Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Vyloučení žáků na Třebešíně (18.4.2016-24.4.2016)

Neznámý uživatel2016-04-22 09:18:38
Ad 14:44 21.4.: no, existují, podrobnosti viz příspěvek v 11:05 19.4. :))
Neznámý uživatel2016-04-22 07:13:23
Souhlas se vším již napsaným!!!!!!! Člověk obecně musí být znechucen se vším, co se ve školství děje. Inkluze - proč musím žádat o asistenta v dubnu, když nevím, jaké děti mi přijdou od září? To je ta podpora?
Neznámý uživatel2016-04-22 01:15:51
Souhlas se všemi příspěvky o učilištích. Dnešní škola, a nejen učiliště, je spíše hra na školu. Učitelé musí neustále nutit žáky (výstižnější zhlediska financování je "kusy" do počtu) se vzdělávat proti jejich vůli. Není již toto šikanování učitele? Já myslím, že ano. Ale šikanování státem. Přeplněné třídy, úvazek přes 20 hodin, a k tomu všemu plno administrativy. Pak se nedivme vyhoření učitele. Učitelé některých zemí by školství za těchto podmínek opustili okamžitě. U nás si zatím nechají na sobě "štípat dříví", ale jen ti starší. Ti mladší, když prokouknou přetvářku celého systému, a mizerné financování za účasti spousty parazitů prostřednictvím projektů, mizí též.

A protože motivace žáků vzdělávat se není, a hned tak nebude, budou stále vymýšlet cokoli, čím by si pobyt ve škole zpestřili, aby přece nebyla nuda. A když to překročí nějaké meze, tak o co jde, jde se o dům (tedy o školu) dál, systém je vstřícný.

Myslím, že vyloučení žáků na Třebešíně je trest velmi slabý. A ono se to časem vrátí, jako bumerang. A budeme se zase divit, a dělat rychle opatření, a posílat inspekce, atd.

Přátelé, dobrou noc, ráno je nutno vstát a zase jít krotit tu "zvěř", aby nezdemolovala to, co ve škole ještě zbylo. A na to je třeba se trochu vyspat.
Neznámý uživatel2016-04-21 14:44:47
13:24 - existují přeci poradenské linky pro pedagogy - právě pro řešení problémových výchovných situací týkajících se školního prostředí, popřípadě se může pedagog obrátit na PPP atd.
Neznámý uživatel2016-04-20 17:27:22
Když se nechtějí vzdělávat, tak jim pomůžeme - musíme - oni za to přeci nemohou....v rámci inkluze jim dáme asistenta!!!
Neznámý uživatel2016-04-20 13:42:30
Vyloučení žáků, kteří místo řádného studia dělají ve škole "bordel", by mělo být zcela automatické. Tito žáci z Třebešína by měli být trestně stíháni.
Neznámý uživatel2016-04-19 12:28:43
Ad 11:05 - ano. Systém nepočítá s žáky, kteří se nechtějí vzdělávat. A že jich je. Pořád se všichni tváří, jako kdyby se žáci domáhali vzdělání a ti hloupí učitelé jim ho nedokázali poskytnout. ŠVP pro učební obory jsou plné vznešených frází, přitom polovina žáků těchto oborů je ráda, když se podepíše. Na střední odborné školy se bezostyšně hlásí žáci se čtyřkami, přitom tyto čtyřky by před dvaceti lety byly šestkami. Systém opravdu nepočítá se žáky, kteří se nechtějí a neumějí chovat a nechtějí se vzdělávat.
Neznámý uživatel2016-04-19 11:05:13
Za učiliště souhlas s příspěvkem ve 13:24.
Těžko posuzovat adekvátnost a odpovědnost vedení, když neznáme všechna fakta. Za to, co bylo na videích, je vyloučení adekvátní. Kéž by bylo možno takto konat ve všech podobných případech.
Tlaky na vedení škol a na učitele jsou nesnesitelné. Pomoc je jen teoretická a politická. Teoretická školení a nefunkční metodické příručky. De fakto žádná.
Co bude s vyloučenými žáky? Co když půjdou na jinou školu, nepolepší se a ta je opět vyloučí? Bude jí to dovoleno?
Systém vůbec nepočítá s takovými žáky.
Neznámý uživatel2016-04-18 18:55:39
Trestní stíhání - co jim hrozí? Pokuta, podmínka? Pokud takové jedince nezavřou, spíš se jim uleví, že to nedopadlo tak špatně, a pokud by je zavřeli, vyjdou ven jako narušení jedinci. Já bych je poslala na rok makat někam k pásu a pak by se jim eventuálně mohlo povolit dostudování. U pásu by zažili i tu šikanu.
Neznámý uživatel2016-04-18 13:24:10
Podívejme se na to z jiné stránky: kde má vedení školy takovou důvěru, aby mohl učitel přijít a svěřit se, že si prostě neví rady s chováním třídy. Stane se to i učiteli, který neměl nikdy problémy s autoritou. Tohle byla průmyslovka - máte představu, jak se chovají někteří primitivové z učiliště (a kde se hlavně berou - já vím, že se ohradí učitelé z učilišť a budou hájit své žáky, "zapálené pro obor", ale nechte na hlavě)? Učitel, který na ně neřve, nepoužívá jejich slovník a v podstatě je nezastrašuje, je pokládán za slabocha. Pokud by se takový učitel svěřil, ve většině případů, troufnu si říci, bude prohlášen za někoho, kdo "nezvládá výuku". Co je mu platné, že ji dosud zvládal. Žáci mají své psychology, poradce, kdejaký ... dostane asistenta, aby se mu to "zdělání" vnutilo - kde má poradce učitel, kde má psychologa? Na koho se může obrátit v podobném případě, aniž by riskoval ztrátu pověsti?
Neznámý uživatel2016-04-18 11:54:04
Především by mělo být postiženo vedení školy, které muselo vědět, co se děje. Ředitel zodpovídá za pitomosti, které těžko může ovlivnit, tohle je zásadní záležitost, kterou prostě měl řešit včas, od čeho má zástupce, za co stojí kolegové té učitelky? Možná by měli být žáci trestně stíháni, pokud by někdo podal trestní oznámení, ale obávám se, že dobrý právník z toho nenechá kámen na kameni. Mně to připomíná některé fauly v hokeji nebo ve fotbalu - tam jeden druhému rozbije hubu, zlomí nohu, normálně by šel sedět, tady má nanejvýš distanc, přitom druhému může zničit celý život.
Milan Kubíček2016-04-18 11:01:03
Nemyslím si, že vyloučení žáků na Třebešíně je adekvátní trest. Měli by být i trestně stíháni. Jen trestní stíhání a informace v médiích o něm mohou odradit další násilníky od podobného jednání...
Neznámý uživatel2016-04-18 09:50:41
? - jak jinak "trestat", když vedení školy nezajímalo, co se děje...
Mgr. Dalibor Fusek2016-04-18 08:04:05
Myslíte si, že vyloučení dvou "nevychovaných žáků" v kauze Třebešín bylo adekvátním trestem pro tyto viníky?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.