Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Návrat technických dílen na české základní školy (8.2.2016-14.2.2016)

Neznámý uživatel2016-02-10 19:13:15
Ing. Zdeněk Sladký, učitel ZŠ Kolín
Dílny vyučuji 45 roků. Na začátku školního roku jsme v rámci výzvy 57 provedli rekonstrukci dílen. Nadšení žáků bylo ohromné. Obnovit dílny nebude snadné. Učitelů dílen zbývá málo. Nutno odstranit z výuky dílen nepatřičné náplně (finanční gramotnost atd.) a přesunout do jiných předmětů. Přijatelné učebnice z 80. let skončily jako odpad. Dílny se nedají vyučovat s celou třídou. Problémů je však daleko více.
Škoda, že k pokusu obnovit dílny dochází pozdě. Žáci nemají manuální dovednosti, učební obory jsou neobsazené, strojní průmyslovky mají nedostatek žáků. To jsou důsledky dlouhodobé likvidace dílen. Žáky dílenské vyučování vždy bavilo.
To je jenom několik myšlenek. Věřím, že se obnova podaří.
Neznámý uživatel2016-02-08 16:25:37
Je to součást výuky k zodpovědnosti za výsledky práce, neexistuje tlačítko zpět. Pěstuje to jisté osobnostní vlastnosti, podobně nezastupitelná je matematika, i když matematikem bude málokdo, i tělocvik, i když ne každý bude Jágr. A dále, jak píše přispěvatel níže - jsme technickou civilizací. Učebnice pro základky jsou přitom plné zvířátek ze statku, učitelky technice nerozumějí (chtělo by to dostat do škol chlapy), v dějepise je největší pozornost věnovaná technice v pravěku atd atd. Kdysi byly organickou součástí výuky dílny, pozemky, ruční práce, i to vaření - současný trend mamahotelů začíná neschopností udělat i něco jiného než pustit počítač.
Neznámý uživatel2016-02-08 14:30:32
Sám si velmi dobře vzpomínám, když jsme tento předmět měli. Byla to vždy velká zábava. Myslím si, že když nic jiného, nemůže to dnešním dětem v ničem ublížit (pokud si teda neublíží sami) a navíc jim to může napomoct začít si vážit dobře vykonané práce.
Neznámý uživatel2016-02-08 08:00:39
Tahle civilizace je na technice závislá, jak by mohlo jít o přežitek? Dnešním dětem ale chybí jak manuální zručnost, tak solidní základní vzdělání. První tři roky na ZŠ se proflákají, pak učitelky zjistí, že by taky měly mít nějaké výsledky, protože děti půjdou do gymnázií, tak začnou bláznit. Po páté třídě a odchodu dětí, které se stihly našprtat, nastane rezignace a žáci, kteří se proberou později, mají smůlu. A současná "podpora technického vzdělávání", kterou za peníz prosazují často ti, kdo o technice vědí prd, spočívá toliko ve výcviku učňů, kteří budou makat rukama ve firmách těch, kdo umějí něco vymyslet, tedy povýtce zahraničních. Čili opět dělnická třída vpřed, v tom máme praxi. Skutečné technické vzdělání si každý musí pořídit sám, pokud ho chce.
Mgr. Dalibor Fusek2016-02-08 05:13:46
Na české základní školy se začínají opět vracet technické dílny. Zajímalo by nás, zda si myslíte, že se jedná o krok správným směrem. Nejedná se v dnešní době již spíše o přežitek z dob minulých, který se zcela míní se schopnostmi a zájmy českých dětí? Anebo se naopak jedná o velmi potřebný kontakt českých dětí nejen s manuálními činnostmí, které jim dnes velmi chybí?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.