Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Vláda schválila kariérní řád (14.11.2016-20.11.2016)

Neznámý uživatel2016-12-13 16:56:27
Tak. Kariérní řád bychom měli. Teď ještě přidat povídku (také scifi)
"Jak učňové díky kariérnímu řádu učitelů k zájmu o obor a k motivaci k učení přišli."
Neznámý uživatel2016-11-27 17:49:06
Souhlasím s předchozími dvěma příspěvky, je to hrůza, co ministerstvo školství vymýšlí za hovadiny!!! Kdyby raději přidalo peníze na platy a důvěru ředitelům, kteří by konečně mohli sami odměnit zkušené a dobré učitele zvýšením platů aspoň o tolik, co si přidávají naši ministři a páni poslanci! To by bylo fajn, a hlavně bez zbytečné byrokracie!
Neznámý uživatel2016-11-27 09:08:53
Absolutní neschopnost ministerstva něco kvalitně řešit dalo vzniknout tomuto paskvilu!!!!
Neznámý uživatel2016-11-23 09:10:46
Je to akce, která může pěkně vypadat pro lidi (učitelé se budou vzdělávat), kteří ve školství nepracují a nic o něm neví. Bude to plno administrativy, do trojky se budou dostávat "papírově zdatní" a nic nebude hovořit o jejich vztahu k žákům a jak učí. A s vyhlašovaným bojem proti byrokracii - zase více papírů. A zase mají kontroly co kontrolovat. Kdyby chtěli přidat kantorům, tak mají navýšit tarify a dát něco navíc na nenárokové složky. Nyní je školství priorita a učitel dostal 6%, aby dohnal ostatní vysokoškolsky vzdělané. A zdravotníci mají od ledna 10%.Takže kariérní řád je pouze s méně penězi jako zvýšit peníze.
Neznámý uživatel2016-11-21 12:05:17
Nechápu, proč se stále hledá nějaký nový model. Asi jsme ho nenašli, tak to bude jako ve zdravotnictví. Ale proč? Vždyť pedagogické fakulty by měly vypouštět po pěti letech studia lidi, kteří se postaví před třídu a umí učit. To, že to často neumí, víme. Většinou nikdy neslyšeli o struktuře hodiny, ani o inkluzi. Takže se budou vynakládat další peníze, čas a hodiny nad sepisováním papírů jen proto, že PF nepřipravují své studenty na praxi, která je čeká a také na to, co je od nich očekáváno.
Jak jednoduché by bylo, aby ředitel školy dostal takový balík peněz, který by se stal dostatečným manažerským nástrojem na to, aby se každý učitel snažil pracovat co nejlépe. To by bylo příliš jednoduché. Pochybuje se snad o tom, že by to nezvládal? Vždyť ředitel školy prochází řádným výběrovým řízením, je bombardován všemi kontrolami zprava, zleva. Když toto vše obstojí, tak proč by neměl mít tu možnost vést a hodnotit zaměstnance, jako je to v jiných organizacích. Dobře pracuješ – víc peněz, špatně pracuješ – málo peněz. Tuto možnost mít zase nebude. Předpokládám, že jestli se rozjedou atestace, tak kvůli papírům z ředitelny ani nevyleze. Mám pocit, že ředitelé ručí a odpovídají za všechno, co se ve škole děje, ale pokud jde o odměňování zaměstnanců, tak bez pomoci atestací a kvanta dokumentace toho podle paní ministryně nejsou schopni. Kdyby bylo dostatek peněz na platy pedagogů, tak pojem kariérní řád nikoho ani nebude zajímat. Do školství jdu s tím, že budu učitel, případně mám ambice na ředitele, nebo budu od stolu na MŠMT ztěžovat práci lidem z praxe……tak to bylo doposud. To, že nebyly atestace vadilo magistrům nejméně.
Neznámý uživatel2016-11-18 11:49:33
Jak řekl Dobšík: "Museli jsme už něco vymyslet, aby byl klid." A podle toho to vypadá. Příšerný paskvil, viz příspěvky níže. Mně třeba vrtá hlavou příplatek 3.000,- uvádějícímu učiteli bez sníženého úvazku. Netuším, jak prakticky zajistit na 1.stupni (u nás letos např. elementaristka bez pomoci) novému kantorovi takového učitele, když prostě všichni učí!
Neznámý uživatel2016-11-18 09:15:51
Je to pěkná blbina, zase něco , aby bylo. Pokud má učitel učit, nemá čas na mentoringy a pod. proč se neuvažuje o vzdělávání v oboru - třeba co 3 roky semináře o nových metodách v matematice, dějepise a pod. To by ale musely třeba pedagogické fakulty nabízet školení na úrovni...
Neznámý uživatel2016-11-18 07:57:52
Nikdo mi zatím nevysvětlil, kam budou zařazeni ředitelé. Pravda je, že povolit studium více než 1 osobě, nelze. V MŠ rozhodně ne!!!
Neznámý uživatel2016-11-17 15:55:46
Problém vidím v tom, že rozhodnutí o možnosti získat 3. stupeň budou rozhodovat ředitelé. Nebudou chtít pouštět své kantory na studium, protože musí zajistit výuku. Platí přece drahé suplování. Zajímám se o mentoring a už jsem něco absolvovala, ale do budoucna je to mnoho hodin praxe a studia.Další otázka zní: Budu si to platit sama ? Zaplatí to škola ? Zaplatí to stát ? Zaplatí to EU ? Kolika lidem povolí ředitel být mimo výuku ? Rozhodně ne všem zájemcům a bude z toho zlá krev.
Neznámý uživatel2016-11-16 12:54:06
Za rok budou volby...
Neznámý uživatel2016-11-16 09:19:11
Sbohem celé školství!!!
Neznámý uživatel2016-11-15 11:10:57
Už vidím ředitele školy, jak nadšeně sedí v komisi a posuzuje portfolio zásluh uchazeče o 3 stupeň.
Také by mě zajímalo s jakým procentem pedagogů počítá ministerstvo pro III stupeň. Budou to 2% nebo aspoň 10% ze všech učitelů?
Už vidím ty stohy papíru při dokladování zásluh, sbohem naše lesy.
Neznámý uživatel2016-11-14 19:45:28
Již vidím ty zástupy mladých pedagogů s titulem Mgr.,jak se ženou do školství, aby si za 2 roky mohly udělat tzv." atestaci" 2 000,.Povzbudivá vidina. Za dalších 5 let opět"atestace" 5 000,.Ještě povzbudivější. V mezidobí musí pracovat na svém portfoliu, školení aj.
Budou na to mladí slyšet? Budou peníze?
Kariérní systém ano, ale smysluplný!!!
Neznámý uživatel2016-11-14 10:26:24
Jen by mě zajímalo ( v kariérním řádu jsem to nenašla), jak to bude s ředitelkami MŠ, 34 let praxe, titul Mgr. Odpoví mi někdo?
Neznámý uživatel2016-11-14 07:58:26
Ani nevím, kolikátý je to již pokus. Každopádně to je krok správným směrem. Jsem jen zvědavá, co s tímto návrhem zase udělá naše politická reprezentace v parlamentu. Aby z návrhu vůbec ještě něco zbylo.
Mgr. Dalibor Fusek2016-11-14 06:42:51
Vláda na svém posledním zasedání schválila tzv. kariérní řád. Zajímalo by nás, co si o tomto kroku, případně o jednotlivostech tohoto řádu, myslíte Vy?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.