Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


časové rozvržení letošních MATURIT

Neznámý uživatel2014-05-12 08:38:23
Dobrý den,
já si přesto myslím, že se časový rozvrh maturitních zkoušek dá nastavit rozumněji. Různá opatření chápu, ale co rozhodně nechápu, proč je zkouška např. z cizího jazyka rozdělena do dvou dnů, a to tak, že jedna část je např. v pátek a druhá až následující týden v úterý. Pokud student maturuje např. z ruštiny, podívejte se, jak jsou nastaveny termíny této zkoušky. Pokud to má jakýkoliv důvod, jsem ochotná jej akceptovat. Já ho ale nevidím. Vy ano?
Neznámý uživatel2014-02-04 18:58:35
Paní kolegyně, díval jsem se na Vámi nastiněný problém a musím konstatovat, že s tím zcela určitě nelze nic dělat. Kalendář pro jaro 2014 je již stanoven a ten je pevný pro všechny žáky na celém území ČR. Výjimka z něj neexistuje (kromě zdravotního hlediska, to by ovšem problém jen odsouvalo, nikoliv řešilo). Je mi líto, ale nelze než akceptovat tento model, a to i přes to, že je mi Vašich žáků líto. Co s tím dělat do budoucna? Upřímně nevím, když si problematiku probírám v hlavě, je takřka nemožné to udělat jinak. To by musela být zpětně dána kompetence každé jednotlivé škole. A to by zase popřelo smysl a účel státní maturity. Nad ruhou stranu si říkám, že ti lidé budou ochotni těch pár dní obětovat, především z důvodu, pro který to dělají. Troufám si dokonce tvrdit, že i pro jejich zaměstnavatele to bude účelné a akceptovatelné. Předpokládám totiž, že si vzdělání navyšují právě za účelem zvýšení si kvalifikace v aktuálním zaměstnání.
Mgr. Dalibor Fusek2014-02-03 16:16:43
Měl jsem tu zkušenost občas řešit problém časového rozvržení maturit přímo s vedoucími pracovníky CERMATu. Z osobního hlediska mohu pouze konstatovat, že i přes protesty samotného MŠMT nikdy nedošlo k posunu jakéhokoliv termínu. Argumentace byla vždy stejná, posuneme to nyní, budeme to posunovat již navždy. Říkám to tedy strašně nerad, ale osobně bych byl v této věci spíše skeptický. Je ale pravda, že nyní proběhne obměna v některých personáliích, tak se možná něco k lepšímu změní. Nezbývá než doufat.
ALENA VARHANOVÁ2014-02-03 14:20:34
V naší škole máme celou řadu studentů, kteří do školy dojíždějí nejen z naší republiky, ale dokonce i ze zahraničí. Studium u nás totiž probíhá online, prostřednictvím "kyberprostoru". Ke zkouškám přijíždějí studenti jen 2x ročně.
V letošním roce je časový rozvrh maturit tak strašný, že si nedovedu představit, jak se k maturitám budou dostavovat studenti studující v dálkové formě studia, natož ti naši, kteří studují distančně. Už jste si spočítali, kolik dní dovolené budou potřebovat, aby se dostavili podle (ne našeho) rozpisu, ale podle termínů, které vymysleli na CERMATu?
Myslíte si, že je možné ještě někde něco změnit? Nebo alespoň sdělit naše odmítavé stanovisko těm, kteří tuto "bejkárnu" vymysleli? Jak to vidíte, vážení kolegové. Prosím napište, zda vidíte nějaké řešení.
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.