Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Výměna ministra školství na spadnutí (21.1.2019-27.1.2019)

Eva Kaprálová2019-02-03 14:58:33
Celý problém začal již za ministryně Buzkové - v této době se stal průšvih jménem RVP.Pak pokračovali další minisři ve svých plánech na systematické likvidaci školství (skoro by člověk řekl, že je to nějaké zadání...)- Dobeš (viz funkční období ředitelů, tablety do škol včetně elementárního vzdělávání...), Valachová (viz inkluze a spousta omezení..., málem schválený paskvil kariérního řádu, který jí naštěstí nevyšel - a který by přinesl do sboroven pouze zášť a nevraživost). Tento pan ministr (Plaga) si opět plete pojmy, není to rozhodně odborník (to jsou ovšem schopni posoudit pouze ti, kteří se v oblasti školství pohybují delší čas), navíc si není vůbec schopen uvědomit současnou vytíženost ředitelů škol - viz poslední požadovaný dotazník "Šetření o stavu učitelů v regionálním školství" - který by si mohlo ministerstvo vyplnit samo - neb má od nás spoustu relevantních informací díky výkazům vyplňovaným školami přes ÚIV a opět nám tak klade překážky v již tak náročné práci. Nikdo ředitele škol nikdy neposlouchal...jenom Klause ml., který sice v oblasti školství ví, o čem mluví, jinak je to ovšem totální demagog a "jájíček" zřejmě po otci. Z mého pohledu potřebuje školství čtyři základní věci: 1/ zvýšení platů učitelů takové, aby chodili učit pouze ti největší intelektuálové, 2/ úpravu osnov, jejichž současný obsah je skutečně v 21. století absurdní, 3/ možnost navrátit se ke společnému vzdělávacímu programu s tím, že bude dána možnost těm školám, kterým současný stav vyhovuje, ponechat si možnost ŠVP, 4/ omezení byrokracie. Osoba ministra školství by vše toto mohla výrazně urychlit...ovšem nikoli v podání Plagy. Což třeba Kartous?
Jistě se najdou odborníci, kteří jsou na takové profesionální a intelektuální výši, aby se s tímto stavem věcí úspěšně poprali, ale pokud se do toho začně míchat pouze politika, vidím budoucnost školství černě...
Neznámý uživatel2019-02-02 08:45:01
Nutné je vyměnit jiné posty!!!!!
Neznámý uživatel2019-01-31 17:09:05
S výměnou pana ministra zásadně nesouhlasím. Dává do pořádku chyby po své předchůdkyni paní Valachové , která nadělala velkou paseku a snaží se v ní pokračovat i nadále.... Konečně je ve školství trochu klidu....
Ředitelka MŠ
Lucie Polívková2019-01-30 10:08:20
Pravdou je, že se pan ministr drží zkrátka a nevymýšlí blbosti. Zlo napáchané předešlou ministryní se jen těžko překoná!!!
Neznámý uživatel2019-01-30 09:39:10
S výměnou ministra nesouhlasím.
Neznámý uživatel2019-01-29 12:35:14
2019-01-29 09:57:14 Naprostý souhlas. Snažit se tak maximálně o nadhled a nenadělat škodu alespoň zespoda, když shora prší poměrně dost šrapnelů. Pak se jen pousmát tomu, že zase budou statistiky poukazovat na pokles vzdělanosti v naší zemi. Jinak je to na psychiatra.
Neznámý uživatel2019-01-29 11:45:45
S výměnou ministra zásadně nesouhlasím a vidím za tím zase lobby neziskovek, které jsou na MŠMT zabydleny. Po ministryni Valachové je nyní ve školství relativní klid, takže podporuji pana ministra Plagu.
Neznámý uživatel2019-01-29 09:58:17
Omluva za překlep - chybu.
Neznámý uživatel2019-01-29 09:57:14
Ona začala ve školství nějaká reforma? Školství je politikum, nejde a nikdy prioritně nepůjde o to, aby to bylo skvělé. Jde o politiku. A tak pryč s ministrem. Ale ono to je v zásadě jedno. Je třeba celková a zásadní reforma, na kterou nebude mít nikdo nikdy chuť ani mandát. Nedělejte si iluze, nic se nezmění. A je jedno, kdo tam je. Je pravda, že ale současný ministr nevymýšlí takové prasárny jako ta paní. Píšete, že máme bojovat. Nevybojujete nic, vždy budou rozhodovat úředníci a politici odtržení od reality sledující svůj zájem. Já bojuji tak, že ty jejich nesmysli obcházím a vytvářím si "vlastní školství", ale je to náročné a člověka to štve, neboť nemá vytvořené dobré podmínky k vykonávání ředitelské práce a učitelé dobré podmínky k učení.
Neznámý uživatel2019-01-29 06:57:28
S výměnou ministra zásadně nesouhlasím.
Neznámý uživatel2019-01-28 15:38:49
S výměnou ministra naprosto nesouhlasím. To co jsme zažili před ním, kdy vážená paní neměla o školství ani potuchy a nadělala tolik škody, že se z toho bude naše školství ještě léta vzpamatovávat, snad nebudeme opakovat. Konečně zde je člověk, který je z oboru a ví co říká a tak honem s ním pryč. Ano, vraťte tam tu předcházející tragédii, a k tomu přidejte pár frází a honem pryč od školství.
Emil Kudrnovský2019-01-28 08:59:36
Včerejším komentářem jsem mimo jiné chtěl říci, že je potřeba nebát se investovat do "obrany":
1) pojištění právní ochrany DAS,
2) spolupráce s právníky zaměřenými na školství,
3) právní systém ASPI.
Ročně do toho naše škola investuje okolo 70 tis. Kč.
Emil Kudrnovský2019-01-28 08:53:46
2019-01-27 22:37:16 Ano, vidím to stejně. Jinak s PPP nemusíte vůbec bojovat. Stačí říci, že to, co po vás chtějí, nejste schopni zajistit - tím povinnost padá na ně. Buď to ve vaší škole zajistí oni nebo rodiče žáka přehlásí jinam nebo prostě bude po vašem.
Neznámý uživatel2019-01-28 07:53:21
2019-01-27 22:37:16 Já si nemyslím, že to vidí jako Skupova loutka, co se prý vyvinula z hanlivého Kurvínek (údajná první reakce: "To je takovej K...") - naopak říkáte totéž, spíš si myslím, jestli ten původní Hurvínek není v pozadí všech přestaveb vzdělávání u nás.
Lucie Polívková2019-01-28 06:53:15
Je cosi shnilého ve státě dánském.....
Neznámý uživatel2019-01-27 22:37:16
Pan Kudrnovský to vidí jako Hurvínek válku. Bojujeme s pedagogickou poradnou už léta a marně. Rodiče na nás posílají inspekci, chodí si ulevovat na odbor školství. Opět z toho nic zásadního nevyplynulo - nikdy.Od inspekce jsem se na školení dozvěděla, že většinou dopadnou stížnosti rodičů tak, že na škole něco inspektoři najdou a rodičům vyhoví.Systém je už tak prohnilý, že nemáte možnost se ubránit. Vede to k odchodu učitelů ze škol, nechtějí končit s infarktem a poničenými auty. To ale je mimo téma. K tématu - myslím, že bychom měli dát ministrovi šanci, ať pracuje a uvidíme výsledek. Od začátku reformy před 15 lety učitele nikdo neposlouchal, kritiku školství politici nebrali vážně a teď se ukazuje natvrdo , co jsme prorokovali - řemesla v háji, úroveň maturit příšerná, děti nic nemusí a to přece není Komenského Škola hrou. To je bordel - pardon.
Emil Kudrnovský2019-01-27 22:01:01
Jednoznačně souhlasím s názorem: "kdyby se pořádně učilo na ZŠ a nedalo se na řev rodičů, nebyly by limity třeba."
Učitelé mají vzdělávat žáky a rodičům podávat informace o vzdělávání jejich dětí.
Skutečnost: aby učitelé mohli vzdělávat celou třídu, musí žáky (některé více) důsledně vychovávat, tím ale klesá podíl vzdělávání a škola supluje rodinu.

Ta rodina o to v 21. st. ale ne vždy stojí, zvláště když si je voláme kvůli výchovným problémům 2x měsíčně. Stoupá již zmiňovaná agrese, přibývá napadání verbálního i fyzického. Rodiče dotčení odbornými názory pedagogů přehlásí dítě do jiné ZŠ (tím pouze přelijí problém jinam) nebo si stěžují u zřizovatele či České školní inspekce.

Děvčata či chlapci z ČŠI přijedou, vyslechnou, zapíší, většinou i pochopí, ale závěr napíší dle zadání "shůry" tak, aby zejména rodič byl uspokojen a aby se hlavně neodvolal. Zprávu pošlou zřizovateli, který nechce přijít o voliče (v horším o kamaráda), proto udělá "tytyty" na ředitele a případně ho odvolá. Tím jsou rodiče vychováváni zřizovateli a Českou školní inspekcí k tomu, že každý jejich "problém" vyřeší stížnost a cyklus se znovu opakuje.

ČŠI se pak diví, že musí řešit několik stížností týdně a nemají čas na svou kontrolní činnost. Zřizovatelé se pak diví, že nejsou učitelé a nikdo nechce dělat ředitele. Celá společnost se pak diví, že dlouhodobě stagnuje úroveň vzdělanosti našich potomků (dítě se má ve škole cítit dobře, bez stresu, to nevadí, že se nic nenaučí, hlavně když je v pohodě).

Na stížnosti typu „chcete toho po našem dítěti moc“ MŠMT i ČŠI reaguje káravě soudobým proletářským heslem "úspěch pro všechny" a běda řediteli, jestli budeme muset přijet znovu kvůli nějaké stížnosti. Jak říká pan Štoček „Přijít mohou, odejít musí“. Pokud se nechcete cítit jako „tupé ovce“ snažíte se bojovat s větrnými mlýny, tj. nezbývá vám nic jiného než vychovávat nejen žáky a rodiče, ale i ČŠI, OSPOD, zřizovatele a politiky. Proti „nechápajícím“ a věčně si stěžujícím rodičům nám nepomůže ani zřizovatel, ani kraj, ani ČŠI, ani Školské odbory = nikdo.

Kolegové ředitelé, učitelé, braňte se. Nenechte si „kálet“ na hlavu, nepřispívejte ke společenské dehonestaci profese učitel. Máte stejně zodpovědné zaměstnání jako např. lékaři, chtějte stejné ohodnocení, vážnost a úctu společnosti. Je nejvyšší čas to ostatní naučit.
Neznámý uživatel2019-01-27 19:35:52
Viděli jste dnešní debatu? Studenti byli více v obraze, než ministr. Spoustu odpovědí řešil osvědčeným úhybným manévrem.
Mgr. Dalibor Fusek2019-01-27 11:09:43
Portálem byly osloveny všechny politické strany, a to hned několikrát. Kromě dvou zmiňovaných se ani jedna neozvala se spoluprací. Měli předpřipravenu strukturu k vyplnění, bohužel, nereagovali. S některými stranami je pak spolupráce naprosto striktní, jsou spíše vulgární, že je někdo obtěžuje, než by byli rádi za poskytnutý prostor.
Neznámý uživatel2019-01-27 10:44:21
Na portálu je v oddíle Politika uvedena jen ODS a STAN. Znamená to, že portál preferuje tyto politické strany a jak se portál dívá z tohoto pohledu na ministra Plagu?
Neznámý uživatel2019-01-26 09:10:38
Obávám se, že našemu školství již nic nepomůže. Bývalo snad na úrovni, ale nyní se mi chce " plakat". Vymýšlí se nesmysli a úroveň klesá a klesá.... Rodiče dávají své děti z normálních ZŠ do " prestižních", neboť výuka klesla natolik, že se normální dítě nic nenaučí. Učitelé se věnují inkluzi!!!!! Kdo spasí české školství? Není nějaký svatý, na kterého se český učitel může obrátit?????
Neznámý uživatel2019-01-25 15:25:33
S výměnou ministra nesouhlasím.
Neznámý uživatel2019-01-25 10:27:39
Vzdělání v zemi, kde nemá dostatečnou vážnost, nevytrhne sebevětší odborník.
Neznámý uživatel2019-01-25 10:26:41
2019-01-25 08:46:14 Obávám se, aby zavedením jakýchsi "limitů" nezanikly další obory.Máme nedostatek zdravotních sester, pokud neudělají holky zkoušky z matiky nadlimitně, bude jich ještě míň. Já bych spíš limitoval některé neurčité pseudoobory než žáky. Opět končím u svého evergreenu: kdyby se pořádně učilo na ZŠ a nedalo se na řev rodičů, nebyly by limity třeba.
Emil Kudrnovský2019-01-25 08:46:14
S odvoláním ministra Plagy nesouhlasím, byť oproti němu se zavedením limitů při přijetí ke studiu na SŠ souhlasím.
Neznámý uživatel2019-01-24 16:35:12
Vážení, opět směšný krok. Kdo asi bude vyhovovat neziskovkám a jiným zájmovým skupinám na MŠMT. Pan Plaga jim určitě vadí, neboť radostí neskáče a nelíbá ruce všem těm rádoby odborníkům, kdo protlačují inkluzi.
Školství nezachrání žádný ministr. Musí se probudit i učitelstvo a dát jasně najevo svou nespokojenost se všemi zbytečnými novinkami a požadovat,aby bylo zapojeno do všech diskuzí, pracovních skupin o tom, kam povede naše školství. Změny musí vzejít od učitelů a odborníků. Ty ovšem nikdo neposlouchá, protože z toho peníze nekápnou. Ředitelé musí mít čas hlídat kvalitu výuky, chodit na hospitace, učitele nechat učit.
Nevím, nevím, ale asi je už pozdě. S pozdravem Dvořáková.
Neznámý uživatel2019-01-23 14:01:22
konečně rozumný člověk na postu ministra tak ho je třeba odstranit. Jinak to u nás přece nejde. A dáme tam architekta ten tomu rozumí.
Lucie Polívková2019-01-23 09:27:10
Petr nebo Pavel - každý dosud zanechal nenapravitelné škody. Konečně by to chtělo opravdového odborníka ze školství, ale soudný člověk do této funkce nepůjde.
Neznámý uživatel2019-01-21 14:20:24
Výměna ministra vůbec nic nevyřeší. Leda by se ministrem stal odborník s velmi vysokým mandátem.
Neznámý uživatel2019-01-21 13:04:14
To je jen další negativní rys českého školství. Ale škoda ho nebude. Taky zanechal spíše negativní stopu :-/
Neznámý uživatel2019-01-21 10:16:26
Myslím si, že výměnou ministra se problémy ve školství nevyřeší, ale zároveň by měl mít ministr silný mandát, aby se věci pohnuly kupředu. Pokud má jiné názory a to se nelíbí, je to problém, to se asi nikam nepohneme.
Neznámý uživatel2019-01-21 09:59:25
A kdo je ten nejlepší? To už je parodie na řízení resortu, nemá smysl to sledovat. Ve Francii učitel asi nepozná, že padla vláda, tady abychom se třásli strachy, jaký tlustospis zase budeme vypracovávat.
Neznámý uživatel2019-01-21 08:50:36
Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře.
Mgr. Dalibor Fusek2019-01-20 20:23:55
Na veřejnosti se objevily spekulace o možném odvolání ministra školství Roberta Plagy. Zajímalo by nás, co si o tomto kroku myslíte, případně, zda byste výměnu přivítali?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.