Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Školské odbory vyhlásily stávkovou pohotovost (7.10.2019-13.10.2019)

Neznámý uživatel2019-10-22 15:37:48
Já bych rozhodně stávkovala déle, školství totiž vůbec není přáno a učitele nikdo nebude brát vážně, když budou stávkovat jeden den. Zasloužíme si ocenit a ne dehonestovat ! Já cítím tohle licitování o platech jako ponižování a šikanu. Kdo učitele chce kritizovat a zasloužené peníze jim nepřeje, nejdřív ať předvede, co sám dokáže. Všichni šup na ZŠ a makejte, inkluze volá.
Neznámý uživatel2019-10-22 08:19:28
Tam někdo psal, že v době, kdy je školství přáno, je smutné stávkovat. No a to je ten problém lidi. Nechat se opít rohlíkem. Ono to vypadá, jak se školství přeje, jaká to je priorita. Celým havětismem kolem vznikání ŠVP se učitelé také nechali opít a tvořili a tvořili. Dnes je to stejné. Už nás opět podvádějí, protože vědí, že to nebude mít na jejich volební výsledek dopad. Připodělané učitelstvo klepající se strachy před ztrátou zaměstnání je pro ně vděčná a směšná skupina. Pojďte stávkovat, klidně měsíc. Oni lžou, že platy nejde navýšit skokově o 20 000 - 30 000 Kč/měsíc. Ono to jde. Ale musí se chtít.
Emil Kudrnovský2019-10-18 09:21:03
BŘEZEN 2020 - Máme vyhlášku, víme PHmax, podle toho jsme upravili výuku (úvazky) či provozní dobu (v případě MŠ) s cílem zkvalitnit vzdělávání (využít PHmax na max). A TED JSMSE VYPLNILI VÝKAZY P1C-01. Tj. státu během měsíce dojde, jaký skutečný dopad bude reforma mít na rozpočet státu. Oni to již tuší a proto tlačí nárůst mezd níže.

Přesnou částku budeme vědět v březnu 2020, každý rok bude jiná, podle toho, co na školství zbyde (tj. i nižší).

Reforma financování regionálního školství je "kočkopes". V organizaci máme 2 školy a 4 školská zařízení. Reforma pro naši organizaci znamená, že místo financování mezd dle jednotného principu uplatňujeme principy hned 3 (normativy krajské, státní a jejich kombinace).

Paní Valachová by měla být postavena před "školní soud" za zvěrstva napáchaná ve školství za dobu jejího působení. Dílna ČSSD opět nezklamala (pozn. Buzková - zrušení učebních osnov, zavedení RVP).
Neznámý uživatel2019-10-17 14:27:54
„Jaký máte názor na reformu financování regionálního školství?“
Je už polovina října a stále je ticho po pěšině kolik vlastně učitelé za práci v jedné hodině dostanou. Jsem veliký pesimista. Veřejně říkám, že to bube takový český Jánošík - "Bohatým vezmeme a chudým nedáme!!!" Vždyť to vzniklo v dílně bývalé ministryně Valachové v červnu 2016. Je mi líto Jihomoravského kraje, kde chce paní Valachová kandidovat na hejtmanku....
Emil Kudrnovský2019-10-16 23:25:03
V pondělí jsem napsal na centrálu odborové organizace "Jsme připraveni, v případě stávky přijedeme do Prahy". Na naší škole byl založen stávkový výbor, připravují se slogany a tranparenty.
Zřizovatele i rodiče jsem informoval o plánované stávce a jejích důvodech. Jako ředitel ZŠ a MŠ stávku podporuji a své lidi v tom nenechám.
Jsem připraven uzavřít školu nejen na jeden den.

Sliby se mají plnit... 15 %!
Neznámý uživatel2019-10-16 19:02:18
Samozřejmě, že se počítá s tím, že účastníkům stávky se "proplatí" neplacené volno. S tím se musí počítat. Stačí jen táhnout za jeden provaz. Nepočítejte s tím, že bude souhlasit zřizovatel a ředitel. Zaráží mne, že tak málo z nás se zapojilo do této důležité debaty.
Neznámý uživatel2019-10-16 17:28:17
Ráda bych připomněla i praktické důsledky účasti ve stávce - myslím, že podobnou zkušenost nás má více. Vedení školy den před stávkou sdělilo pedagogům, že nepopírá jejich právo na účast ve stávce, ale škola bude i v tento den fungovat, takže neúčast pedagogů bude brána jako absence a pedagogové ji musí napracovat. Vzhledem k tomu, že škola pořádá i víkendové akce, je nabíledni, že pověří pedagogickým dozorem o víkendech právě tyto pedagogy... Řada učitelů může tedy stávkovat pouze jaksi virtuálně, pokud se stávkou nesouhlasí vedení školy a zřizovatel.
Neznámý uživatel2019-10-16 10:32:29
Budu se opakovat - učitelská profese je dlouhodobě nedoceněná a to nejen finančně, ale celou společností. Prestiž současného učitele je na velice nízké úrovni a rodiče si mnou ruce, jak levnou "tetu na hlídání a výchovu" jim stát zajišťuje. Původní plán 15% by měl být dodržen!!!
Neznámý uživatel2019-10-15 22:20:22
Učitelská profese je dlouhou řadu let nedoceněná-a to nejen finančně. Nečekejme ohodnocení a pochopení rodičů a veřejnosti! Jsme státní sektor a pokud nás společnost - stát nepotřebuje-o něčem to vypovídá.
Už neplatí výrok "kantořina je veselá bída"(ze70.let), bohužel už jen"bída". Pokud pedagogická komora k něčemu postrčila odbory, je to jen dobře. A co dělá pedagogická komora kromě dotazníků?
Neznámý uživatel2019-10-15 21:32:55
Aktivita odborů byla vždy úměrná a nebýt vyjednávání odborů, nemáme ani to málo. Z vlastní zkušenosti vím, že brzdou je neochota pedagogů připojit se ke stávce, strach z následků a reakce veřejnosti. Pracovat ve školství je přepych srdcařů, dobře vdaných učitelek nebo neschopných věrných. Bohužel...těch je asi nejvíc...Jinak by to takhle ve školství nevypadalo. Jsme všem pro smích. Zvedněme konečně hlavy a buďme hrdí na to, co děláme - na to naše poslání! A nebuďme pos?aní!!!
Neznámý uživatel2019-10-14 13:03:18
Souhlasím, že práce pedagogů i ostatních pracovníků ve školství je podhodnocená. Na druhou stranu je třeba brát v potaz skutečnost, že poprvé za třicet let není školství prioritou pouze v předvolebních slibech a že současná vláda se aspoň snaží problém řešit. Otázkou je, zda dostatečně. Ptám se, proč jsou odbory tak aktivní v době, kdy se konečně mění tarifní tabulky k lepšímu? Ptám se, proč projevovaly nedostatečnou aktivitu za ministrů Pilipa, Gruši, Bukové, Kuchtové, Lišky, Fialy, kteří na školství zvysoka káleli?
A ještě jeden postřeh. Spočítal někdo, kolik finančních prostředků se přes školy "přecedí" soukromým společnostem či neziskovkám v rámci projektů, nesmyslného testování nebo DVPP zaměřeného na inkluzi a podobné nesmysly???
Neznámý uživatel2019-10-14 12:05:35
Souhlasím naprosto s předchozím uživatelem. Nebuďme pořád jen pro srandu. Ať to pocítí celá veřejnost.
Neznámý uživatel2019-10-13 18:03:22
Jednodenní stávka je nesmysl, to nikdo nepocítí. Původní slib byl 15%, takže trvejme na 15% a stávkujme neomezeně dlouho.
Neznámý uživatel2019-10-13 16:21:45
Plánuje se případná jednodenní stávka, jestliže nebude potvrzeno 10%.Zaznamená to vůbec někdo ? Stávkovat by se mělo až do dosažení požadavků. Pokud rodiče nepochopí, že nás potřebují,neboť nikdo jiný jim děti nebude učit ani je nepohlídá za tak málo peněz. Bojím se, že budeme všem k smíchu. Je na čase se více radikalizovat, jestli nám to tedy stojí za to, když veřejnosti je úroveň školství stejně ukradená.
Neznámý uživatel2019-10-12 09:33:19
Já bych spíš přivítal klid na práci a moderně vybavená pracoviště. Zatím hrozí další změny blábolů v RVP a když chce škola novou techniku pro normální výuku, musí zplodit nesmyslný "projekt" s řadou zbytečných a zhusta pitomých "aktivit".
Radek Sárközi2019-10-10 12:26:59
Myslím si, že školské odbory popostrčilo k akci dotazníkové šetření mezi učiteli, které zorganizovala Pedagogická komora :-)

https://www.pedagogicka-komora.cz/2019/10/aktualni-tema-stavkova-pohotovost-ve.html
Neznámý uživatel2019-10-09 17:40:20
Buďte si jisti, že nedělali!!!!Proč asi Fiala je tam kde je?!! Jestliže nástupní plat prodavačky v Lidlu a jiných řetězcích je vyšší než nástupní plat ve školství, tak je to smutné a degradující!!!!
Neznámý uživatel2019-10-07 10:38:44
Chtěla bych vidět členy vlády, zda by práci pedagogů a ředitelů škol dělali za naše peníze.
Neznámý uživatel2019-10-07 10:25:35
Už bylo načase. Dost dlouho si z nás vláda pouze utahuje. Přidávají práci, ale peníze ne, tedy rozhodně ne tolik, kolik slibovali.
Mgr. Dalibor Fusek2019-10-07 08:08:16
Na posledním mimořádném jednání PT RHSD pro vzdělávání a lidské zdroje (malá školská tripartita) nebylo dosaženo shody na úpravě platů pro pedagogické pracovníky v roce 2020. Odbory trvají na 10 % zvýšení tarifních platů ve všech platových třídách a stupních. Dnes na podporu našich požadavků ČMOS PŠ vyhlásil stávkovou pohotovost. Zajímalo by nás, co si o tomto kroku myslíte Vy?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.