Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Nikdo nechce učit. Budou nám chybět tisíce kantorů (29.8.2016-4.9.2016)

Neznámý uživatel2016-11-05 00:40:52
Nikdo nechce učit a skoro nikdo se nechce učit. A víte proč?
Demotivace, demotivace, demotivace, demotivace, demotivace, demotivace.
Neznámý uživatel2016-09-12 15:11:40
V našem regionu(severní Morava) hledají učitelé místa. O místa se bojíme a bojíme se zkrácených úvatků. Plat už ani neřešíme,hlavně at´je práce.
A ještě k příspěvku k platům lékařů: nástupní plat lékaře je necelých 23 000 Kč asi jako u učitele.
Neznámý uživatel2016-09-12 12:02:39
Dnes je 12. září a mi se nechce učit. Není to proto, že mě to nebaví, je to proto, že skoro každé ráno nebo odpoledne zvedám mobil, abych se dozvěděla od zákonných zástupců, že jsem neudělala to nebo ono...dnes ráno např.prý někdo z dospělých chytil toho malinkého za ruku a prý mu ublížil nebo minulý týden na schůzce, že si neplním nějakou zákonnou povinnost, těžko říci jakou, protože zákonný zástupce neví, ze kterého zákona ta moje povinnost vyplývá, ale ví přesně, co jsem měla udělat a neudělala. Za minulý rok jsem popsala spoustu papírů, ve kterých jsem zdůvodňovala, jak jsem vyšetřila incidenty žáků, byť z mého pohledu, šlo o drobné rozepře, které se dají řešit komunitním kruhem nebo popovídáním si s žákem ve stylu respektovat a být respektován.
No, ale ani ty papíry nebyly zárukou toho, že škola poskytuje žákům bezpečné prostředí a podporuje dobré sociální vztahy....
No, řekněte, chtělo by se vám učit?
Neznámý uživatel2016-09-11 17:55:10
Naše názory jsou každému jedno, ti, kteří by měli stát za svými lidmi vymýšlí nevymyslitelné a trvají na jeho splnění. Snad si nemyslíte, že tyto naše názory někdo předá výš?????
Neznámý uživatel2016-09-11 12:53:12
Řada mladých chce učit. Problémem není ani tak nástupní plat, jako to, jak se dále ten plat vyvíjí. To je demotivační. Žádný mladý chlap ve věku cca 30 let, s vidinou hypotéky na 20 - 30 let, nemůže dělat za 23 000 hrubého. Jak to, že před 15 lety měli učitelé a lékaři stejné platy? A kde jsou dnes doktoři a kde jsou učitelé...? Odpovídat asi nemusím, že? :-(
Neznámý uživatel2016-09-11 12:46:20
O čem tady diskutujeme, když guvernér České národní banky se vyjadřuje takto? (od 16:45 dále....)
http://video.aktualne.cz/dvtv/platy-ucitelu-stat-jim-dluzi-mnohe-odpracuji-ale-nejmene-hod/r~d9999d70747711e683920025900fea04/.
Učitelé odpracují mnohem, mnohem více než 40 hod/týdně, problém je, že veřejnost, a jak slyším, i ta odborná, neustále vidí pouze těch 22 hod přímé činnosti a 8 týdnů dovolené :-( Je mi z toho fakt nevolno. Hnus :-(
Neznámý uživatel2016-09-10 08:18:37
K čemu jsou tyto diskuze, zbytečně jitříme svoje nitro. Učitelům nikdo nepomůže - nemám na mysli peníze. Slibem nezarmoutíš a papíe snese vše.
Neznámý uživatel2016-09-09 10:15:01
09:19:59
Svatá pravda, neboť šplh je ve školství stále neobyčejně důležitý!
Neznámý uživatel2016-09-09 09:19:59
Souhlasím s tím, že nebudou učitelé. Nebudou také proto, že nastoupit nesmí nikdo bez kvalifikace dle zákona o pg. pracovních. Díky němu, alespoň u nás, odcházejí vynikající učitelé, kteří jsou dobří - jen nekvalifikovaní, ale neunesou tíhu hrozby propuštění za to, že nemají VŠ... A pokud si ji třeba v 45 chtějí dodělat, skončí v 1. semestru proto, že nevyšplhají na tyči... Také je problém v tom, že kvalifikace není propustná mezi stupni. Proč by vystudovaný učitel pro 1. stupeň nemohl zvládnout kvalitně učit na 2. stupni a naopak?
Neznámý uživatel2016-09-08 17:31:30
ad 11:58:17...jak píše paní ředitelka coby neznámý uživatel...
Neznámý uživatel2016-09-08 11:58:17
Dobrý den, jsem ředitelka základní školy v Praze. Možná, že máme jednodušší pozici než učitelé a ředitelé v menších městech, kde každý každému "vidí do talíře", ale přesto si myslím, že problém je nadnesený. Pokud se někteří učitelé bojí říkat vlastní názor, je to špatné, ale je to jejich zodpovědnost. V normální škole to funguje tak, že má každý právo se vyjádřit, některé názory a nápady se ujmou, některé z různých důvodů nikoliv, ale takový je život. vedení školy by mělo vždy stát za svými učiteli, pokud u nich naleznou nějaké pochybení, vyříkat si to s nimi soukromě, ale na veřejnosti a vůči rodičům stát opravdu v čele svých zaměstnanců. Neustálou ustrašeností si špatnou pozici a pověst vytváříme sami. Klima ve škole je především vizitkou vedení, jak umí s lidmi pracovat. Není povinností člověka být ředitelem školy, ale když jimi už jsme, je naší povinností dát jasně najevo naši vizi, přesvědčit o ní naše pedagogy a pak jim být oporou.
Neznámý uživatel2016-09-06 19:19:59
Pane Fusku, děkuji, že se taky někdo zajímá o to, co si o současném stavu školství myslí ti, kteří musí dostát mnohdy nesmyslným vyhláškám a zákonům z porodnice MŠMT . tedy učitelé a vychovatelé. Už delší dobu mám dojem, že se zcela vytrácí zdravý selský rozum, vyplňují se spousty papírů, dotazníků, neustále se předělávají ŠVP a práce s žákem je až na jednom z posledních míst!!! Kvůli tomu jsem učitelství opravdu nestudovala...
Jana Palová
Mgr. Dalibor Fusek2016-09-06 08:07:42
Omlouvám se že se vyjadřuju až nyní. Vzhledem k neskutečnému množství nové legislativy, kterou na nás shora útočí jsem nebyl schopen se věnovat vůbec ničemu jinému. Ještě jednou ale musím zopakovat již vyřčené. Tento portál slouž všem a jakýkoliv názor v diskuzi je vítán. Míra anonymity pak spočívá v "odvaze" každého jednotlivce se vyjádřít veřejně anebo anonymně. Takto byla pravidla nastavena a měnit je nebudeme. Mimochodem, pokud by takto jednalo MŠMT, byl by svět krásnější. To jen ale jako humorná vsuvka.
Neznámý uživatel2016-09-06 00:11:23
Události - 5.9.2016 ČT24: Meziroční nárůst průměrné mzdy 4%.
Osmi(resp. šesti)procentní zvýšení se rázem scvrklo na polovinu.
Opravdu si někdo myslí, že mladí lidé budou považovat kantořinu za perspektivní volbu svého pracovního života. Asi by byli blázni, že?
Starší kantoři to se svými vedlejšími aktivitami (neboť jinak to pro ně nejde) už nějak "doklepou" a pak zřejmě nastane kolaps.
No, na tahu je teď ministerstvo, tak uvidíme.
Neznámý uživatel2016-09-05 19:39:04
Pane Mg.Fusku, všiml jste si, že na toto téma Vám odpovědělo pouze sedm respondentů? Chápu, že máte jisté omezení a zřejmě nemůžete reagovat bez porady svých nadřízených...Tak jako my, učitelé se bojíme veřejně vyjádřit svůj názor bez toho, že bychom následně nenesli za svoje otevřené názory následky. Sama mám s tím několik zkušeností, jak ze strany zřizovatele, tak ze strany vedení školy.:-(
Neznámý uživatel2016-09-05 19:39:04
Pane Mg.Fusku, všiml jste si, že na toto téma Vám odpovědělo pouze sedm respondentů? Chápu, že máte jisté omezení a zřejmě nemůžete reagovat bez porady svých nadřízených...Tak jako my, učitelé se bojíme veřejně vyjádřit svůj názor bez toho, že bychom následně nenesli za svoje otevřené názory následky. Sama mám s tím několik zkušeností, jak ze strany zřizovatele, tak ze strany vedení školy.:-(
Neznámý uživatel2016-09-05 13:42:49
Proč se bojí učitelé veřejně říkat svůj názor? Protože stále v Čechách nenastala doba, kdy by se to obešlo bez neblahých následků typu "přiletělo to nevím odkud". A být padlým hrdinou středního věku s rodinou na krku se mi opravdu nechce být. Člověk, který dlouhá léta učí, prostě umí učit a pokud ne, je to stejné jako jinde. Někdo to dělá líp, někdo hůř. Jenže "umět učit" se neuznává jako kompetence, zedník, prodavač, konstruktér si nějak stačí se svou profesí, po učitelích se pořád chce ještě něco jiného, než "umět učit". Když vyhodí zedníka z práce a bude shánět zaměstnání, bude chtít dělat v první řadě zase zedníka, když vyhodí učitele a ten bude shánět místo učitele, budete na něj ukazovat prstem a říkat "vidíte, je neschopnej, neuživí se jinak". Umět učit daný obor neznamená být v tom oboru světová špička, to ani není možné, učitel by se měl především snažit, aby žák chtěl danou věc dělat, aby se žák uměl učit sám a aby dotyčný učitel neotrávil nadané žáky a nestál jim v cestě. To nejsou malé cíle. Jenže jsou příliš abstraktní v našem primitivně materialistickém dřevním kapitalismu.
Neznámý uživatel2016-09-03 21:01:36
Ano, bohužel, my "učitelé" zde vystupujeme jako neznámí uživatelé. Ale s názorem, že se s tím nedá nic dělat, nesouhlasím. Možná tomuto fóru vyhovuje právě to, že je anonymní. Pokud si sem píše "kdo chce,co chce", není tomu přikládána žádná váha...
Proto navrhuji téma příštího týdne:
Proč se bojí učitelé veřejně říkat svůj názor? A opravdu se s tím nedá něco dělat?
Mgr. Dalibor Fusek2016-09-03 08:44:51
Dobrý den, tento portál je určen široké učitelské veřejnosti. Mezi registrovanými uživateli jsou i vrcholní představitelé tohoto státu v oblasti školství. Bohužel stejně jako Vy vystupují jako neznámí uživatelé. S tímto se opravdu nedá nic dělat.
Neznámý uživatel2016-09-02 20:29:29
Vážený pane magistře Fusku, prosím, odpovězte mi, jakým způsobem je zajištěno, aby tento portál se dostal v rámci diskuse k široké učitelské veřejnosti. Je pravda, že je registrován jen pro ředitele škol? Děkuji. Lenka D.
Neznámý uživatel2016-09-02 20:07:52
Kdo vymyslel titulek "Nikdo nechce učit"? Já učit chci!!!! Je troufalé chtít za vynaložené úsilí, odbornost a kvalitu mít adekvátní plat?
Vážení kolegové, nevidíte, co se kolem Vás děje? Nahrazují nás tzv. rychlokvašky, které jsou ochoty učit za min. mzdu! Mám spoustu známých učitelů s tzv.,velkým "U". kteří dělají svoji práci výborně a s nadšením. Bohužel patří do minulého století-stejně jako já! Nastupující generace toto povolání dělat za tuto min.mzdu dělat nebudou!


Neznámý uživatel2016-09-01 22:25:30
Ne,že budou v budoucnu chybět kantoři , ale už chybí dnes. Po letošní zkušenosti, kdy jsme 2,5 měsíce sháněli vhodného kandidáta na vychovatelku ŠD a učitelku,to můžeme jen potvrdit..Měly zájem jen servírky, fakturantky, ekonomky atd.Kam to školství spěje? Ano, dnes se mladým kantorům nechce otravovat s hlavně rodiči.
Neznámý uživatel2016-08-31 12:58:13
Pedagogické fakulty jsou sice plné, ale ne všichni chtějí učit, některé fakulty se i chlubí výchovou různých tiskových mluvčích a podobně. Pokud se ta práce nezaplatí, učitelé prostě nebudou a odborní už vůbec ne. Takoví učni se chovají jako dobytek, základní školy se takového odpadu rády zbaví, protože odchodem na gymnázia jde základní vzdělávání do háje. Tak kdo by mezi tohle chodil od firmy? Učitelé jsou prostě hodnoceni podle toho, co si tento stát myslí o vzdělání.
Neznámý uživatel2016-08-31 08:21:57
Při současné úrovni chování žáků a jejich ochotě se vzdělávat se tomu ani nedivím. Také rodiče snahy školy nepodporují a spíše se školou bojují. Často se projevuje "opičí láska" ke svým dětem, která je v důsledku pro jejich neprospěch. Žáci si zvykají, že si mohou vše dovolit, když nastanou problémy, postěžují si doma rodičům. Ti neváhají přijít do školy dělat pořádky a vůbec nechtějí znát názor druhé strany.
Neznámý uživatel2016-08-30 13:04:11
S prognózou nesouhlasím. Již dlouhodobě se straší stavem, kdy bude nedostatek pedagogů, pedagogické fakulty jsou jich ale plné. Spíše bych se strachoval o úroveň kvality nových pedagogů.
Mgr. Dalibor Fusek2016-08-29 19:58:48
Ve školách budou v příštích letech podle odhadů ministerstva školství chybět tisíce učitelů. Zajímalo by nás, zda s danou prognózou souhlasíte a pokud ano, pojmenovali byste skutečnosti, které za daným nelichotivým stavem stojí?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.