Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Kvalita současných pedagogů (14.9.2015-20.9.2015)

Neznámý uživatel2015-09-21 08:26:19
Dobrý den
Každý jsme začínali a měli ideály. Dnešní nastupující učitelky a učitelé jsou z fakult dobře teoreticky vybavení, přináší do škol nové metody a některé fakulty vzdělávají v nových oborech a předmětech. Jsou ochotni pracovat a vzdělávat se. Fakulty je nemohou připravit na obtížná jednání s rodiči, proto je třeba podporovat vznik poradenských pracovišť na základních školách. Pedagogický sbor by měl být věkově vyrovnaný a soupeření starší a mladší generace je snad v dobře fungujícím týmu minulostí. Samozřejmě si velmi vážím zkušeností starších kolegů, ale můj příspěvek se týká nových učitelek a učitelů v našich školách. Přeji hezký den Jaroslav Vykoukal
Neznámý uživatel2015-09-18 14:45:48
Kvalita pedagogů je úměrná jejich finančnímu ohodnocení. Proto se na studium hlásí ti, co se hlásí a proto ze škol spousta učitelů utekla a utíká. Jediné, co drží učitele ve školách, jsou ideály, nedostatek jiných pracovních příležitostí, pohodlnost a projekty, které umožňují vydělat trochu víc peněz na úkor běžné výuky.
Jsou učitelé idealisté, kteří pracují nad rámec možností a financí a obvykle končí vyhořelí v invalidním důchodu nebo mrtví. Pak jsou učitelé, kteří se snaží dělat poctivě svou práci v mezích svých možností a to často nestíhají. Pak jsou učitelé, kteří od učení raději prchají jinam - projekty, administrativa, lektoring, inspekce aj. Někteří učitelé, kteří ve škole potřebují jen přežít a realizují se z různých důvodů jinde. No a existuje skupina učitelů, kteří nejsou schopni z různých důvodů pořádně vykonávat jakoukoli práci a ti jsou rádi, že jsou aspoň ve školství.
Hádejte kterých učitelů přibývá a kterých ubývá?
Neznámý uživatel2015-09-17 10:37:58
Kvalita současných mladých pedagogů odpovídá kvalitě naší současné společnosti, která je nastavena "kvalitními" porevolučními politiky. Rozsah práce učitelů je nesrovnatelně vyšší než před pár lety, na vysoké školy s pedagogickým zaměřením se dostávají studenti, kteří mají vystudovanou, z 50% zbytečnou, střední školou s maturitou, tedy např. "pasáček vepřů s maturitou". Jak pak může vypadat absolvent takovéto VŠ? A platové podmínky? Dnes nabízí firmy frézaři nástup 40 - 60 000,-Kč ... Mám pokračovat? Přeji vám všem hezký den.
Neznámý uživatel2015-09-16 09:18:37
Vnímám ve své práci v současné době, že jsou učitelé tlačeni, aby mnoho pozornosti věnovali administrativě. Mnoho naší pozornosti na sebe strhávají rodiče, kteří si zvykli stěžovat všude a na všechno a je často velmi i časově náročné posoudit, zda právem.
Nemůžeme se proto divit, že mladý učitel, který si myslí, že bude hlavně učit děti, když narazí na školskou administrativu a na náročnost rodičů, prchá ze školství pryč. Vždyť od každého mladého učitele se hned očekává, že bude zároveň manažerem, diplomatem a kdoví čím ještě... A on má dost práce s tím, aby obhájil svou vratkou pozici vedoucího v třídě žáků. Nedokážu posoudit kvalitu všech současných pedagogů, ale vnímám, že bez řešení ochrany pedagoga jako člověka a bez vytvoření vhodných bezpečných podmínek pro práci, se nám mladí do školství hrnout nebudou. Ani ti co by někdy v budoucnu mohli být kvalitní!
Neznámý uživatel2015-09-14 13:37:03
Souhlasím, úroveń mladých učitelů je špatná. Musíme se ptát proč? Jsem ve vedoucí funkci 15 let a hodně pedagogů jsem přijímala, dokážu tedy posoudit úroveń za tuto dobu..VŠ nepřipravují učitele do praxe. Jedna věc je mít odborné znalosti, druha být dobrým pedagogem, rádcem, vzorem. Někteří mladí sami po roce odchází ze školství a jak mi řekli - takto jsem si to nepředstavoval-a. Za takové peníze, tolik práce??? Ale to je zas jiné téma.
Neznámý uživatel2015-09-14 08:08:37
Asi jsem byl naivní, ale po revoluci jsem viděl velký potenciál, který tkví v mladých pedagozích, nepokřivených minulým režimem. Nyní již tak naivní nejsem. Ačkoliv pokřivenost zmizela, úroveň vzdělání obecně neuvěřitelně klesla. Nechci generalizovat, ale současní mladí pedagogové ani zdaleka nedosahují úrovně svých starších kolegů.
Mgr. Dalibor Fusek2015-09-14 07:04:33
V tomto týdnu bychom se Vás chtěli zeptat, jakožto osob, které jsou do daného problému nejvíce zainteresovány, jaká je podle Vašeho mínění úroveň současných pedagogických pracovníků? Považujete je za odborníky ve svých předmětech anebo cítíte rezervy (případně uveďte kde) v jejich kvalitě?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.