Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Závaznost konkurzů na ředitele škol (23.7.2018-29.7.2018)

Emil Kudrnovský2018-08-13 10:18:15
Závaznost - je to jedno, jak lidé z kraje, tak i inspekce se před konkurzem ptají zřizovatele, zda má svého koně. Tj. nyní to pouze zřizovatel neponechá náhodě, min. 4 hlasy ze 7 pro.

6ti leté období - není povinnost konkurz vyhlašovat, pokud to není zneužito, je to dobrý nástroj "obnovy". Pro mě by to znamenalo evidentní ztrátu důvěry ze strany zřizovatele, tj. do konkurzu bych se již asi nepřihlásil.

Problém je dlouhodobě znám - zřizovatelem základní školy by neměla být obec, resp. jmenování odborné pozice ředitele ZŠ a MŠ je v rukách laiků ovlivněných veřejností a politikou (zejména před volbami). Jakýkoli nespokojený rodič může tak narušit stabilitu i dobrého vedení školy, zvlášť pokud je to kamarád radního či starosty. Ne každý politik dokáže oddělit soukromý život od profese politika a pravomocí z toho vyplývajících. Škola zřizovaná obcí tak ztrácí svou nezávislost a někteří rodiče mají tendenci nás řídit prostřednictvím zřizovatele.
Neznámý uživatel2018-08-01 09:52:55
Ještě se omlouvám za překlepy v posledním příspěvku, jsem po operaci ruky, která je zatím dost neobratná.
Neznámý uživatel2018-08-01 09:49:04
Dobrý den všem. Nemyslím si, že pořadí v konkurzu by mělo být zavazující. Pokud je vyhovujících uchazečů o post ředitele např.7 a mezi prvními třemi jsou jen nepatrné rozdíly ve výsledcích , měl by mít zřizovatel tu možnost vybrat si, který z těchto tří může být pro jeho školu i obec, největším přínosem. Koneckonců za pozdější chod a fungování školy odpovídá zřizovatel společně s ředitelem, ne konkurzní komise, že? On pak skládá účty voličům. Navíc také konkrzní řízení není levná záležitost a obec jeho pořádání stojí nějaké peníze, tudíž se zřizovatel musí zdpovídat zastupitelstu i občanům , zda vynaložil finanč. prostředky efektivně.proto, když škola pod stávajícícm vedením funguje, je nehospodárné vyvolávat zbytečně konkurz . Navíc ředitel, který je ve funkci 6 let, nemohl zatím dosáhnout všeho, co si určil ve své vizi pro školu, protože nejméně první 3 roky se rozkoukává a nestačí se divit, co ředitelská práce vše obnáší. na naplnění vize není zase až tolik času-v 6 letech se dají změny ve škole začíte, ale ne dokončit. Aby to nebylo jak na mšmt. Každý ministry/yně něco začne a jeho nástupce s tím pak bojuje, ruší, upravuje.
Neznámý uživatel2018-07-30 12:08:22
Myslím si, že výsledky konkurzního řízení a pořadí účastníků doporučené komisí by měl mít zřizovatel povinnost respektovat. Složení komisí je takové, že by mělo zajistit objektivitu v porovnání uchazečů. Problémy vznikají právě proto, že tomu tak není a zřizovatel, často ke škodě školy, dosazuje "svoje koně" často podle osobních kontaktů, či podle politického zadání a celé konkurzní řízení je pak naprosto zbytečné.
Neznámý uživatel2018-07-27 11:51:32
Souhlasím s neznámým uživatelem z 2018-07-27 11:00:22
Co se týče mé školy, já osobně patřím mezi „nespokojené“. Zákonodárci slibovali šestileté období ředitelům a poté opakování konkurzu. Na naši školu Středočeský kraj asi zapomněl. Původní ředitel jede dál, již druhé šestileté období bez konkurzu.
Neznámý uživatel2018-07-27 11:00:22
Já bych k tomu chtěla říci, že u každého konkurzu se vždycky najdou nespokojenci "ti, kteří neuspěli", kteří se snaží výsledky konkurzu zpochybnit. Ovšem na druhou stranu je také platné to, že si občas zřizovatel prosadí svou proti všem. V konkurzní komisi je však několik členů, závěrečné hodnocení by mělo být rozhodující.
Neznámý uživatel2018-07-26 05:26:19
z vlastní zkušenosti mohu říci,že po mém vyhraném konkurzu si zřizovatel stejně dosadil 70 letou současnou ředitelku školy, každý se tomu divil, ale v našem státě se není čemu divit
Neznámý uživatel2018-07-23 19:39:59
Nezávazný konkurz je paskvil. To se dělá jen habaďůra, zřizovatel si stejně dosadí svého koně, byť by v konkurzu neuspěl.
Neznámý uživatel2018-07-23 19:11:18
Jsme v Čechách. Tlačenka v konkurzu nebo na úřadě - není to jedno?
Mgr. Dalibor Fusek2018-07-23 07:24:29
Školský ombudsman Ladislav Hrzal řešil letos zatím kolem dvou set dotazů, podnětů a stížností. Týkaly se mimo jiné konkurzů na ředitele škol. Jejich výsledky by podle něj měly být pro zřizovatele závazné. Zajímalo by nás, co si o tomto problému myslíte Vy?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.