Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Nahradí elektronická kniha a tablet klasické učebnice a učební pomůcky? (9.3.2015-15.3.2015)

Neznámý uživatel2015-03-19 11:54:02
Doufám také, že nenahradí. Kniha je nenahraditelná, nepotřebuje elektriku, krásně voní, má ilustrace, slza zanechá na papíře otisk naší emoce. A co čtečka nebo tablet? Kus plastu.
Neznámý uživatel2015-03-15 12:34:16
Jdu do kuchyně a vážím Slabikář - 673 g, tablet váží 803 g s obalem a 598 bez obalu. Tak kde máte ušetření? Stejně bude tahat matematiku, psaní atd. Nejde vůbec o váhu. Ditě v první třídě se má naučit číst a to z knih, pak se naučí používat moderní technologie, což je z hlediska vývoje jasné. Budoucí generace bude používat obojí, ale neměly by se tablety protěžovat a "strkat" za každou cenu všude. Myslím tím 1. stupeň ZŠ.
Neznámý uživatel2015-03-13 16:56:16
Obávám se, že do jisté míry již nahrazují. Má to svá pozitiva, jako zde již jeden pisatel uvedl - lehčí taška do školy, nenamáhají a neničí se tak záda našich dětí. Ale co mne jako matku tíží je nedořešená situace. Děti si pletou tablet s hračkou. Ve škole tak často používají tablet nikoliv jako učební pomůcku, učebnici, ale jako zábavu. Místo toho,aby měli otevřenou učebnici, mají otevřeny stránky internetu, často facebooku a jiných komunikačních kanálů. Učitelé to často neřeší a neřeší to i spousta rodičů. Proto si myslím, že toto by mělo být nějak ve školách řešeno - např.omezený přístup na internet. Žáci by si měli uvědomit, že ve škole se jejich tablet mění v učebnici, učební pomůcku.Závěrem si myslím, že eletronická kniha, tablet pravděpodobně nahradí do budoucna učebnice, ale také pevně doufám, že příští generace je budou využívat plně k tomu, čemu jsou ve školách předurčeny.
Neznámý uživatel2015-03-13 09:30:19
Doufám, že nenahradí.
Neznámý uživatel2015-03-12 09:20:52
Nemyslím, že bychom měli formu vzdělávání přizpůsobovat africké savaně nebo pákistánským horám. Našim úkolem je připravit mladé lidi na život v moderní informatické společnosti našeho sociálně-kulturního prostředí. Vyjadřovat osobní antipatie či sympatie k informačním technologiím je tak trochu mimo mísu, protože pro příští generace bude aktivní využívání ICT naprostou nutností a přirozeností. Desítky let učíme mladé lidi pracovat s knihami. A jaký je výsledek? Mladí nečtou, a pokud čtou, tak často nerozumí… Proto si myslím, že není podstatné, zda budeme pracovat s e-učebnicemi nebo s klasickými knihami, ale zda je vůbec namotivujeme ke čtení a naučíme je informacím v textu rozumět.
Neznámý uživatel2015-03-12 09:06:36
A co kombinace obojího? Už jste potěžkali tašku prvňáčka? Myslím, že nošení tabletu místo učebnic by bylo zdravější pro dětská záda a používání učebnic se přece nevylučuje. Pokrok nezastavíme a děti budou umět používat obojí :-)a to je dobře.
Neznámý uživatel2015-03-10 11:06:49
Je opravdu velmi smutné, že se dnešní děti již pomalu ani neumějí podepsat. Stále větší elektronizace světa povede k postupnému úpadku civilizace.
Neznámý uživatel2015-03-09 09:55:21
Věřím, že zdravý rozum zvítězí a moderní technologie se nestanou alfouz a omegou vzdělávání našich dětí. V tomto směru musíme myslet globálně a uvědomit si, jakou část života člověka tyto technologie tvoří ve světovém měřítku. Myleme na to, že není jen Evropa a nejsou jen vyspělé země. Nač bude člověku tablet v africké savaně? Vezmu si na dovolenou papírovou knihu nebo čtečku? Čím ji asi tak "napojím" někde na pláži nebo při kempování v horách. A to nemusím ani zmiňovat blackout, který je jen otázkou času. To se teprve ukáže, k čemu nám vyspělé technologie jsou a jestli je rozumné nahradit jimi selský rozum a praktické životní dovednosti.
Neznámý uživatel2015-03-09 07:48:47
Smutné je, že asi nahradí. Problém v tom však nevidím. Zásadní problém tkví v tom, že děti nerozumějí tomu, co čtou. To samo o sobě není chyba moderních technologií, ale spíše vzdělávacího systému, který těmto dětem nedokáže vysvětlit, jak s informacemi a daty pracovat.
Mgr. Dalibor Fusek2015-03-08 21:50:10
Vzhledem k významnému a zásadnímu rozvoji moderních elektronických technologií v posledních letech by nás zajímalo, zda si myslíte, že elektronické knihy a tablety nahradí klasické učebnice a učební pomůcky? Věříte, že se bude vývoj upírat tímto směrem a případně, zda je to správná cesta?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.