Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Nedostatek kapacit v mateřských a základních školách (17.3.2014-23.3.2014)

Neznámý uživatel2014-03-19 20:12:26
Taky by mne velice zajímalo, zda existuje nějaká statistika, kolik matek pobírá nějaké dávky a přitom má své děti ve školce.
Neznámý uživatel2014-03-19 15:09:09
Podle mne je to nesmysl a "komunistický výdobytek." Sám jsem vyrůstal v období, kdy byly kapacity školek mnohem menší než byly potřeby matek. Moje máma ale naopak od těch dnešních "fiflenek" byla ochotná se mnou dojet do školky na vesnici 14 km vzdálené a pak dojet zpět do města, aby šla do práce. Dnešní "matky" nejsou ochotny ani dojet do vedlejší ulice, protože se jim prostě nechce. Jak jinak si mám vykládat reálné čislo, kdy obsazenost kapacit MŠ je 88 %. Znamená to, že kapacity jsou, ale není ochota někam dojet. Je to především problém v Praze a okolí, ale ať se milostiví taky trošičku dozvědí o životní realitě. Jestliže v Ostravě není práce, člověk také musí dojet do Frýdku. To je jakoby v pořádku. Ale jestliže v Praze není školka, tak má celý stát dotovat jejich výstavbu? Přijde mi to nefér a hloupé.
Neznámý uživatel2014-03-17 08:55:23
To je velmi složitá otázka. Dokážu pochopit, že existují lokality, kde opravdu dochází k nedostatku míst, ale na druhou stranu, podle všech demografických prognóz je letošní školní rok poslední, kdy došlo k nárůstu poštu dětí v MŠ, od příštího roku dojde k početnímu úbytku. Takže si myslím, že by bylo vhodné využít jakékoliv alternativní formy výchovy dětí (např. dětské skupiny), než stavit za vysoké peníze školy, které v krátké době budou opět poloprázdné.
Mgr. Dalibor Fusek2014-03-16 20:51:12
Dnes bychom se Vás chtěli zeptat, jak by podle Vás měly postupovat zainteresované orgány (zřizovatelé, MŠMT) ve věci stávajícího nedostatku mateřských a základních škol v některých lokalitách ČR.
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.