Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Aféra s focením školních obědů (16.3.2015-22.3.2015)

Neznámý uživatel2015-03-20 13:27:11
Děsí mě, že někdo chce trestat děti za to, že vyfotily, co měly sníst. K jídlu to tedy je vhodné, focení zakázáno. Věřím, že to je jen okrajový názor, byť v této diskusi hojně zastoupený.

Naučíme je tak "krásné" věci.
Namísto řešení podstaty (servírují blafy) se řeší, že ty blafy někdo vyfotil.
Osobně bych své děti podpořila v takové iniciativě a pomohla jim otevřít jednání s vedoucí kuchyně - aby věděly, že má cenu do věcí jít, že má cenu zkoušet věci měnit.
Nechci je učit, že ten, kdo poukáže na nešvar, je horší než ten, kdo ho páchá.
Marek Černocký2015-03-19 20:24:29
No, když už se celý svět zbláznil, tak, proč by mělo být české školství vyjímkou
Neznámý uživatel2015-03-19 18:50:49
Tak především by se měla objektivně zhodnotit kvalita jídla v jídelně. Je jedno jesli přišla kontrola nevhod nebo to fotí 12 letý kluk. To je absolutní základ. Angličani říkají "Don't shoot the messanger". Nemá cenu útočit na někoho proto, že přináší špatnou zprávu. To se holt stává. Za nás taky byly blafy a lepší jídla. Je potřeba si umět přiznat, že za málo peněz bude výsledek slabší.

Jaký je rozdíl si fotit jídlo v drahé restauraci a ve školní jídelně? Že se ta první nemusí za fotku stydět? Řešit facebook a spol je hloupost a pokud by škola měla být za něco trestaná, tak za to, že se nedokáže postavit kritice čelem.
Neznámý uživatel2015-03-19 12:38:37
Každá školní jídelna musí plnit a dodržovat velkou řadu nařízení a výmyslů výživových poradkyň. Je doporučeno kolikrát mohou vařit maso, sladká jídla, kolikrát musí být ryba, zelenina, luštěniny, ty se nedoporučuje podávat s masem a uzeninami ani s vajíčkem apod. Jak chcete nazdobit hrachovou kaši? Možná nějaké barvivo aby strava barvami hrála...
Neznámý uživatel2015-03-18 13:05:54
Upřímně říkám, že nejsem pedagog. Pamatuju si, že je v dobách hlubokého míru byly pro mne školní obědy tou nejčernější můrou, takže věřím, že se situace musela mnohonásobně zlepšit. Na druhou stranu, když vezmeme v potaz cenu, za ktrou dnes musí kuchaři v jídelnách navařit, dovedu si představit, že se nejedná zřejmě o žádné minutky. Vzhledem k tomu všemu si myslím, že focení takovýchto jídel je nedůstojné a žáci by si měli nejprve hodnotově uvědomit, jak a komu tímto mohou ublížit. Nejhorší je, že se to dotkne toho, koho se to vůbec netýká.
Neznámý uživatel2015-03-17 10:31:39
Dočetla jsem se, že fotky nebyly pravdivé. Opravdo by mne zajímalo, zda by nebylo např. vhodné v takovémto případě žáky alespoň nějak postihnout? Vždyť se jednoznačně jedná o poškození dobrého jména firmy. Myslím si, že by takovéto věci neměly býti nechány bez následku. Vždyť bylo někomu ublíženo a ten člověk se nyní třeba trápí ....
Neznámý uživatel2015-03-16 15:45:00
1) Na stránce s diskusním fórem mi chybí odkaz na zdroj informací, o nichž máme diskutovat. "Jedna paní povídala" asi není objektivním zdrojem informací, že?

2) Jak jistě víte, také v restauracích (i v těch renomovaných) mnozí hosté přinesené jídlo nejprve vyfotí, pošlou na sociální síť a pak teprve sní. Tak proč ne ve školní jídelně? Ať se to zkostnatělých pracovníkům líbí nebo ne, je to trend dnešní doby a ty děti tak prostě žijí.

3) A nestojí celý problém třeba takto? Co když jsou jídla ve zcela běžné kvalitě, ale špatně nafocená? A co si vlastně ty děti odnášejí ze vzdělávacího procesu, když je na jednu stranu učíme předměty jako "informační a komunikační technologie", ale na stranu druhou je za reálné používání právě těch (teď už hmatatelných) informačních a komunikačních technologií trestáme a vůbec nám nevadí, že je správně používat vlastně ani neumí? Uměl by to jejich učitel ICT vyfotit tím mobilem lépe?

4) V článku s diskutovanými fotkami autor používá dnes moderní pojem "šéfka kuchyně". Taková úcta k jazyku českému nechává kvalifikované učitele v klidu ???
Neznámý uživatel2015-03-16 10:38:34
To, co se stalo, je jen další ukázkou toho, že současná mládež si neváží již opravdu ničeho. Navíc si myslím, že velkou část viny na daném stavu nesou především rodiče těchto žáků. Místo, aby své děti vychovávali k úctě k hodnotám, ještě je podporují v jejich neúctě.
Mgr. Dalibor Fusek2015-03-16 06:18:18
Dnes by nás zajímalo, co říkáte iniciativě žáků jedné nejmenované školy, kteří fotografovali "nevábně" vypadající obědy ve školní jídelně a následně je zveřejňovali prostřednictvím sociálních sítí na internetu. Jaký máte na danou věc názor?
Úterý 23.04.2024, svátek má Vojtěch


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.