Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Stávka slovenských kolegů jako možný vzor postupu českých učitelů vedoucí ke zvýšení mezd? (25.1.2016-31.1.2016)

Neznámý uživatel2016-02-02 17:50:52
Stávka pokračuje už druhý týden, a co jsme se dověděli z našich médií, téměř nic. Někdo si asi nepřeje, abychom měli informace. Proto čtěte na WWW.sme.sk
Neznámý uživatel2016-01-29 15:51:10
Naše platy jsou směšné, naše postavení nedůstojné, zastání pro nás neexistuje. Vypadá to, že všichni mají práva a jen kantor povinnosti. Ta stávka by musela trvat rok, aby se něco změnilo. Možná i déle.
Neznámý uživatel2016-01-27 13:52:46
Co všechno by se muselo stát, aby bylo postavení učitele bráno,jako důstojné a s určitou prestiží??? V minulosti to tak bylo - učitel byl nositelem vědění, i když za malý peníz.Dnes? Škoda mluvit.Vždyť ani nadřízení si svých učitelů neváží. Úkolují je nesmyslnými úkoly - např.předávání prostřednictvím dětí anketní lístky do rodin,zajišťování kulturních akcí aj.O všem se vedou statistické tabulky, odmítnout nelze!!! Učiteli buď poslušný, bav děti, musíš být kreativní,nech si nadávat, mlč a dostaneš tristní plat.Když stávkovat - tak nejen za platy.
Neznámý uživatel2016-01-27 12:25:31
Už je pozdě. Stávka měla být už před lety, ale to by musely být školské odbory funkční. Ani razantní navýšení platů mladé schopné kantory nevyčaruje. A administrativní zátěž a nesmyslné činnosti neodstraní.
Neznámý uživatel2016-01-27 08:45:25
Se stávkou souhlasím jako s poslední možnou variantou. Platy ve školství jsou tristní, postavení pedagogů je nedůstojné. Namísto vzdělávání jsme nuceni obhajovat své postupy, integrovat, zohledňovat, individualizovat,...kde je radost a dobrý pocit z práce? Proč rušíme nebo "aktualizujeme" osvědčené věci? Permanentní stress a zanedlouho pocit vyhoření. Slovenským kolegúm držím palce a doufám, že se probudí i česká pedagogická veřejnost.
Neznámý uživatel2016-01-26 11:57:52
Celá kauza je neskutečně komická. Když byl Fico opozičním politikem, neustále vykřikoval, ať jsou učitelé (a nejen oni) do ulic, že je to jejich výsostné právo, a že touto formou mohou dosáhnout kýženého. Dnes mluví o ničitelech státu a pohůncich opozice. Strašně mi to připomíná české prostředí, kdy socialisti jsou vždy v opozici velmi silní rétoři a destruktoři státu, jakmile se dostanou ke kormidlu, stávají se s nich v podstatě pragmatičtí pravicoví správci kasy. Osobně si myslím, že by měl pro politiky existovat nějaký trenažér, kde by si nazkoušeli své názory. A ještě lepší by bylo, pokud by i veřejnost měla právo do samotných výsledků tohoto trenažéru nahlédnout. :D
Jarmila Kotrbová2016-01-25 12:59:52
Je mi líto, že tak krásná země si neváží svých učitelů a jsme ohodnoceni až na 34 místě dle průzkumu v Evropě /ve světě/, čí je to ostuda? Dokud se nevrátí učitelům prestiž, kterou kdysi měla - tak s námi společnost bude jednat podle toho, jak jsme "oceněni" společností.To, že už i děti jednají s učiteli jako s "povlem" je ostudou a v čem je rodiče vychovávají. Je mi jen líto, že i stížnost rodičů u ČŠI, kde je pravda na straně školy - tak dává za pravdu rodičům. A v tom jsou děti vychovávány - co vše si mohou k učiteli dovolit.
Neznámý uživatel2016-01-25 08:32:17
Když jsem kdysi šel učit, věděl jsem, že budu chud a bude na mě vidět. Platy vysokoškolsky vzdělaných učitelů jsou jen špičkou ledovce. Mně spíš vadí, že posláním školy dnes není vzdělávat, ale bavit, a že učitelé jsou neustále napadaní jako celek s tím, že učí špatně a známkami stresují děti. Šestnáctiletý kluk vykládá, jaká je ve škole nuda a že se učí věci, které nebude nikdy potřebovat. Asi je jasnovidec, když vidí šedesát let dopředu. Na názor má právo, jenže je brán vážně! Asi brzy dopadneme jako na předbělohorské univerzitě - rektorem školy bude bohatý student. Já bych stávkoval, protože mi došla trpělivost se žáky, kteří se nechtějí učit.
Hana Pátková2016-01-25 07:52:29
Domnívám se, že slovenským kolegům naprosto oprávněně došla trpělivost. Také mě často napadá, co se u nás ve školství ještě musí stát, aby to naši pedagogickou veřejnost probudilo. Jak je vidět, vláda si absolutně nic nedělá z peticí, vyjádření odborníků ani pedagogů! patkha
Mgr. Dalibor Fusek2016-01-25 04:15:44
Někteří slovenští profesní kolegové jsou připraveni stávkovat kvůli neutěšené situaci v jejich resortu. Nejvíce pak kvůli velmi nízkým platům. Zajímalo by nás, zda si myslíte, že se jedná z Vašeho pohledu o správný postup a zda si myslíte, že bychom se v tomto postupu mohli případně inspirovat?
Středa 24.04.2024, svátek má Jiří


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.