Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Platit nemocenskou z ONIV? (14.11.2022-20.11.2022)

Neznámý uživatel2022-12-09 17:43:21
Zahrnutí nemocenské do ONIV je od autorů tohoto opatření stejnou debilitou jako např. investiční limit 40 tisíc Kč, který platil již před 30 lety. A našly by se další věci. Víc k tomu není co dodat, jsme v Česku.
Emil Kudrnovský2022-12-05 09:18:16
Ministrovi jsem napsal řešeni: "Dejte nám jeden balík peněz na vše (rozdělení na mzdy, odvody a ONIV pouze jako doporučené, tj. zrušit dílčí závazné ukazatele) a čerpání této jedné částky nechte na nás ředitelích (tak jak je to v soukromých školách). Ubyde nám ředitelům na konci roku práce s dorovnáváním položek i v průběhu roku s žádostmi o navýšení, přesuny aj."
Neznámý uživatel2022-12-03 18:44:32
Z jiného soudku: učitelé podle novinářů a asi i podle "školských odborníků" neumí poznat nadané žáky, natož mimořádně nadané... Hlavně, že je vymyšlena definice. Myslím, že jsem jich poznal dost na to, abych věděl, že takový žák vám sám velmi rychle řekne, co máte dělat. Stačí mu naslouchat.
Neznámý uživatel2022-11-16 06:28:57
Je to míchání jablek s hruškami, které nemůžeme ovlivnit. Jenom za 1. čtvrtletí 2022 jsme ve škole vydali přes 200 tisíc na nemocenské, což je například náš celoroční nákup učebnic na obnovu, což jsme pochopitelně nerealizovali. Nyní máme stop stav na DVPP, cesťáky veškeré pomůcky a ještě jsme radostně požádali o přesun 100 z prostředků na platy, abychom pokračovali ve vyplácení nemocenských teď na podzim.
Nejraději marodí uklízečky a na druhém místě asistenti, kde obě profese při svých nízkých platech mají jedno, jestli chodí do práce nebo ne. Takže jsme se "dobrovolně" zřekli peněz, které mohly jít do odměn a budeme sponzorovat nemocenské.
Neznámý uživatel2022-11-13 22:32:25
Také o tomto si nemyslím nic. Stejně to neovlivním. Pro všechny "kandidáty" do čehokoli je školství prioritou... Můj dědeček říkal: "Dvoje věci berme klidně: ty, které se změnit dají, a ty, které se změnit nedají."
Mgr. Dalibor Fusek2022-11-13 07:42:54
Návrh státního rozpočtu pro příští rok počítá s třicetiprocentním snížením ostatních neinvestičních výdajů, tzv. ONIV. Je zřejmé, že nedostatečné rozpočty na ONIV budou školám chybět. Současná praxe pak ukazuje, že někteří ředitelé na ně mohou čerpat peníze, které jsou například určené na odměny pro pedagogy. Finanční zdroje z ONIV se dají čerpat například na učební pomůcky, učebnice, nemocenskou nebo další vzdělávání pedagogů. Právě velmi široké možnosti využití ONIV se naplno projevily během pandemie koronaviru, školy finance využívaly na hrazení náhrad za prvních 14 dnů nemoci. Nový školní rok tak některé školy začaly s omezenými zdroji. Ředitelé tak chybějící peníze často čerpají z peněz na odměny. Na příští rok navíc návrh rozpočtu počítá se snížením ONIV o 30 procent. Nás by zajímalo, co si o tét praxi myslíte Vy?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.