Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Učitel jako veřejný činitel? (24.3.2014-30.3.2014)

Neznámý uživatel2014-03-26 20:40:34
Já jen nevím, co se u těch náctiletých změní tím, že učitel bude jako veřejný činitel. Grázlíkům je jedno kdo to je!
Neznámý uživatel2014-03-26 20:12:59
Já jednoznačně souhlasím, a to nejen pro včerejší případ z Králíků. Problém vidím ale nejen ve statutu učitele coby veřejného činitele, ale dokud se budou naše soudy zdráhat nařídit ústavní výchovu pro záškoláctví a krádeže a další tomu podobné rozhodnutí, nevím, jestli nám zařazení jako veřejný činitel pomůže. Slyšela jsem, že vládě na stole leží již několikátý rok návrh na snížení trestné sazby a taky se nic neděje.....
Neznámý uživatel2014-03-26 10:53:49
Tak to já jsem zcela pro. A myslím si, že jen za mne, ale i za mé kolegy mluví včerejší příhoda z Králíků, kdy 14letý chovanec vrazil šroubovák do krku učiteli a jiný pak kolegyni, která mu chtěla pomoci, skopal. Vím, že by to asi nic nezměnilo na faktu, že by to ten blázen udělal, ale alespoň by následně dostal mnohem tvrdší trest. Je to podobné, jako čekání na smrt. Mám obavu, abychom se nerozhoupali podobně až v případech, jako tomu bylo u lihové mafie.
Neznámý uživatel2014-03-24 12:57:10
Upřímně si nejsem zcela jistý, zda je to dobrý nápaad. Ono je to totiž dvojsečné. Na straně jedné to zcela v pořádku slouží k ochraně pedagogů, na straně druhé to může být poměrně zásadní bič na žáky, kterým by se tento pedagog chtěl mstít. A ruku na srdce, ne všichni učitelé jsou vždy morálně natolik navrcholu, aby tuto svou nespornou pravomoc dokázalo využít vždy spravedlivě. Celkově by to mohlo způsobit ohromné množství trestněprávních sporů do oblastí, kam zcela zásadně nepatří. Proto si spíše myslím, že by to nebyl dobrý nápad.
Mgr. Dalibor Fusek2014-03-23 21:31:07
Pro tento týden bychom s Vámi rádi prodiskutovali jeden z nápadů pana ministra, po kterém navíc mnohdy volají samotní učitelé. Co byste řekli situaci, kdyby učitelé byli z hlediska zákona chápáni jako veřejní činitelé, tudíž by se jim dostávalo i stejné ochrany? Kdyby např. nějaký žák tohoto učitele fyzicky napadl, čelil by mnohem vyšší trestní sazbě. Co Vy na to?
Pátek 26.04.2024, svátek má Oto


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.