Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Školné nejen na vysokých školách (7.4.2014-13.4.2014)

Neznámý uživatel2014-04-08 17:13:19
Podle mne existuje velká demagogie mezi lidmi, že korelace mezi možností vzdělávání a školným je postavena na znemožnění vzdělávání nadaných lidí ze sociálně slabých rodin. Já si myslím, že je tomu právě naopak. V systému, kdy je vzdělání "umožněno" tzv. každému, dochází k naprosté devalvaci tohoto vzdělání. Motivace lidí ze sociálního prostředí, v případě, že by jim bylo na základě sociálního programu umožněno vzdělávat se zcela bezplatně, naopak od ostatních, by byla absolutně příkladná. Navíc by působila pro tyto lidi motivačně. Nevěřte "blábolům", že dnešní stav sociálně slabým umožňuje studium. Paradoxně se do něj nikam nehrnou, protože těmto lidem nedává žádnou potenciální výhodu v jejich těžce řešitelné situaci. Školné by právě dokázalo selektovat lidi na ty, kteří "chtějí" a na ty, pro které je to odročení problému "kam s ním." Je ale samozřejmé, že pokud se bavíme o školném, bavme se o spíše symbolických částkách, řádově v jednotkách tisíců za rok.
Neznámý uživatel2014-04-08 13:38:40
Já osobně jsem velmi PROTI zavedení institutu školného, a to jak na VŠ,tak na SŠ. Myslím, že by se neměli placením školného podporovat rozkradači všeho druhu, neboť bez nich by stát měl dost peněz na tak potřebné kvalitní vzdělání... Ti kdo chtějí platit a především mají na to, je jim dána přece možnost na soukromých školách a to nejen u nás ... Vrozené IQ si podle bohatsví studenty nevybírá a nikdo nemá právo v demokratické společnosti těmto studentům zavřít dveře ke vzdělání (i kdyby byl pouze jeden), které jsou pro ně jedinou dostupnou branou ke vzdělání ...
Neznámý uživatel2014-04-07 09:43:16
Já osobně jsem velmi pro zavedení institutu školného, a to nejen na VŠ, ale i na SŠ. Z vlastní zkušenosti mohu konstatovat, že rodiče žáků, kteří chodí do placené školy, se mnohonásobně více zajímají o výsledky svých dětí. Nechci hodnotit úroveň těchto žáků, ale s rodiči se spolupracuje mnohem lépe. Je ale zřejmé, že by celý tento proces musel být doprovázen institutem sociálního stipendia.
Mgr. Dalibor Fusek2014-04-06 21:19:11
Již poměrně dlouhou dobu se nejen v politických, ale i v odborných kruzích diskutuje potenciální možnost platby školného na veřejných vysokých školách. Zajímal by nás Váš názor na tento institut. Do jaké míry by se jednalo o kvalitativní či systémovou pomoc nejen vysokým školám? Anebo by se naopak jednalo o diskriminační zásah do vzdělávacího systému?
Úterý 23.04.2024, svátek má Vojtěch


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.