Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Zachoval se ředitel správně? (5.11.2018-11.11.2018)

Neznámý uživatel2018-11-13 12:42:44
Dobrý den, v naší škole máme stále vyvěšen obraz J.A.Komenského. Dnes je již apolitický a má stále co říci. Přimlouvám se za kulturu projevu, která kdysi byla jak u politiků ,tak ve školách i médiích vzorem. Každý názor lze sdělit v těchto mezích. Přesto s odvoláním pana ředitele nesouhlasím . Kdyby tento svůj názor prezentoval žákům ve škole nebo na stránkách školy ,jednalo by se o přímé politické ovlivňování žáků. V tomto případě mi to připomíná spíše dávnou pravdu, že máme sice zaručenou svobodu projevu, nikoliv už po projevu. Věra Semotánová
S
Mgr. Dalibor Fusek2018-11-09 14:42:09
Témata navrhujte sami na úvodní stránce (položka vložte námět na řešení).
Neznámý uživatel2018-11-09 14:25:52
To vážně nemáte smysluplnější téma k debatě?
Neznámý uživatel2018-11-09 10:09:38
Nemáme obrazy prezidenta ve škole a nehovoříme o tom. Prezentace byla nedůstojná.
Neznámý uživatel2018-11-09 09:07:01
Pan ředitel si má své názory na politiku nechat pro sebe a nevnucovat je žákům. Obraz prezidenta vyvěsit nemusí, ale mluvit o jeho zahrabání do kompostu je nedůstojné. Ředitel školy by měl zachovat určitou důstojnost a nesnižovat se na úroveň samozvaných hlídačů demokratických hodnot typu Jakuba Jandy.
Neznámý uživatel2018-11-06 19:26:43
Jsou i ředitelé škol, kteří se umějí ožrat jako carský oficír a sedí na židli pevně. Asi to byla dobrá záminka. Inu Čechy...
Neznámý uživatel2018-11-06 19:25:46
"""vyprazdňovat se na nějakém fejsbůku""":D konečně jsem se tady upřímně zasmál, díky. Já to přímo vidím jako živý obraz:D:D
Neznámý uživatel2018-11-06 15:52:48
A co takto znalost legislativy? Neexistuje povinnost ředitele školy vyvěsit foto prezidenta. Je to spíše zvyklost. A když pan ředitel usoudil, že pan ředitel má rád bonboty, vlastně to vypadá, že mu tímto chtěl ucělat radost. Horší je reakce náměstka za SPD, ten se snaží opravdu lézt prezidentu do ....
Neznámý uživatel2018-11-06 15:15:33
On se pan Bergman na té ksichtoknize podepsal jako ředitel školy? Vždyť to je soukromé sdělení, ne? Kdyby tam napsal, že prodavačka v obchodě je kráva, protože něco...., tak ho také odvolají? To také nejde příkladem a není jistě vzorem. No jo no. Neznám moc veřejných činitelů, kteří jdou vzorem. Znám starostu velkého města, který se na každé druhé soukromé akci ožere jak prase. A nikdo ho neodvolává. A spousta dospělých má s tím vzorovým chováním velký problém. No tak já nevím. Je to divný metr. Ale je pravda, že je s podivem, že má vzdělaný člověk v postavení ředitele potřebu se vyprazdňovat na nějakém fejsbůku. Já na tuto přiblblou zábavu mas tedy čas nemám a věnuji ho jiným koníčkům.
Neznámý uživatel2018-11-06 14:09:36
Já bych se spíš než touhle lapálií (kdo s čím zachází, tím také schází, a kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde) zabýval tím klišé, které tu někdo nadhodil, že se "rozděluje národ". Já pořád nevím, co to znamená a v čem to spočívá, lidi přece mají různé názory, v Indii mají kasty, v Británii se také nejde jen tam vmísit do jiné společenské třídy, to by si všichni lidé měli myslet to samé, nebo chtít to samé? Já vidím katastrofu v tom, že začátkem 90. let "se" prohlásilo, že hlavní jsou peníze a zisk, morálka nepatří do ekonomiky a můžeme si ji dovolit, až si vyděláme dost (tj. nikdy). V honbě za pofidérním úspěchem, růstem růstu, opatřením si co největšího majetku je myslím náš národ jednotný jako málokdo. Kdyby ředitel napsal, že nesouhlasí s některými výroky hlavy státu, nepokládá je za důstojné a sám je používat nebude, nebyl by dostatečně atraktivní a viditelný. Tak vybalil kompost. "Buď čím buď, jen buď velký," říkal posměšně můj dědeček...
Neznámý uživatel2018-11-06 11:20:00
Mezi žáky a rodiči žáků školy jsou jistě příznivci a odpůrci všech možných zvolených politiků a legálních stran. Ředitel nemá právo se stavět do pozice "boha" s právem vynášet rozsudek, kteří politici či strana jsou ti opravdu demokratičtí, správní a poctiví resp., kteří jsou naopak špatní, hloupí, zlí, nedemokratičtí. Rodiče s jinými politickými preferencemi mají právo požadovat ochranu svých dětí před jeho politickými "masážemi". Jsou prostě povolání - pozice, ve kterých nelze jen tak zveřejňovat či dokonce prosazovat své politické preference (soudci, vojáci, policisté, ředitelé), neb by šlo o zneužití funkce. Chce-li se ředitel veřejně angažovat, měl by si zvolit jiné zaměstnání. To, že tento princip je i jinde masově porušován (včetně např. rektory VŠ) ředitele školy neomlouvá.
Neznámý uživatel2018-11-06 11:18:43
Také plně chápu pohnutky pana ředitele Bergmana, ale jako ředitel, by měl vědět a ctít zásadu, že politika se do školy "netahá". Nešťastné sociální sítě, kam si mnozí zvykli psát i své pocity :-/ Jednání zřizovatele také nevidím jako moc šťastné. Určitě by stačilo pana ředitele upozornit.
Emil Kudrnovský2018-11-06 09:02:37
Ačkoli chápu pohnutky kolegy ředitele, jako ředitel školy - vzor pro ostatní pedagogy a žáky - by neměl zveřejňovat nevhodné bonmoty proti hlavě státu. Prezident byl národem zvolen, tj. tento fakt je třeba respektovat nehledě na to, že jeho i premiérovo působení rozděluje národ.
PS: Navíc do kompostu vyřazené obrazy nepatří.
Neznámý uživatel2018-11-05 22:19:38
Já především nechápu, proč musí ředitel školy sdělovat tuto hlubokou myšlenku celému světu na sociální síti, u níž jsem dosud nepochopil, k čemu užitečnému by mi měla být. Asi nemá pan kolega co na práci, když musí sundávat portréty a ještě to troubit do světa.
Neznámý uživatel2018-11-05 10:58:32
Podle mne se jedná zcela jednoznačně o zasahování politiků do chodu školy. To by mělo být nepřípustné anebo alespoň odsouzeníhodné.
Mgr. Dalibor Fusek2018-11-04 20:55:36
Zdeněk Bergman, který na Facebook napsal, že Zemanovy potréty patří do kompostu kvůli jeho vulgárním výrokům v Českém rozhlase, čelil za tyto výroky svému odvolání. Myslíte si, že jednání zřizovatele bylo správné? Případně, jak se na celou kauzu díváte?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.