Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Význam odborů a profesních organizací pro chod školství (22.1.2018-28.1.2018)

Mgr. Dalibor Fusek2018-01-28 08:28:10
Téma se bude k zítřejšímu dni měnit.
Neznámý uživatel2018-01-28 07:40:59
Změňte téma!!!
Neznámý uživatel2018-01-26 07:38:27
Odbory nezajistí růst platů, k tomu musí být politická vůle. Nejsem v nich, zřejmě je dobré na právnickou péči. Na druhou stranu předpokládám, že jsou ve školách vzdělaní lidé, kteří se orientují v systému a svých nárocích samostatně. Je dobře, že Pedagogická komora dokázala zastavit karierní řád.
Neznámý uživatel2018-01-23 22:09:35
Ad 2018-01-23 13:55:32 - nedošlo tady při kritice předchozího přispěvatele k nepochopení? To všechno mají zajistit odbory? Proboha snad má tento stát zájem na tom, aby v něm žili vzdělaní lidé, nebo ne? Nejsou řemeslníci? Jak to, když jsou plná učiliště? No protože ty exempláře, co tam "studují", to řemeslo prostě dělat nejdou, buď prostě nechtějí, nebo na to ani nemají! Že se pedagogické fakulty chlubí výchovou tiskových mluvčí a překladatelů, že se z peněz EU platí zhovadilosti, to mají zajistit odbory? Já v nich taky nejsem, protože "odboráři" kolem mě jsou spíš pohrobci ROH a tmelit kolektiv s nimi bych se styděl...
Radek Sárközi2018-01-23 21:23:01
Ví zde někdo, kolik mají školské odbory členů? Kolik z nich jsou důchodci, kteří už ve školách nepracují? Kolik ze zbylých jsou nepedagogičtí zaměstnanci škol? Kolik mají pedagogických pracovníků? A kolik učitelů?
Radek Sárközi2018-01-23 21:19:36
Existovala i spontánní aktivita pro přijetí kariérního řádu - facebooková skupina Chceme kariérní řád - nasbírala ale jen 150 členů a žádnou veřejnou akci na podporu kariérního řádu nezorganizovala...
Neznámý uživatel2018-01-23 19:15:36
Jakákoliv organizace může chránit své svěřence, když bude mít dostatečně velkou základnu. Nejde jen o učitele, ale i o provozní zaměstnance, které jsou pro správné fungování školy také potřeba. Já jsem v odborech a mám zkušenost, že když nastane problém, je právní pomoc od odborové centrály k dispozici. Problém vidím spíše v neochotě učitelů platit členské poplatky. Alespoň u nás ve škole na to narážíme. Než by někteří dali příspěvek, raději z odborů vystoupí. Věřím, že kdyby se zvedl počet členů v odborech, dokázalo by se více. Za úspěch už považuji loňské navýšení platů.
Mrzí mě ale, že spolky typu asociace ředitelů…, nebo asociace jednotlivých škol nevyvíjejí větší činnost. Kdyby se ředitelé spojili s odbory a společně „šli“ za stejným cílem, mohlo by dojít k větším změnám. Mrzí mě, jak se vyvíjí české školství. Většina změn vede k horšímu. Mnoho novinek není dopředu promyšleno. Školství by se mělo více řídit systémově a jeho správné fungování by mělo být pro vládnoucí politické strany opravdu prioritou. Bohužel to tak ale není.
Neznámý uživatel2018-01-23 13:55:32
Odbory (jejich představitelé) si při vyjednávání s vládou mohou dovolit jen tolik, jak velkou mají oporu v lidech, které zastupují. Konkrétně školským odborům v ČR zásadně podráží nohy a oslabují jejich vyjednávací pozici a autoritu právě takoví lidé, jako je předchozí přispěvatel - sám členem odborů není (ať už v naivní představě, že je pro něj výhodné ušetřit na příspěvcích nebo z ideologické předpojatosti). A pak se "oslabovači odborů" diví a nadávají, že odbory vybojovaly jen malé navýšení platů nebo nic. Až takových "oslabovačů" (před sto lety byl pro ně přiléhavější pojem "rozvraceč") ubude a alespoň polovina učitelů bude schopna na doporučení odborářské centrály na neurčito přerušit práci a nejít do školy, bude to jen otázkou dní maximálně týdnů, než se peníze na opravdové navýšení učitelských platů "najdou".
Neznámý uživatel2018-01-23 11:27:11
Já si pokládám otázku v souvislosti s odbory a jejich aktivitou ohledně platů. Kdyby odbory nebyly, kolik by učitelé brali? Co se změnilo za dvacet let ohledně reálných platů učitelů? No přeci nic. Je to stále hodně pod celostátním průměrem. Ostatně jako další věci ve školství. dvacet let se říká. Nemáme řemeslníky a tak je nemáme stále. Říká se, školství je podfinancované, a je stále. Ve školství je převaha žen a ona je stále větší. Mladí nechtějí učit a oni nechtějí učit stále. Je mnoho administrativy a ono je jí stále víc. Učí se frontálně a "šprtáním" a ono je české školství stále orientované na známku a momentální výkon (oboje ale posunuté někam jinam). Pedagogické fakulty nepřipravují učitele na práci učitele a ono je to stále stejné. Financování regionálního školství není správné a byť slyšíme, že se chystá změna, tak je to stále stejné. Čerpání peněz EU je pomalé, složité, peníze se dávají na kraviny, tak je to v dalším období ještě horší. Dvacet let se říká, jak je blbé mít tolik úředníků, tak je jich stále víc. A to je jedna věc vedle druhé. Marnost nade vše. Alespoň jeden střípek je zastavení kariérního řádu. 20 let se neustále slibuje a lže a výsledek - nic. Dvacetiletá praxe je, když se přidá, vezme se osobko a ono to dál trvá. A stále vítězí nepřipravené ideologické sprosťárny, ŠVP, INKLUZE, POVĚŘENCI a podobné kraviny. Tak v čem zásadním ty odbory pomohly? Já nevím. Jestli oni nepomohly právě v realizaci těch prasáren? Jinak fakt nemohu na nic přijít. Nemohl by nějaký odborář napsat, v čem, že tedy odbory pomáhají, čím nás chrání? Ptal jsem se lidí u nás v práci, co jsou v odborech a ti se jen přihlouple usmívali, že prý tam byli vždy a tak tam jsou dál a že to žádný smysl nemá. Vždyť kdyby nebylo párkrát přidáno, tak by byl plat učitele na úrovni uklízečky a to by bylo asi neudržitelné (tedy ta přidání by nutně stejně nastala i kdyby odbory neexistovaly). Tak to je ten příspěvek odborů?
Neznámý uživatel2018-01-23 11:07:42
No vidíte to. A já jsem zrovna pro přijetí kariérního řádu. Na to, že u nás působí cca 150 000 pedagogů, rozhodlo cca 20 000 o jeho nepřijetí. Je to opravdu fér? Neměli by spíše politici nést zodpovědnost za to, co se povede a ne, než to suplovat spolkem, který navíc nemá právní zázemí? Je to jen filozofická otázka ....
Radek Sárközi2018-01-23 10:38:42
V létě 2017 organizovali zakladatelé Pedagogické komory úspěšnou petiční akci proti kariérnímu řádu. Naši petici podepsalo 21.609 učitelů z 1.150 škol a díky ní nakonec poslanci kariérní řád neschválili.
Radek Sárközi2018-01-23 10:30:06
Spolek Pedagogická komora vznikl 27.10.2017 a získal si velmi rychle důvěru stovek učitelů. Máme 1.670 členů - 80 % jsou učitelé, 15 % ředitelé škol, 5 % další pedagogičtí pracovníci. Více informací naleznete na našem webu: http://www.pedagogicka-komora.cz
Neznámý uživatel2018-01-23 09:05:48
Ono něco takového existuje?...
Neznámý uživatel2018-01-23 07:11:37
Když se jedná o platy, jsou jich plná média. Když se jedná o jakékoliv strategické změny, není o nich ani vidu ani slechu.
Neznámý uživatel2018-01-23 06:51:05
Ani náhodou, jsou příliš liknavé, bojí se ostře vystoupit. Učitelů se zastanou slovy, ale ne činy.
Mgr. Dalibor Fusek2018-01-22 07:39:36
České školství je naopak od např. zdravotnictví poměrně stabilním resortem. Jak odborové svazy, tak i nově vzniklé tzv. profesní komory (nikoliv skutečné komory) nevedou nijak ostrou rétoriku proti návrhům české vlády. Ptáme se Vás, zda tyto zaměstnanecké organizace dostatečně chrání české učitele?
Středa 24.04.2024, svátek má Jiří


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.