Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Možnost testovat děti na drogy a alkohol bez souhlasu rodičů (14.3.2016-20.3.2016)

Neznámý uživatel2016-03-18 10:42:27
Pomalu abych se bál být rodič, když to čtu. Myslíte si, že když "dítě" podlehne tlaku okolí a něčeho si cucne, nebo dejchne, je nezbytné trestat rodiče? Kdopak je bezúhonný a nikdy nic neprovedl? Už tu několikrát zaznělo, že jsme nemocná společnost, která preferuje konkurenci ve smyslu potření a zadupání protivníka, zisk, peníze, kterých není nikdy dost, a návykové látky v podstatě toleruje.
Neznámý uživatel2016-03-18 09:21:37
Samozřejmě, že ano.
Mgr. Dalibor Fusek2016-03-18 08:03:05
Do těchto stránek jsou zaregistrovány desítky politiků, zaměstnanců dotčených ministerstev a samospráv.. Nemusíte se bát, že by se o Vašich názorech nedověděli. Jistě je čtou již nyní. :)
Neznámý uživatel2016-03-18 07:39:02
Vážení, jednoznačně s vámi souhlasím!!!! Myslíte, že naše stanoviska se dostanou ještě jinam, než na tyto stránky??????
Neznámý uživatel2016-03-16 15:05:50
Jsem jednoznačně pro, aby se žáci mohli testovat na drogy a alkohol bez souhlasu rodičů. bezpečnost. ref.
Neznámý uživatel2016-03-16 12:04:02
Má-li škola zajistit vhodné klima pro výuku, MUSÍ mít možnost potřebné přestupky prokázat, tedy testovat vše potřebné. Rodičů nezletilých žáků by se pak měly týkat hlavně sankce z pozitivních testů plynoucí. O Rozsahu sankcí pro žáky a rodiče by měli zákonodárci jednat, ne o nedůležitých věcech!!! Petr V. - učitel
Neznámý uživatel2016-03-16 07:30:15
Co všechno ještě učitelé budou dělat? Vypadá to, že budou muset obsáhnout několik profesí najednou: učitel, psycholog, speciální pedagog (všichni díky inkluzi), spisovatel (neustále nové vydání "bestselleru" RVP), detektiv, policista, sociální pracovník...
Neznámý uživatel2016-03-15 19:52:30
Chudák učitel, zase to odnese. Bude žáky testovat, sepisovat protokol, oznámí to rodičům.... a tím to končí. Rodič jej zašlape do země, ředitel nehne ani prstem... jak to dopadlo na Třebešíně?
Neznámý uživatel2016-03-15 12:48:56
Škola dostane přístroj a učitelé půjdou na školení? Co když se žák odmítne podrobit testu?
Zdeňka Dočekalová2016-03-15 10:18:48
Ano, otestujme je a pak spolupracujme s rodinou a s příslušnými institucemi - včetně lékařů - na nápravě. Počet dětí, které dnes přicházejí do kontaktu s drogami a alkoholem, je alarmující. Je to odraz celé společnosti (nejen v České republice), a neměli bychom se zříkat odpovědnosti tím, že prostě děti ze školy vyloučíme a tím to pro nás končí. Realita je bohužel taková, že spolupráce krizových center, rodičů, lékařských zařízení a školy je i přes snahu zástupců školy nulová a pravá ruka neví, co dělá levá. Výsledkem jsou bezradní rodiče ("já už nevím, co s ním..."), školy s problémovými žáky ("už nevíme co s ním, tak ho vyloučíme") lékaři, kteří si dál drží v tajnosti své lékařské zprávy a škola se tak nedozví, že ve třídě sedí žák, který má psychiatrem doporučen neustálý dozor. Krizová centra nepracují jako krizová, protože klienty objednávají v minimálně měsíčních lhůtách, k psychologovi jsou lhůty až tříměsíční, s psychiatry je to ještě delší. A lhůty k objednání léčby ze závislosti na drogách... Cítíte tu bezmoc? Třeba by umožnění testování školami bylo tím prvním krokem, který by nutil k větši aktivitě, snaze o spolupráci a hlavně hledání účinnějších cest k nápravě dětí a mladých lidí, kteří mají onemocnění, nazvané "závislost".
Neznámý uživatel2016-03-15 08:22:20
O čem se tu diskutuje? Pokud je dítě pod vlivem alokoholu či drog, ohrožuje sebe i okolí!!! Porušuje bezpečnost práce!!! Škola by měla mít právo jej vyloučit z vyučování a k tomu potřebuje mít důkaz - výsledek testu.
Bohužel dnes si málokterý pedagofický pracovník dovolí jednat, protože v případě jakékoli pochybnosti jej rodiče s právníky, zřizovatel a často i vedení školy zadupou do země. Neboť žák je nositel financí. Navíc to vrhá na školu špatné světlo, když škola takové problémy řeší a dostane se to do médií.
Neznámý uživatel2016-03-15 07:11:12
A když bude test pozitivní, co bude dále. Může jej škola vyloučit. Podpoří nás inspekce a odvolací orgány.
Pokud bude škola existenčně závislá na počtu žáků bude to vždy špatně. Na druhé škole bude žák opět pokračovat bez problémů.
Sedláček
Neznámý uživatel2016-03-15 01:50:41
Drogy, alkohol, šikana školáků (dle prolhané televize je tady až poslední týdny či měsíce,že?) mají, zjednodušeně vyjádřeno, jednu příčinu. A to je způsob financování škol, které jsou nuceny z existenčních důvodů přijímat i zhulené, ožralé a drzé fracky, kteří pak neustále narušují vyučovací proces, protože si jednoduše vzdělání neváží. A když už je škola musí vyloučit, jdou o školu dál. Proč by také ne, když jim to naše superštědrá společnost umožňuje. Nějaké testování tady nic nezmění, stejně nikde není postup ani přístroje, jak to dělat (to má možná policie, ale možná ani ta ne v dostatečné míře). Hlavně že RVP (a pak ŠVP) je plná všelijakých "kompetencí", ale kompetence zdravého selského rozumu, jaksi, všem autorům těchto nápadů, chybí.
Neznámý uživatel2016-03-15 01:25:05
Celé společnosti je jedno, že školáci kouří a pijí alkohol (stačí se podívat ráno nebo odpoledne, když jsou ze školy, nebo když čekají na zastávkách). Kdyby inspekce chtěla, tak už dávno toto sleduje a děti testuje, ale nejlepší bude, když to zase hodíme na učitele. Ale na které, když za pár let žádní nebudou (stejně jako už nejsou zubaři, lékaři a zdravotní sestry v nemocnicích, atd.). Důchodce.
Neznámý uživatel2016-03-14 19:29:58
Zatím to podle chování našich "volených zástupců" vypadá, že zákaz kouření v hospodách, v řadě zemí běžná věc, položí tyhle smradlavé kumbály a náš stát se zhroutí.
Neznámý uživatel2016-03-14 19:26:52
Ale prosím vás, zákazy tohoto druhu jsou dnes v každém školním řádu a jak to vypadá... Vždyť bychom se mohli opřít už o současné zákony. Já si nemyslím, že je to zbytečné, to vůbec ne, je třeba proti tomu bojovat, já si jen myslím (na základě zkušenosti), že to bude marný boj, dokud se nezačne pěstovat obecné povědomí o nepřípustnosti těchto návyků. V okolí některých základních škol hulí desítky dětí. Jsou dostatečně daleko, aby to nebylo "okolí školy", schovávají se za křoví. Zatím jsou kouření, alkohol a návykové látky společností více než tolerovány. Na kouřícího a pijícího prezidenta se dělají akorát vtipy.
Neznámý uživatel2016-03-14 15:04:34
Bude -li toto zakotveno v zákoně, není co řešit. Bude -li ve školním řádu napsáno, že v případě podezření se žáci podrobí testu a rodiče prokazatelně školní řád podepíší, opět není co řešit. Hlasuji PRO!!!!!
Otakar Jíra2016-03-14 12:36:06
Domnívám se, že by to mohl vyřešit školní řád. Pakliže by ve školním řádu byl zákaz některé činnosti (např. konzumace návykových látek), logicky by pak vyplývalo i právo školy, jak je tento zákaz dodržován a jak je jeho porušení trestáno (ve smyslu zákona 561/2004 Sb.).Zde je i možnost získat patřičnou formou souhlas rodičů. Domnívám se, že metodický list na toto téma (jako doplnění stávajících metodik MŠMT k prevenci) nebyl od věci. Je třeba dát pozor na to, aby daný školský řád nebyl v rozporu s platnými právními předpisy.
Neznámý uživatel2016-03-14 10:30:42
A co dál po zjištění požití drogy "pouhým" učitelem? Dáme třídní důtku? Nebo bude v případě vyloučení žáka mít škola tolik důvěry, aby k tomu opravdu došlo? Anebo jako u sportovců nastanou neřešitelné spory s žákem, který "neví, jak k tomu přišel"? Co když se žák odmítne testu podrobit? Zavoláme na něho policii? V této zemi se bagatelituje kouření a alkohol je brán pomalu jako společenská povinnost, kdo nepije, není Čech. Ani nalitého poslance "ve službě" nelze usvědčit a potrestat.
Neznámý uživatel2016-03-14 08:42:50
Podle mne je to správně. Z vlastní zkušenosti znám, jak se mi děti smějou, že je nemohu testovat. Mohlo by se jednat o poměrně zásadní bič na chování některých "nepoučitelných" dětí.
Mgr. Dalibor Fusek2016-03-14 05:41:46
Mohli by učitelé bez souhlasu rodičů testovat jejich nezletilé děti na drogy nebo alkohol? Takový návrh obsahuje takzvaný protikuřácký zákon, který projednává sněmovna. Souhlasili byste s tímto návrhem? Jedná se podle Vás o krok správným směrem?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.