Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Co říkáte na novou "pamlskovou" vyhlášku? (12.9.2016-18.9.2016)

Mgr. Dalibor Fusek2016-09-15 18:19:53
Jestli je to otázka na mě, tak sděluji, že by samozřejmě bylo. Myslel jsem si, že po otázce platů a nedostatku kvalifikovaných pedagogů by trocha "odlehčení" neuškodila. Problém je v tom, že i tyto "malé" problémy neskutečně komplikují životy normálních pracovníků ve školství.
Neznámý uživatel2016-09-15 17:06:56
Přstatňte řešit " hlouposti", školství má větší a strašnější problémy!! Vážený pane doktore, důležitější téma by nebylo?
Neznámý uživatel2016-09-15 10:00:41
Važená pani Bednaříková, možná nemají hlad, ale JE ZDRAVÉ mít první jídlo až OBĚD?
Neznámý uživatel2016-09-15 06:40:01
Myslím, že děti prvního stupně jsou ještě "opečováváni" rodiči,kteří jim jídlo připraví, starší děti-natož už studenti víceletých gymnázií - patnáct let a výše -už se starají o své svačiny sami a jí na co jsou zvyklí..pokud si to v bufetu nekoupí-nebudou jíst....a věřte,že se jim to vůbec nelíbí. Doteď měli výběr od jogurtů,jogurt.mlík po bagety-i ty zdravé,ovoce,tyčinky..teď zůstane jen to ovoce,protože ani bagety s pomaz.máslem a šunkou a sýrem už se tam nevejdou..natož croissanty se sýrem apod...
Eva Bednaříková2016-09-14 16:55:39
Dnes jsme dostali do třídy nektarinky v rámci akce Ovoce do škol. Víc jak polovina jich zůstala v bedničce. Co děti jedí doma, jedí i ve škole. A že mají děti ve škole hlad, tak tomu opravdu nevěřím.
Neznámý uživatel2016-09-14 15:15:55
Prosím nenazývat tuto vyhlášku PAMLSKOVOU, tady nejde o pamlsky, ale v podstatě o cokoliv.
Že NE brambůrky, chipsy, Coca Colu apod. - proti tomu nikdo nic nenamítá a každý normální ředitel již dávno dětem ve své škole nenabízí, ale MINERÁLKY, CEREÁLNÍ SUŠENKY ?
Proč tedy nevyjde seznam DOPORUČENÝCH POTRAVIN, KTERÉ LZE KOUPIT?
Možná proto, že takové nejsou.... Četli jste to vůbec???
Neznámý uživatel2016-09-14 15:11:33
Odpověď na jeden z níže uvedených komentářů:
Rodiče si opravdu nevybírají školu podle bufetů či automatů stejně, jako to není to jediné, co může škola nabídnout.
Ale já vidím problém v tom, že desítky rodičů nemají na děti čas - připravit jim svačinu. Takové děti jsou až do 13,30 bez jakéhokoliv jídla, navíc ještě nesnídaly. Opravdu je sušenky BeBe poškodí???
Nemáme možnost vychovávat rodiče, my vidíme ty děti, co se plouží po chodbě a mají prostě hlad...
Neznámý uživatel2016-09-14 13:05:09
Kde najdeme rady těch chytrých co vlastně prodávat,když tam nesmíme prodat ani běžné pečivo,které má zhruba 1,5 g soli ve 100 g hotového výrobku=třeba houska..takže je to někde sepsáno co vlastně a kde to pro ty děti nakoupíme?U obyčejného pečiva je nad limitem sůl,u sladkého cukr, u masa sůl...tak kde a co?
Neznámý uživatel2016-09-14 09:28:19
Proboha napište někdo, která potravina toto splňuje????
Děti nenosí svačiny a ASPOŇ NĚCO by měli sníst.
Tak CO?????
Neznámý uživatel2016-09-14 08:19:19
Na víceletých gymplech se bufety ruší, protože tuto geniální vyhlášku nelze splnit a uživit se (neslazené minerálky, nízkotučné neochucené jogurty....). Takže pokud si žáci zapomenou svačinu , holt vydrží do 14 hod do oběda a pokud pití, budou chlemtat vodu z vodovodu, tak jako my před 30 lety:-)
Neznámý uživatel2016-09-13 21:39:22
Pro neznámého uživatele ptajícího se neznámého uživatele ptajícího se pana ředitele...Snad ne děti, které dostávají peníze od rodičů!? :-)
A to je právě ten problém, že ředitelé škol se nechají mnohdy ovládat tlakem rodičovské veřejnosti! Proč??? Opravdu zde také nechci řešit školní bufet. A pokud si rodiče vybírají školu podle automatů a bufetů - je to vizitka našeho školství. A pokud je to to jediné, co může škola nabídnout, aby nepřišla o žáky, pak se nedivím, že jsme tam, kde jsme....
Neznámý uživatel2016-09-13 21:10:15
Další bič na ředitele školy. Za co všechno už musí odpovídat?
Nezdárné děti, ještě nezdárnější rodiče, nedostatek pedagogů a nyní řediteli kontroluj, co se bude prodávat. A kde je role rodiny? Zase ji má nahrazovat škola?
Vyhláška nepřináší žádné sankce! Což se na ni jednoduše vykašlat?
Neznámý uživatel2016-09-13 21:08:20
Pěkný pozůstatek pana ministra Chládka. Děti si koupí vše zakázané v obchodě=supermarketu před školou. Vysmáté vstupují do školy, smějí se kantorům i řediteli. Nemáme to v bufetu, nevadí. Koupil jsem si to jinde a zkuste mi to vzít. Je to můj majetek a mám lidská práva?!?!?
Na ministerstvu je parta i...tů a takto to dopadne, když se rozumní lidé nedostanou ke slovu. Kde zůstal zdravý rozum paní ministryně?
Neznámý uživatel2016-09-13 16:29:34
Neznám školu, kde by se už teď prodávaly brambůrky či čokoládové tyčinky. Ale budiž - pryč s nimi, pokud jsou. Ale zakazovat BeBe sušenky apod.? Některé děti nedostanou svačinu a tudíž nemají do půl druhé vůbec nic. To je zdravé?
Školy by chtěly vyhovět, ale proč nám někdo nedá seznam doporučených potravin, které tedy lze prodávat? Kontrolovat minipísmenka o složení na obalu - na to fakt nemám čas...
Neznámý uživatel2016-09-13 15:33:32
Pro neznámého uživatele ptajícího se pana ředitele kdo podepsal smlouvu: Kdo myslíte, źe v těch automatech nakupoval a odkud bral na nákupy peníze ? Děkuji.
Neznámý uživatel2016-09-12 21:48:27
Kdyby ředitelé před časem nepustili do školy automaty, vláčeli by je rodiče jako nemoderní dinosaury a takové škole by ubyli žáci, protože "není dost vstřícná" (výuka je vedlejší). Takhle si to děti přinesou odjinud, mají peněz dost. Lidé jsou bohužel zvyklí žrát jako devítihlavá saň, viz splácaniny v četných pořadech o vaření (hlavně aby ryba nechutnala jako ryba a podobně). Že produkujeme generaci polovzdělanců je jedno, hlavně když nebudou sladké tyčinky. Dřív než tyčinky bych vyházel RVP a podobné úřednické výplody. To znáte, jak se potkají dva vysokoškoláci - technik a právník a první říká druhému: "Jestli ty jsi takový právník, jako já technik, tak abychom se báli jít k doktoru..." No nic, hlavně vyřešit bagety.
Neznámý uživatel2016-09-12 18:41:14
Pro pana ředitele/ředitelku, který řeší níže svoje automaty ve škole - můžete nám říct, kde se ty automaty u Vás vzaly a kdo podepsal s nimi smlouvu? Děkuji.
Neznámý uživatel2016-09-12 18:36:37
Mám se smát nebo brečet? Opravdu si toto téma zde zaslouží naši pozornost? Nestačí snad, že o přestávkách děláme trhovce ovoce a zeleniny a řešíme, na koho nezbylo jabko, nebo rozdáváme mlíčka, kontrolujeme expirační dobu a pak zakopáváme ve třídě a na cestě z práce o prázdné obaly? Vždy, když je ve školství spoustu vážných problémů -inkluze, platy apod.- vymyslí se další zástupný problém. Snad ještě o jednom bych věděla...kvalita a dodavatelé toaletního papíru...
A teď odpověď: Nezajímá, neřeším a doufám, že nikdy nebudu muset řešit náběh ani vznik tohoto předpisu!!!!!
Neznámý uživatel2016-09-12 08:56:49
To je zase něco .... právě řeším, jak vypovědět smlouvu firmě, která u nás automat provozuje, resp. jak ji případně donutit, ať prodává zdravé potraviny. Co když to neudělá? Jaké má v dané věci ředitel školy pravomoci? Mám právo porušit smlouvu a vykázat je z budovy? To je zase vážně perla.
Mgr. Dalibor Fusek2016-09-12 06:35:37
Dne 20. září 2016 vstoupí v účinnost nová tzv. pamlsková vyhláška, která nově stanovuje požadavky na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních. Zajímalo by nás, jak se na samotnou potřebu a vznik takovéhoto předpisu díváte Vy a případně, jaké máte zkušenosti na samotný náběh předpisu ve Vaší škole či školském zařízení.
Čtvrtek 25.04.2024, svátek má Marek


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.