Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Děti a tělocvik (21.5.2018-27.5.2018)

Neznámý uživatel2018-06-12 09:25:44
Jeden učitel- tělocvikář tělem i duší, bezvadné hodiny tělocviku,děti nadšené, další předpisy ale moc neřeší. Nějaká bezpečnost, počty!Ředitel šílí,nervy při každé sportovní akci, při adrenalinovém nápadu tělocvikáře.
Druhý učitel- skvělý pedagog, stárnoucí, sem tam zdravotní problém. Hodiny neošidí,ale bojí se zařadit adrenalínek, aby se mu hodina nevymkla tzv. z ruky. Náplň hodin střídá,ale nadšení pro Tv už z něj nesálá.Ředitel je v klidu, ví, že tady má relativní jistotu.
I učitelé jsou lidé, ovlivnění svými možnostmi a schopnostmi, které se věkem a okolnostmi mění.Mění se i negativními zkušenostmi nebo vlivem zastrašujících případů prezentovaných v médiích.
Neznámý uživatel2018-06-09 18:39:27
Pohybová úroveň dětí se zhoršuje. Dítě má puchýř, nebo rýmičku, nebo ho štípl komár a rodiče hned píší omluvenky. Kdyby své děti tak nerozpatlávali, udělali by pro ně více.
Neznámý uživatel2018-06-09 14:31:49
Dobrý den,
jsem potěšena tématem, které pan Fusek vybral. Velice se mi líbí, že každý z pisatelů má trochu jiný názor. A osobně si myslím, že každý má trochu pravdu. Důvodů, proč některé děti nemají rádi tělocvik lze najít velmi mnoho. Jiná situace je jistě ve velkoměstech a jiná na maloměstech.
Já bych se ale chtěla zastat trochu i dětí. Mám dvě děti, každé chodí na jinou školu. Mladší syn je sportovně nadaný a sport vyhledává. Přesto tělocvik nesnáší. Jejich tělesná výchova na základní škole spočívá v tom, že hrají na střídačku vybíjenou a florbal, a to již čtvrtým rokem! Nic jiného si za celý rok nevyzkouší. Jejich tělocvikářka je postarší žena. Jednou za rok mají sportovní den, kde jde celá škola na atletický stadion. Tam jsou každému žákovi přiděleny dvě disciplíny, ve kterých soutěží. Loni měl běh a hod diskem. Obě odbyté za 10 minut a zbytek 6 hodin čekal, než odsoutěží zbývajících 400 dětí ze školy. Opravdu přišel domu znuděný.
Druhý syn je na střední škole. Jejich tělocvikář má také rád florbal a ve třídě se sešla dobrá parta, tak to kluky baví. Když je olympiáda nebo nějaké mistroství, celý tělocvik prosedí před televizí a fandí. To už je nebaví. To baví jen tělocvikáře. Takže při frekvenci, kolik utkání je v televizi, moc tělocviků přímo v tělocvičně neměli. Někdy se stane, že učitel na ně zapomene a do hodiny vůbec nepřijde. To pak syna mrzí, že mohl jet domů dřívějším vlakem.
Závěr: NEMĚLO BY BÝT NÁPLNÍ TĚLOCVIKU NĚCO JINÉHO? Já mít tyto tělocvikáře, taky by mě tělocvik nebavil! Možná by bylo dobré zeptat se přímo dětí, proč je tělocvik nebaví !!! Dospělí na to koukají jinýma očima.
Neznámý uživatel2018-06-04 09:01:09
Myslím, že děti tělocvik nebavil nikdy. Jenže škola měla velkou formální autoritu, zatímco dnes má minimální. A děti normálně sportovaly samy, dnes žmoulají mobily. "Uspěchaný životní styl" je výmluva, kdo chce, ten může. Vůbec není nutný "vrcholový trénink" každý den, dusání po asfaltu v pět hodin ráno a podobné nesmysly, je dobré si o tom něco přečíst.
Neznámý uživatel2018-06-03 21:44:31
Je to hodně o rodičích, kteří sami sport a tělesnou výchovu podceňují. Já hraju s klukem od malička fotbal, není žádný velesportovec, nehraje závodně, ale je šikovný, kluci ho berou, dává góly, umí se postavit i do branky, asi má i štěstí na partu spolužáků, se kterými zůstane po škole na hřišti a doma vypráví, co se mu povedlo, já jsem vysloužilý brankář... Znám řadu otců, kteří zrovna fotbalem opovrhují jako zábavou pro lúzu - my na fotbal kupodivu moc nechodíme, jednak česká liga nestojí za nic, jednak být mezi fotříky s pivem není moje ctižádost... Přitom pořádný kluk musí zvládat fotbal, vzduchovku a hudební nástroj. Vidím okolo rodiny - drahá kola, drahé oblečení... No, taky je to sport. Nám je lépe na louce po..... od psů:))
Neznámý uživatel2018-06-01 20:28:10
Dnes je Den dětí, pokud chcete děti otrávit a potrestat, uspořádejte diskotéku. Něco tak trapného a nudného ještě neviděly, navíc se měly hýbat a např. poprosit o tanec slušně spolužačku.Tak takový požadavek ani nezkoušejte, nejméně sprostá reakce na spolužáka/ spolužačku byla:,,fuj..... ". Když není radost z kontaktu s lidmi nebo z pohybu samotného (a to i s neustálou proklamovanou motivací pedagogů), tak...co bude asi dal? Týkalo se dětí na 1. stupni.
Neznámý uživatel2018-05-30 09:40:53
Částečně souhlasím s příspěvkem 2018-05-23 07:55:30. Je to o změně životního stylu. A změně společnosti. Naše babičky zase mohly nadávat, že děti doma málo pracují, že to "oni chodili na pole a starali se o dobytek", kdežto "dnešní mladí si klidně lítají po venku". Prostě se změnily podmínky a s ním životní styl. Kdo dnes pustí běhat dítě jen tak po venku? Kdo z rodičů se nebojí, nechat dítě volně v "pouličním gangu" a čekat, kdy si domů v kapse donese přinejmenším marihuanu? Prostě jsou dnes jiná nebezpečí a jiné podmínky a rodiče na ně prostě jen reagují. A projekty typu "povinné plavání" bych nezatracovala. Sice nic nezachrání, ale rozhodně ničemu neublíží. Já sama dělám v práci do 17h a abych si šla pak ještě s děckem zaplavat, to nehrozí. Takto vím, že každý týden půjde se školou. A kdyby jim místo dějepisů a chemií raději přidali hodiny tělocviku, budu jen spokojená. Ne proto, že se dětem nevěnuji nebo nechci věnovat, ale proto, že při dnešním uspěchaném životním stylu prostě na sportování v průběhu týdne se svými dětmi (5 a 8 let) nemám při plném úvazku prostor.
Hana Pátková2018-05-28 07:17:30
Už jsme si s kolegyněmi mnohokrát říkaly, jak jsme mohly vyrůstat bez újmy na zdraví. Cvičily jsme na "klepači", neřešily se žádné dopadové zóny, když se stal ve škole úraz, tak to bylo normální, protože prostě takové situace se v kolektivu dětí stávají. A rodiče nás v jakékoliv pohybové aktivitě podporovali. V dnešní době děti pohyb "bolí" a bohužel si MŠMT myslí, že když dá něco povinně do osnov, tak se daná situace zlepší - např. povinné plavání. Opět se nám potvrdilo, že tam kde není od rodičů vůle, může platit spousta vyhlášek, ale výsledný efekt je opět nula. Stejně své děti omlouvají, a to i z nepatrných příčin - pokud vůbec nějaké jsou.
Neznámý uživatel2018-05-23 11:33:10
Při každém nachlazení, každé oděrce, každé modřince žáka hrozí učiteli tělocviku, že bude nařčen rodiči žáka, že jejich dítě bylo přetíženo a byla mu způsobena zdravotní újma, že učitel měl předvídat a dítě ochránit (nedej bože, aby přitom učitel dítě do sportovního výkonu nutil - například zvýšeným hlasem nebo hrozbou neklasifikace či dokonce horší známkou než "1" !! ). Za těchto podmínek si většina žáků ve škole nikdy nesáhne "na dno svých sil", nikdy nepřekoná žádnou opravdovou překážku (jen aby nedošlo ke zranění ...). A tak u nich nelze očekávat naplnění známého pravidla "Těžko na cvičišti (ve škole) - lehko na bojišti (ve skutečném životě - za branou školy ...)".
Ale třeba to neznamená degeneraci národa a asi to tak chceme ...
Lucie Polívková2018-05-23 08:42:42
Souvisí to i s tím, že v rámci pohybu v MŠ nesmí děti lézt do výšky vyšší než 1m, všude musí být dopadové plochy, nesmí se unavit, nesmíme je nutit do pohybu ( do ničeho).....
Neznámý uživatel2018-05-23 07:55:30
Ještě dodatek k předchozímu vyjádření - ono to má i ten aspekt, že dneska je problém dát dohromady partu dětí a jít si zakopat. Každý má jako životní cíl odstěhovat se do pr... a vybudovat tam haciendu. Návštěva u kamaráda je jak výprava vládní delegace. Zmizely plácky, zmizely party z jedné ulice, které si to rozdaly s jinou partou, všechno musí být organizované...
Neznámý uživatel2018-05-23 07:52:23
No samozřejmě, že jsou. Místo lítání venku věčně civí na nějaký displej, jsou neobratné a sport je nebaví. Je to námaha!! Když jsme před 40 lety hráli při tělocviku fotbal na střední škole my, byl to prestižní boj hodný Ligy mistrů, dneska vidím na hřišti chodící mátohy, které občas kopnou do míče. Je jim to úplně jedno. Tzv. "vrcholoví sportovci" mají většinou jediný zájem - nechodit do školy.
Mgr. Dalibor Fusek2018-05-21 13:36:33
V poslední době se stále více setkáváme s názory učitelů tělocviku, že české děti jsou z hlediska zdravotního a především pak pohybového stále méně schopny účastnit se výuky tělocviku. Zajímalo by nás, co si o těchto názorech myslíte Vy?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.