky materiály na internetu, vykonávat dohledy, psát IVP a následně je hodnotit a mnoho dalšího...... Jsme bohužel jen stádo blbců, protože tohle všechno děláme již teď více než 40 hodin v týdnu a jistě to budeme dělat dál a ve větší míře. Učitelé, vztyčte hlavy a řekněte DOST!
Neznámý uživatel2018-04-13 16:10:05
Je mi ze všech novinek ve školství zle. Ze školství odcházím. Tohle už není o dětech. To je už úplně o něčem jiném. Miluji práci s dětmi, ale za takových podmínek, obrovské administrativě, šikanování ze strany inspekce, rodičů, úřadů, vyplňování nesmyslných tabulek, výkazů, shánění financí přes šablony, projekty...nemůžu věnovat svoji energii dětem. Učitelé jsou tu pro děti a ne z nich dělat úředníky. Rodiče na děti nemají čas a v poslední době ten čas už chybí i učitelům.A to ještě nikdo nepočítá obrovské množství přesčasových hodin, které nikde nelze vykazovat natož proplácet. Děláme to z lásky k dětem, ale na úkor své rodiny a někdy i svého zdraví. Pracuji 35 let v jednotřídní MŠ a kdo tam pracuje taktéž ví o čem mluvím. Kam jsme s naším školstvím došli?
Neznámý uživatel2018-04-13 14:18:18
Za mne také ne. I když má učitelka v MŠ 31 hodin týdně, ředitelka 20 hodin, měly by se denně 2,5 hod překrývat.
Tím to chtějí zajistit? Při provozu od půl 7 do 5 hodin na v 1 třídní MŠ, poraďte jak? Pedagogové v MŠ aby si zajistili plné úvazky tak třídy praskají ve švech - 26 - 28 dětí, v tom integrovaní, do budoucna i dvouleťáci? Věřte, že se po 38 letech ve školství už hrozně těším do důchodu, opravdu "padám" na ústa, snad to doklepu. Opravdu ať si zkusí někdo z ministerstva zvládnou alespoň týden ve škole to, co požadují, učit, bez přestávky v klidu na jídlo, ne těch 31 hodin, ale opravdu s přípravou pomůcek, akcemi školy ani ne 40 ale mnohdy 50 hodin týdně i víc.
Neznámý uživatel2018-04-12 14:34:40
Vážení, už nyní je cítit generační problém. Starší a střední generace mele z posledního. Zkuste se zaměřit na to, aby za pár let měl kdo učit A ještě něco. Co kdybychom opět začali učit normálně. Třeba podle centrálních osnov. Zkuste zredukovat administrativu. Zajistit výjimku z GDPR pro školy, uvolnit inkluzi, ...
A zvýšení úvazků? Řešíte-li takto generační problém ve školství, veřejně přiznáváte vlastní chybu.
Neznámý uživatel2018-04-12 11:38:54
Tak to už je opravdu vrchol toho, co ještě si na učitele vymyslí, aby na nás ušetřili. Než takové ministry, raději žádné!
Neznámý uživatel2018-04-12 11:33:57
Nesouhlsím a připojuji se plně k názoru, že ten to může navrhnout pouze ten, kdo NIKDY NEUČIL !!!!
Neznámý uživatel2018-04-11 16:37:15
Nesouhlasím se zvýšením úvazků pedagogů. Toto může navrhnout jen ten, kdo nikdy neučil.
Neznámý uživatel2018-04-11 11:32:04
Za mateřské školy : NE a znovu NE,pracovní podmínky učitelek mateřských škol jsou v rezortu školství opravdu nejhorší, platová třída 9, 31 hodin přímé vyučovací činnosti,přeplněné třídy na počty 28 dětí,běžně ve třídě děti dvouleté, integrované, děti s odkladem školní docházky. Mateřská škola nepřeruší provoz na celé letní prázdniny,o přerušení provozu na jarní prázdniny se nám může jenom zdát,vyčerpat celou dovolenou je pro učitelky nadlidský výkon. Přála bych všem na ministerstvu, aby si týden v běžné MŠ vyzkoušeli na vlastní kůži.
Neznámý uživatel2018-04-10 18:32:22
Věra Semotánová: Kam peníze tečou, nevím. Ale moc jich nebude, protože to "daření se hospodářství" znamená, že mraky lidí makají u pásů pro cizí firmy, které na rozdíl od nás vytvářejí tu přidanou hodnotu. Jsme montovna a subdodavatel Evropy, "inovaci" si firmy představují tak, že koupí novou mašinu. Vzniká tady moc málo toho, zač se ve světě dobře platí.
Neznámý uživatel2018-04-10 15:18:53
Zásadně nesouhlasím, pracuji ve školství již 39 let, z toho 22 let jako ředitelka MŠ a opravdu jsem již hodně unavená z té hromady administrativy a některých nesmyslů, které se poslední dobou ve školství vymýšlejí.Opouští mě pozitivní,kreativní myšlení, jsem skeptická, divím se kam jsme to až dopracovali... a chtěla bych se zeptat: "když přidávají úředníkům, hasičům, poslancům, soudcům také jim přidávají další hodiny práce či úvazky?"
Věra Semotánová2018-04-09 13:14:27
Neustále posloucháme ,jak se našemu hospodářství daří, tak kam peníze tečou ? Na školství opět není? Autobusových spojů ubývá, silnice v dezolátním stavu, dětského lékaře, očního ani zubaře nenajdete , silnice katastrofické, obchody a restaurace v malých obcích krachují...Zdá se mi, že je tu něco špatně. Věra S.
Neznámý uživatel2018-04-09 13:06:01
Za mateřské školy: Ministerstvo chce opět řešit nedostatek financí dalším zatížením pedagogů. Týdně 31 hodin přímé vyučovací povinnosti, v deváté platové třídě, s přeplněnými třídami, integrovanými dětmi a do budoucna s dvouletými dětmi? Denně více než šest hodin bez možnosti přestávky v neustálém střehu a pohotovosti. Prázdniny v průběhu roku se na MŠ nevztahují, delší uzavření provozu je možné pouze v létě, a dva měsíce to nikdy nejsou. V některých regionech už řešíme nedostatek učitelek, a já se tomu opravdu nedivím. Učitel je pořád jen člověk.
Neznámý uživatel2018-04-09 05:55:32
Reakce na : Za mateřské školy: Rozhodně nesouhlasím, zvýšení úvazků přinese jen zátěž a té už máme všichni rozhodně dost. nesmysl, další nesmysl z pera nevím koho, ale někoho, kdo v životě neučil.
Neznámý uživatel2018-04-08 22:07:09
Proč nás veřejnost vidí tak, že si myslí, jak se flákáme ? Současný nelichotivý obraz učitelů, to je práce politiků napříč prakticky všemi stranami. Musíme se bránit, ozvat se, být slyšet, vidět a hlavně vysvětlovat. Najdou se i krajní možnosti jako masivní stávky a taky budou komunální volby. Možná se budou konat i další, předčasné. ANO je pro učitele nevolitelné hnutí! Nenechme se uštvat !!!!!!!!!
Neznámý uživatel2018-04-08 21:01:54
Učím již přes 30 let. Opět někdo, kdo si myslí, že učitelé ve škole "houpou nohama". Je to pořád dokola. Dnes bych se pro toto opovrhované povolání určitě nerozhodla. Ono se to státu vrátí "na dětech". Já už to do důchodu vydržím (se zaťatými zuby), ale mladých kolegů je mi líto (nebo možná žáků - někdo to odnést musí).
Neznámý uživatel2018-04-08 10:48:35
Tento nápad muže dostat pouze ten, kdo ňikdy nestal před katedrou.
Nabízí se otázka, kam směřuje vzdělanost českého národa.
V rámci různých návrhu by měla přijít na porad dne i tato otázka.
Neznámý uživatel2018-04-07 10:31:35
Povinností učitelů zejména v souvislostí s inkluzí neustále přibývá. Technika navyšuje administrativní úkony. Dobrý učitel již nyní pracuje více než 40 hodin týdně.
Navyšování úvazku nad 23 hodin je nerozumné, ti co to činí jsou neznalí profese učitele. Poslední 4 roky se staly roky neustálých inovací zákonů ve školství. Tyto zatěžují změny destabilizující rovnováhu a práci škol jsou spojeny politikou ANO.
Neznámý uživatel2018-04-07 10:10:26
Je sobota, právě procházím poštu a čtu, co v pracovním týdnu nezvládám.To, co se dočítám, mne opravdu děsí.Souhlasím s kritickými příspěvky a dodávám, jsem ve školství 35 let. Každý soudný člověk i když není pedagog může domyslet, co vše dalšího je za jeho prací. Paní ministryně by opravdu měla vyzkoušet být ve třídě s 28 dětmi a něco je naučit. Ve školce bohužel nejsou ani přestávky a učitelky nemohou opustit třídu. Psychická náročnost, hluk, zodpovědnost, neustálý nárůst administrativy to vše přináší, že opravdu nebude mít, kdo by děti vzdělával. Zdravý rozum??? To už opravdu asi nikdo nepoužívá, hlavně, že nám to v nespočtu dotaznících, šetření, výkazech a dalších nepotřebných dokumentech někdo vyhodnotí.
Neznámý uživatel2018-04-04 12:45:48
Možná by se ministerstvo mohlo inspirovat u sousedů v EU. Např. v Německu se učí asi tak 16 hodin a učitel jazyků má "k ruce" ještě pomocníka - budoucího učitele, který kontroluje práci studentů. Takového asistenta pedagoga - ale pro všechny, ne jen pro někoho.
A platy? O těch se nám může jenom zdát.........
Neznámý uživatel2018-04-02 18:55:37
Jsem učitelka a svoji práci mám ráda. Už mám kousek do důchodu, ale mrzí mne to kvůli těm mladým, kteří budou muset ze škol odejít, pokud se nedostatek financí ve školství bude řešit takto. Kdo neučil, nepochopí, že 21 hodin přímé vyučovací povinnosti neznamená, že pracujeme méně než 40 hodin týdně. O nasazení při těch 21 ani nemluvím. Je to ostuda, pokud se má vyřešit nedostatek financí přidáním hodin přímé vyučovací povinnpsti.
Neznámý uživatel2018-04-02 18:51:43
Pokud se zvýšením úvazků má zvýšit kvalita našeho školství, pak už opravdu ničemu nerozumím. Učím 36 let a stále mne to baví. Ale musím také platit za bydlení, jídlo atd. Takže vzkazuji všem politikům, aby se zamysleli, včetně paní ministrně. Je to opravdu smutné.
Neznámý uživatel2018-04-02 15:49:38
Kéž by, všichni v demisi a vymýšlí ptákoviny!!!
Neznámý uživatel2018-04-02 14:27:07
To je snad APRÍL!!!
Neznámý uživatel2018-04-01 09:11:36
Defenestrace měla něco do sebe.
Neznámý uživatel2018-03-31 15:56:43
Za mateřské školy: jsem pro, aby zase v každé třídě mohly být dvě učitelky!!! a nevymýšlet opravdu ptákoviny s překrýváním a navyšováním úvazků...ona tady je také psychohygiena učitelů, a brzy i dětí, budou-li dvouletí 10h v mateřské škole....
Neznámý uživatel2018-03-31 06:15:06
Už jeden obdobný pokus zvýšení úvazků proběhl za Pilipa. "Učitelé padali na hubu". Paní mistryni bych poslala do třídy s autistou. Jsem PRO INKLUZI, ale je náročná, i když máte k dispozici asistentku. A to jsme teprve v začátcích. Zvýšení úvazků je další klacek po nohy pro náročnou práci učitelů. Současné zvýšení platů je jen malá nekoncepční a nejistá náplast. A ví vůbec někdo, jak náročné to má asistent? Viděl někdo na ministerstvu jejich výplatní almužnu? Kdy už konečně se nebude ukrajovat z nadtarifních složek a vymýšlet všelijaké kejkle s úvazky,aby bylo na tarify!
Neznámý uživatel2018-03-30 23:28:26
Ano jsem nevolil a nikdy nebudu volit podobne populisty a manipulátory. Tohle je výsledek, jak bývalý stébák dokáže zmanipulovat davy. Stačí, že řekne, že vše zařídí a objíždí s tím celou republiku a blbne lidem hlavy. Chtělo by to nějaké hnutí NE. Ta ministryně financí by měla jít pracovat na Českou poštu.
Neznámý uživatel2018-03-30 17:44:24
Bohužel, nestačí jen nevolit ANO, chtělo to víc.... Poslední volby ukázaly temnou tvář 50% Čechů.
Neznámý uživatel2018-03-29 23:31:15
Teď už je jasné, proč ANO už nikdy nevolit!!!Nerozumí školství , nechápou co je přímá pedagogická povinnost , ukazují svoji nekompetentnost v oblasti školství
Pan Plaga raději na veřejnosti nevystoupí, protože by jasně ukázal, že není schopen veřejně vystoupit a srozumitelně argumentovat. ANO, PLAGA, SCHILLEROVA už nikdy více!
Neznámý uživatel2018-03-29 16:27:45
Najít kvalifikovanou učitelku MŠ= nemyslitelné!!! Myslí si někdo na ministerstvu, že se navýšením úvazků situace změní k lepšímu? Naopak, stávající učitelé odejdou.
Neznámý uživatel2018-03-29 14:52:06
Zvýšit počet vyučovaných hodin lze tak jedině u učitelů TV, kteří nemají přípravy, opravy,...
Neznámý uživatel2018-03-28 18:34:42
„Především je ale třeba žáky naučit, že vzdělávání nikdy nekončí a člověk by se měl učit po celý život,“ píše mimo jiné ministr školství Robert Plaga ke Dni učitelů na portále ceskaskola.cz.
Měl by ale sám jít příkladem a učit své úředníky na ministerstvu, že je třeba včas reagovat na změny, které doba přináší. Jak jinak ohodnotit práci monisterstva než nedostatečnou, když chybí matikáři, fyzikáři, chemikáři a budou postupně chybět další. Sám pan ministr by si měl např. rychle doplnit znalosti z oblasti ekonomiky o rovnováze mezi nabídkou a poptávkou a neblábolit něco o 130% platu učitele v roce 2020, protože kde je velmi slabá nabídka, je bude i velmi slabá poptávka. A nepromyšlené výkřiky paní ministryně financí rozhodně počet učitelů ve školách nezvýší, ba naopak.
S pozdravem všem učitel ve výslužbě.
Neznámý uživatel2018-03-28 12:13:16
Do školství mluví každý, kdo má pusu. Paní ministryně je totálně mimo mísu. Někdo vědomě řídí české školství do"pryč". Hůl už se dávno zlomila.
Neznámý uživatel2018-03-28 08:52:32
Co na to odbory? Chi chi chi.
Otakar Jíra2018-03-28 05:24:05
Už jsem se delší dobu obával, že vláda v demisi chce prostřednictvím svých ministrů porušit tradici a nemíní učitelům „oslazovat“ jejich nízké platy. Bůh zaplať, že tradice byla zachována a poučeni minulou tradicí se přestaneme divit a rozčilovat.
Jaký je tedy z hlediska vlády v demisi správný postup? „Přidáme na tarifním platu, čímž částečně uspokojíme křiklouny, kteří každou vládu upozorňují, že by nebylo od věci dodržovat předvolební sliby i vládní prohlášení. Pak zvýšíme objem přidělovaných mzdových prostředků o méně, než by vyžadovala slíbená suma. A tím omezíme odměny, osobní ohodnocení a další „benefity“. Vždyť kantoři přece berou po dva měsíce peníze za nic.“
Sice jsme si nepovšimli, že tato doba je vyhrazena nejen na „dolce far niente“, ale také jako prevence vyhoření v podobě psychické regenerace; a samozřejmě také jako předpoklad úspěšného plnění požadavků školského zákona (zejména v § 2, odst.(1),písm.e, f, h a v § 22b), písm. a, f) – abych neomračoval paragrafy: jedná o část zásad a cílů vzdělávání a o povinnosti pedagogických pracovníků.
Ale úmysl paní finanční ministryně zřejmě směřoval na týdenní rozsah přímé pedagogické činnosti určený nařízením vlády č. 75/2005 Sb. Tento úmysl je jistě legitimní za předpokladu, že u všech kategorií pedagogických pracovníků se automaticky sníží doba potřebná na přípravu, hodnocení i „vedlejší“ činnosti, samostudium, nutnou individuální práci s žákem, kontakt s rodiči atd., atd. Rovněž zde není brána na vědomí náročnost souvislé pedagogické činnosti v jednom dni v návaznosti na problémy psychohygieny. To vše bylo asi v pozadí schválení počtu hodin ve zmíněném nařízení vlády. Marná sláva, jestliže vyhodíme otázku pracovní pohody dveřmi, o to hřmotněji se nám vrátí oknem. Nehledě na to, že paní ministryně financí v demisi má stranické zázemí v prostředí, které bohulibý záměr zvýšit platy (nejen) pedagogickým pracovníkům formulovalo a dotáhlo konečně po letech do praxe.
A najednou se paní ministryni udělal nápad. Nechci domýšlet další potenciální ekonomické záměry, až se národnímu hospodářství přestane dařit. Opět jsme tedy narazili na střet zájmů mezi ekonomikou a pedagogikou. Stará a známá bolest znamenající, že cesta do pekel bývá často dlážděna dobrými úmysly. Jako pedagog ve výslužbě prosím decizní sféru o jedinou věc: dodržujte nabádání J.A.K. hovořící o všelikém kvaltování a řezejte až po dvojím měření.
Neznámý uživatel2018-03-27 23:08:01
Jo, klidně, za předpokladu, že nebudu držet dozory u vchodu, v jídelně, pomalu i na záchodě, nebudu se starat o haldy dokumentace a topit se v papírech kolem projektů; když jako v cizině, tak se vším všudy. I s asistenty, kteří se mi postarají o pomůcky jako ve Francii.
Neznámý uživatel2018-03-27 23:04:09
Už dnes nejsou řidiči MHD, postupně nebudou ani učitelé, zato politologů bude nadbytek, aspoň o něco se bát nemusíme. Co takhle zvýšit společenský význam vzdělání a dát učitelům větší důvěru; vzdělání některých výplní parlamentních lavic je skutečně zajímavé...
Neznámý uživatel2018-03-27 21:20:58
Zamyslela jsem se nad tím, jak bych se postavila k tomu, že by se zvýšení úvazků uskutečnilo. 1. nevzala bych další třídnictví,2. rozhodně bych nezlepšila svoji přípravu na hodiny, žádné vybočení ze zóny komfortu, učila bych tak, abych se nepřipravila o hlasivky a šla bych cestou nejmenšího odporu,3. vyhýbala bych se suplování a to bych vůbec bylo zajímavé, jak by to škola dělala, už teď je to problém, 4. žádný školní klub ani aktivity navíc, 5. využívala bych častější neschopenky, nic bych nepřecházela a vyležela bych se, ne jako dnes. Začínajícím kolegům nezávidím. V dnešní době bych už pedagogickou školu nestudovala.
Neznámý uživatel2018-03-27 11:01:21
A zvažuje paní "mistryně" také možnost, že brzy na ministerstvu nebude? Ať si jde zkusit odučit 5 či 6 hodin za sebou do dnešní školy, kdy je učitel "zapřažen" dohledy, že si někdy nemá čas ani odskočit. Někdy ještě učí i odpoledne. To je o něčem jiném, než krafat při kafíčku na ministerstvu s armádou dalších úředníků... Jestli nějaký B...c tohle navýšení navrhne a další B...i to schválí, tak ubude učitelů, který je už teď nedostatek. Řešení se má hledat jinde.
Neznámý uživatel2018-03-27 10:27:37
Výsměch. Tragédie. Co víc říct?
Neznámý uživatel2018-03-27 09:16:42
A to si pořád říkám, že už se nic hloupějšího nejde vymyslet. Ale jde.
Vždycky se někde někdo najde a myšlenka je na světě. Tohle musí někoho opravdu bolet, nechcete už začít poslouchat tam nahoře, co se děje u nás dole?
Neznámý uživatel2018-03-27 08:36:30
Právě chodí na školy blahopřání od papalášů ke Dni učitelů, to se nám vysmívají? Blahopřeji Vám paní ministryně, takový originální nápad, budete fakt populární!
Neznámý uživatel2018-03-27 07:50:22
OK, víc dětí, dvouleťáci, děti s SVP, pověřenci a pomatenci, nějaká ta hodinka navíc a už nás ten sytém má ! Ale kde?
Neznámý uživatel2018-03-27 06:23:47
Ozvalo se veřejné mínění? To opravdu každý vidí jen 2 měsíce prázdnin? Bohužel, v našem státě je to tak, že každý, kdo chodil do školy, je odborníkem na školství!!!! Veřejnost nemá ani tušení, co to je přímá a nepřímá práce, přípravy, opravy, další akce...
Proč tedy nelze sehnat učitelku, když je to taková " flákárna"?
Vážený kolego z 26.3.11:08 - i kdyby učitelům přidali dalších XX hodin, nikdy nebudeme mít zahraniční platy - nemáme ani český průměr.
Je mi opravdu líto, že tento nápad někdo myslí vážně, degraduje práci učitele, která je opravdu psychicky velice náročná.
Neznámý uživatel2018-03-26 21:38:09
Opět se mi chce blejt...
Neznámý uživatel2018-03-26 11:08:41
Chceme zahraniční platy, mějme i zahraniční hodiny.
Neznámý uživatel2018-03-26 11:07:08
Určitě je to rozumné řešení. Stejně musíme navyšovat úvazky na pokrytí výuky, bylo by to narovnání vztahu i systému k 8 hodinové pracovní době.
Mgr. Dalibor Fusek2018-03-25 16:43:38
Ministryně financí vzhledem k nedostatku financí pro krytí následujícího školního roku zvažuje i možnost zvýšit pracovní úvazky pedagogů. Jak se na tento její nápad díváte Vy?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.