Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Ústupek ministra ve věci kvalifikace pedagogů

Neznámý uživatel2014-05-30 21:10:19
To, jak to ve školství, a vlastně v celé republice vypadá, kdy minimálně polovina dnešních politiků, učitelů, ředitelů škol, soudců atd byli aktivními členy minulého režimu, nemůžeme se divit, osel se nikdy nestane dostihovým koněm
Neznámý uživatel2014-03-15 12:49:26
Jsem ředitelkou školy. S takovou výjimkou naprosto nemohu souhlasit. Prestiž učitele dostala touto výjimkou opravdu neuvěřitelnou "ránu pod pás". Veřejnosti je říkáno, že vzdělání nemá žádný vliv na kvalitu učitele. Že učitelské vzdělání nemá žádnou váhu. Nyní budou přijímáni na pedagogické fakulty ti, kteří by se seriózní a férovou selekcí přijímacích řízení na fakulty nedostali, jenom aby se splnila politická zakázka. Kdo si chtěl kvalifikaci získat a měl na to, dostal se na pedagogickou fakultu, kdo nechtěl, či na toto neměl schopnosti, podmínku nesplnil a musí "z kola ven" - zcela dle zásluhy. Nesouhlasím s výjimkou pro nikoho - ani pro učitele jazyků, ani pro učitele praxe. Nesouhlasím zásadně s tím, aby byly vypisovány náhradní termíny přijímacích řízení na pedagogické fakulty. Je to podraz na všechny, kdo se řídil zákonem - a také na ty, kteří se svým snažením snaží pozvednout prestiž učitelského povolání! V zahraničí by nám toto také nikdo netoleroval.
Pravdou je, že učitelské povolání musí být adekvátně ohodnoceno (jako že není) a že úroveň pedagogických fakult je vskutku velmi mizerná. Na toto by se měl ministr skutečně zaměřit. Vzdělání kantorů by mělo být velmi náročné - bohužel fakulty k tomuto nepřistupují erudovaně. Případným zájemcům mohu podat důkazy.
Žádám všechny nové ministry, než se pustí do jakýchkoli kroků, aby se poradili s těmi, kteří vidí problematiku škol "zevnitř", a kteří jednají v zájmu své profese - nikoli ve jménu politických zakázek. Uzavřu svůj příspěvek slovy - nežije se v naší zemi dobře!!! Mgr. Eva Kaprálová, ředitelka ZŠ a MŠ Prasek, okres Hradec Králové
Neznámý uživatel2014-03-08 18:40:45
Pro mne je dané opatření neuvěřitelným zklamáním. Dokážu pochopit, že aprobovanost není nutná v případě zahraničních lektorů, i u odborných učitelů s kratším úvazkem, ale u lidí nad 55, to je pro mne vážně zklamání. Sama jsem si pracně vzdělávání dodělávala a vidím, že to bylo zbytečné. Co mne mrzí, tak některé mé kolegyně na to spoléhaly a smály se mi, že jsem hloupá. A vidím, že asi měly pravdu. Příště už tak aktivní nebudu.
Mgr. Dalibor Fusek2014-03-07 19:49:59
Zdravím všechny kolegy pedagogy. Co říkáte dnešnímu řešení problematiky aprobace pedagogů? Co si o tom myslíte? Jste sami v dané věci spokojeni?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.