Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Dospěla doba ke stávce pedagogů? (10.10.2016-16.10.2016)

Neznámý uživatel2016-10-17 09:12:40
Vážení kolegové,
souhlasím s předešlým komentářem. Doba ke stávce dospěje v okamžiku, až i rodiče pochopí, že školství se ubírá špatným směrem. Málokdo si uvědomuje tu obrovskou setrvačnost změn, které se přes protesty učitelů začínají realizovat.Ale nevím...Masírování veřejnosti o tom, že každé dítě se může vzdělávat v hlavním proudu, má za následek i změnu myšlení mnohých rodičů.Umístit postižené dítě do normální třídy je určitým způsobem motivující záležitost pro zoufalé rodiče.Bohužel si tito rodiče neuvědomují, že ne vždy je to ta nejlepší volba.Názory odborníků z řad speciálního školství přestaly být pro paní Valachovou důležité, natož z řad běžných učitelů.Preferují se jen ty názory, které plně podporují inkluzi.Takto si to žádá EU.
Neznámý uživatel2016-10-16 11:49:37
Vážení kolegové, dovolím si oponovat. Doba ke stávce ještě naprosto nedospěla. To, že je devastováno školství, musí vidět i rodiče a být o tom přesvědčeni a stávky by se měli tedy také účastnit. Žijeme ve zkratkách, navrhuji zkratku PRAS - pedagogicko rodičovská aktivní stávka. Tzn. nejen zavřít školy, ale celý den např. chodit s rodiči a dětmi po přechodech pro chodce, aby si toho opravdu všichni všimli (a věřte, že by si toho všimli) a nepsalo o tom jen pár novinářů, ale probíralo se to v každé hospodě.
Prosím Vás, kdo postřehl, že např. na Slovensku učitelé od února stávkovali? A stejně to nakonec vše vyšumělo, protože zůstali osamoceni.
Takže, kolegové, pokud musíte učit, učte, ale nezrujnujte se při tom, aby Vám zbyla energie na vedlejší aktivity, ať se máte trochu líp.
Neznámý uživatel2016-10-14 11:52:17
Ve škole se pracuje, aby se pracovalo, ne aby se něčeho dosáhlo, ukažte mi, kde se do puntíku plní RVP/ŠVP, kde se důsledně ověřují "kompetence" a "průřezová témata", či jak se to všechno v tom ptydepe jmenuje. Normální učitel se snaží, aby děti něco uměly, mnohdy proti jejich vůli. A teď školní akční plány! Tuší vůbec tvůrci těchto stohů papírů popsaných vágními bláboly, že něco jako RVP a ŠVP existuje? A že by to spolu mělo aspoň korespondovat? Už je tolik "kompetencí" a "výchov k čemukoli", že není prostor na normální výuku. Místo smysluplné činnosti a realistických inovací se vymýšlejí další a další popsané papíry, které není ani čas prolistovat, natož realizovat. Kdyby takhle idiotsky fungovaly průmyslové firmy, tak už dávno neexistují. Stávka? Vykašlat se na to a jít dělat něco jiného, ať si učí, kdo chce! Jenomže kdo si to troufne. Přiznejme si, kolegové, kdo z nás v této práci vidí opravdové "poslání" a kdo to dělá, protože se na to prostě jednou dal a nic jiného dnes neumí a na předělávání sebe sama je už moc starej nebo unavenej. Jestli nás ve škole drží prázdniny a relativní svoboda (zkuste jít k soukromé firmě!), není si vlastně nač stěžovat.
Neznámý uživatel2016-10-13 15:33:59
Souhlasím se všemi předešlými příspěvky!!!! Musím jen říci -volby dopadly, jak dopadly, teď se nedivme.
Eva Kaprálová2016-10-12 12:14:21
Když jsem v nějakém diskuzním pořadu na ČT24 viděla sebevědomí paní Valachové, která si dovolila říci, že zpětnou vazbou z řad pedagogů usoudila, že inkluze je cesta správným směrem, nestačila jsem se divit. Jediný odborník, jediný můj kolega nesouhlasí s integrací dětí s LMP - důvodů pro to je samozřejmě mnoho, nebudu se o nich rozvádět, všichni je známe. Kdo nám zaplatí opravy ŠVP, tzv. Plány pedagogické podpory, složité výkaznictví a mnoho dalších úkonů spojených s tímto nesmyslem? Nejenom, že bychom my měli stávkovat, ale též národ by měl demonstrovat. Právník, lékař, architekt...všem platíme obrovské sumy za jejich práci, nám je nařizováno tvořit nové dokumenty - a to zcela zdarma! Všichni si z nás dělají již léta legraci a politici si na nás a na devastaci školství budují své kariéry.
Neznámý uživatel2016-10-12 11:06:36
Platy nechme stranou milí kolegové, počty dětí v mateřinkách je nutno snížit, právě jsem přišla od dětí ve třídě předškoláků, a sešlo se nás 25. Sami si udělejte úsudek o tom, jakým způsobem se daří mít ve třídě tvůrčí klid, přehled o všem a všech, čas vyslechnout si jednotlivé děti,čas dokončit aktivity v centrech aktivit, přitom uklidit,zapsat, naplánovat, vystavit, a pozor to vše s úsměvem. Já jsem za snížení dětí, čímž se jistě změní podmínky práce s dětmi ve třídách a nastaví se pohoda. A prosím o stabilitu v legislativě,změny a nekoncepčnost už nás unavuje. Za ředitelky MŠ Bc.Věra Melicharová
Neznámý uživatel2016-10-12 09:32:59
Ano, ano!!! jak již bylo napsáno: zavřít školy.Bohužel, zřizovatel bude popotahovat ředitele za to, že jeho učitelé stávkují.( to je z praxe)Nejde jen o peníze, jak si myslí na MŠMT, ale o počty dětí ve třídách, inkluzi, kariérní systém, nesmyslné papírování, kontroly z ČŠI. Bohužel, z ČŠI se stala instituce obyčejných úředníků.
Neznámý uživatel2016-10-11 15:08:14
Určitě stávkovat, ale zavřít školy ne se jen připojit ke stávkové pohotovosti a stejně učit. Vše jsou stále jen plané sliby, zvýšení platů na naší škole bylo jen přesun částky z osobního ohodnocení do složky tarifní. Přitom žáků ve třídě je 30 a té administrativy stále přibývá.
Neznámý uživatel2016-10-11 14:34:03
Ano. Proti šikaně. Učitel vykonává službu státu. Má učit a vychovávat děti. Není služkou zastupitelů, orgánů moci a dalších...mnohdy i rodičů, které supluje. Má mít plat takový, aby nemusel přemýšlet, co ještě dělat dál, aby mohl zaplatit hypotéku a uživit dítě.
Jana Dufková2016-10-10 11:04:03
Ano, ale nejen za platy, na první místo bych dala snížení počtu dětí na třídách. Konkrétně v mateřských školách na 20. Jana Lišková
Neznámý uživatel2016-10-10 07:32:56
Myslím si, že již nám také nezbývá nic jiného. Kolik zde již bylo slibů a vždy skutek utek ....
Mgr. Dalibor Fusek2016-10-09 20:21:24
V roce 2012 zahájili slovenští učitelé masivní stávky, jichž se zúčastnilo až sto tisíc lidí. Podařilo se jim politiky přesvědčit, že je potřeba dlouhodobě zvyšovat platy pedagogů. Nyní jsou příjmy českých a slovenských učitelů na základních a středních školách na stejné úrovni. Nastal již i v českých podmínkách čas k podobnému postupu?
Středa 24.04.2024, svátek má Jiří


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.