Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Komunální volby a jejich dopad na řízení škol (13.10.2014-19.10.2014)

Neznámý uživatel2014-10-20 09:33:24
Doporučuji všem zvoleným senátorům a zastupitelům zamyslet se nad zákony o obcích a krajích. Vyhovují dnešní době? S tím souvisí financování škol. Peníze tečou z MF na MŠMT,KÚ,P3,obce a teprve školám. Takže 4subjekty si pochopitelně něco nechávají pro sebe a ředitel školy nemá nejen na odměny učitelů, ale ani ostatního personál. O vybavení a pomůckách nehovoře. Změňme systém!
Neznámý uživatel2014-10-16 15:28:36
Souhlasím s tím, že Školské úřady fungovaly dobře a ředitel školy se mohl zabývat opravdu činností související s výchovou žáků.
Neznámý uživatel2014-10-16 12:12:36
U nás, když něco funguje, myslím tím Školské úřady, tak se zruší.
Neznámý uživatel2014-10-15 15:01:19
Jsem pro navrácení školských úřadů. Dát školy pod obce bylo nešťastné řešení. neznámý uživatel
Neznámý uživatel2014-10-15 08:28:57
´v Ústí nad Labem se ve městě a jeho obvodech dostává k moci hnutí, které jako jediný cíl, ve kterém se "vyzná", má navrácení Činoherního divadla do staré budovy a nadále čerpat penize z magistrátu bez jakékoli kontroly. Ostatní otázky jdou mimo ně i když to samozřejmě vůbec nepřiznají. Školství v jejich "programu" je pojato tak, že je vidět, že tuto problematiku vůbec nezvládají a to už jenom v pozici svých vizí, jak říkají. Ústečáci přesto tuto stranu volili, protože zcela podlehli štvavé kampani několika jendoltivců proti magistrátu. A to je problém komunálních voleb, kdy jsou voliči velmi snadno ovlivnitelní médii a vůbec nemyslí na zásadní otázky, mezin něž školství patří.
Neznámý uživatel2014-10-14 10:48:14
Ideálním řešením na vesnicích je, pokud je pan starosta a další členové zastupitelstva bývalí pedagogové. Jednak se to odrazí v jejich schopnosti komunikovat s občany, hledat při řešení problému několik řešení a hlavně drží nad školstvím ochrannou ruku. Navíc dokáží přiznat, že na všechno nejsou odborníky, ale dokáží právě s odborníky komunikovat a sebevzdělávat se. Toto je samozřejmě ideální stav, ale já takovou zkušenost za posledních 6 let mám. Pracuji jako ředitelka školy.
Neznámý uživatel2014-10-14 10:17:39
Nevím, jak komunální volby ovlivní školy ve velkých městech, ale vesnická škola je plně pod vlivem a blahovůlí zřizovatele = zastupitelstva obce a potažmo starosty. Bohužel ne vždy jsou zvoleni lidé, kteří rozumí školské problematice a legislativě vůbec. Mé zkušenosti jsou takové, že jsou zvoleni ti, v jejichž volebním programu stojí, že chodník, kanalizace případně hřiště je důležitější, protože slouží všem a pořád, zatímco školu potřebují občané 5 nebo 9 let (tedy dobu, po kterou jejich děti chodí do školy). Tahle neskutečná krátkozrakost je korunována pocitem moci - Řediteli, nelíbí se to? Tak odstup nebo počkej, až ti skončí funkční období - vždyť starosta má kamaráda učitele...
Neznámý uživatel2014-10-14 07:43:34
Stávající stav, kdy s každou novou politickou reprezentací se dějí i zemětřesení v jednotlivých školách, se mi vůbec nelíbí. Myslím si, že ne jen platové otázky by měly být na pořadu dne např. při řešení školských odborů s vládou. Určitá stabilita na postu ředitele školy, by všem velmi prospěla. Především pak samotným obcím.
Neznámý uživatel2014-10-13 08:19:56
Dělám ředitele ZŠ a jezdím po školách pomáhat se SW Bakaláři. Takže dost ředitelů znám. Bohužel i dobří ředitelé a dobré ředitelky byli zlikvidováni místním panem či paní starostou/kou. Mluví někdy do věcí, o kterých nic neví a někdy i přes platnou legislativu. Dokážou otrávit. Myslím, že je to problém hlavně menších sídel. Díky bohu nás se tato situace netýká. Doufám, že se nerouhám a zůstane to tak i nadále.
Pavel Herold
Neznámý uživatel2014-10-13 07:57:45
Já jsem velmi mile překvapena tímto výsledkem, protože konečně se do našeho zastupitelstva dostali lidé, kteří školství rozumí. Otázkou zůstává, zda je "tato mašinérie" nestáhne dolů, jak se to již mnohokrát v historii stalo.
Mgr. Dalibor Fusek2014-10-12 21:29:44
Zajímalo by nás, jak se díváte na právě proběhlé komunální volby v ČR. Do jaké míry si myslíte, že tyto volby a následné sestavování obecních koalicí ovlivní Vaši práci ve školách?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.