Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Jednotné přijímačky na střední školy dopadly hůř než loni (2.5.2016-8.5.2016)

Neznámý uživatel2016-05-13 12:43:20
Dnes se po dětech nepožadují žádné výkony. Pokud je někdo nepředvádí, dojde si do poradenského zařízení, kde učitelům doporučí pro žáka spoustu výhod - a to je ta lepší varianta. Horší je, že si rodiče stěžují, že má dítě špatné známky na školu přijde inspekce a sdělí, že hodnocení má být motivační..... Neustále se utápíme v teoriích, zkoumáme nepodstatné a dílčí záležitosti, místo abychom učili a žáci něco uměli (vlastně nic umět nemusí, neboť toto sloveso není kvantifikovatelné a tudíž tvůrci RVP neví, co znamená....)
Neznámý uživatel2016-05-09 10:58:31
Žáci zkrátka nedělají nic, takže i kdyby se učitel rozkrájel, je to jedno.
Neznámý uživatel2016-05-06 10:57:20
Není se čemu divit - dříve si děti vybíraly školu, která sedla jejich naturelu( např. umělecké), tam se testy z M nedělaly. Nyní všichni a povinně!!!Od září bude ještě hůř. Speciální pedagogika se studuje 5 let, nyní musí učitel s odlišnou aprobací být odborníkem i na spec.p.Co asistenti - rychlokvašky z různých kurzů? Ty bude dotyčný pedagog také učit, jak na dítě postižené? Bude jich ve třídě 1,2 či více? Pochybuji, že po těchto opatřeních se budou absolventi PF hrnout do škol. Kdyby se raději vynaložené peníze související s inkluzí investovaly rozumněji.
Neznámý uživatel2016-05-04 11:08:23
Učitelé ZŠ nemají na žáky potřebný čas - vysoké počty žáků, do toho chystané reformy související s inkluzí. Již nyní v každé třídě žáci se SPU, ADHD, kterým je třeba věnovat více pozornosti a v budoucnu i žáci LMP. Není divu, že přijímačky dopadly hůř. Kdyby se peníze, které půjdou do inkluze použily raději na snížení počtu žáků ve třídě běžné ZŠ a maximální počet žáků by nepřesáhl 20 žáků na třídu,učitelům by se lépe učilo, žákům by se dostávala odpovídající péče a věřím, že i výsledky dětí by byly lepší.
Neznámý uživatel2016-05-04 08:46:08
Realita je ještě horší. Několik let registrujeme rapidní pokles znalostí a dovedností žáků ze základních škol. Navíc testy dělala asi polovina. A to především ti lepší. Pokud budou testováni všichni povinně je jasné kam se výsledky posunou.
Bohužel není zájem odpovědných míst odhalit vlastní chyby ve školkých reformách, natož něco řešit. Takže se problém maskuje novými nepřipravenými reformami. Žáci ze školství utéct nemůžou, ale kvalitní učitelé, pokud mají kam, prchají.
Neznámý uživatel2016-05-03 13:32:30
Když chtěl učitel učit na speciální škole, musel absolvovat náročné pětileté vysokoškolské studium.Teď tuto slavnou "inkluzi" chtějí vyřešit kurzy a školeními pro učitele základních škol?-Připomíná mi to "rychlokvašky"z osmdesátých let. Úroveň výuky půjde zákonitě dolů a zase se budou divit, jak špatně dopadají přijímací zkoušky.
Neznámý uživatel2016-05-03 11:14:36
S "inkluzí"se vědomostní úroveň žáků na ZŠ ještě sníží, nebude dostatek času, při vysokých počtech žáků ve třídách,
věnovat se dobrým žákům.
Neznámý uživatel2016-05-03 10:43:18
RVP nadále snižuje požadavky na žáky, na střední školy se hlásí "trojkaři i čtverkaři"...no a jaké výsledky asi pak mají být.
Neznámý uživatel2016-05-02 11:55:42
Konečně chápu, proč mají pedagogové tak nízké platy. Je to totiž úplně zbytečná práce….
Neznámý uživatel2016-05-02 10:37:47
Opětovně se ukázala tragická kvalita českých žáků. Kam až tohle může dospět? :)
Mgr. Dalibor Fusek2016-05-01 21:54:47
Na polovině středních škol v Česku proběhly v minulých týdnech jednotné přijímací zkoušky. Školy už podruhé vyzkoušely testy z češtiny a matematiky od Cermatu, který připravuje i maturity. Letos dopadli uchazeči hůře než loni. Zhoršili se zejména v matematice, průměrný výsledek uchazečů o čtyřleté obory poklesl oproti loňsku o necelé čtyři procentní body. Zajímalo by nás, co si o daném trendu myslíte?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.