Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Povinný poslední ročník v mateřské škole (2.1.2017-8.1.2017)

Neznámý uživatel2017-01-18 11:12:15
Nevěřím tomu, že to něco řeší. Zrovna v letošním roce máme 4 odklady a 16 předškoláků. Z těch odklaďáků chodí pravidelně do školky jeden, ostatní jsou "stále nemocní." Až to bude povinné, myslíte, že se jako zázrakem uzdraví? To budu ještě obvolávat lékaře a zjišťovat, jestli dítě opravdu marodí? Stejně je zákonný zástupce omluví a já to musím akceptovat. Tak k čemu?
Neznámý uživatel2017-01-10 10:59:45
Dobrý den,
děkuji všem za komentáře. Opravdu je vidět, že ředitelky, které prošly letitou praxí vidí v budoucím vzdělávání v MŠ problém. Jen je smutné, že jejich volání o pomoc ministerstvo neslyší.
Každá učitelka, milující svou práci dává dětem to nejlepší. Dnes pociťuji, že i mladé učitelky ztrácí chuť do práce, své pozice opouštějí, neboť vzrůstající byrokracií zjišťují, že toto povolání nechtějí dělat a to hlavně proto, že jim zbývá hodně málo času na práci s dětmi. Ptám se: "Kde se práce s dětmi?" Povolání učitelky je velmi psychicky náročné, měly bychom doma odpočívat a ne si nosit lejstra, která běžně nestíháme!
Opravdu mi je do pláče když čtu komentáře níže, neboť mám práci s dětmi ráda a bojím se, že ne všichni jsme natolik silné čelit tak velkému náporu.
Mgr. Dalibor Fusek2017-01-10 08:03:40
Paní Drbohlavové:
Vážená paní Drbohlavová,
naprosto rozumím Vašemu rozhořčení a také vsuvce, že se věci mají řešit předem. Mimochodem, dané téma se řešilo i v minulém roce, zcela jistě jej lze v našich diskuzích dohledat. Chápu také Vaše rozhořčení, že se "stejně nic nestane". A zde s Vámi nemohu souhlasit. Ačkoliv to tak nevypadá, na mnoha jednáních, kde jsem byl účasten, jsou námi řešená témata řešena a Vaše názory (myšleno praktiků-např. ředitelů škol) brány v potaz. Problém je ovšem někde jinde. Máme zde mnohem širší skupinu, kterou lze bezbřeze ovlivnit. Touto skupinou jsou rodiče (čti voliči). Jedná se o typickou ukázku populistických rádoby jednoduše prodejných řešení. Když se však člověk zamyslí, nejedná se jen o problém školský, ale týká se všech odvětví ekonomiky. Vemte si nahodilé zvyšování důchodů (naprosto nekoncepční, bez dlouhodobého řešení důchodovou reformou), vemte si zavádění a rušení poplatků ve zdravotnictví apod. Problém ale není ani tak v politicích samotných, jako spíše v lidech. Dokud si občané neuvědomí, že politika není jen o tom, že něco chci, ale že i musím něco dát, že zjednodušená řešení opravdu nejsou ta nejfunkčnější, zřejmě se nic zásadního nestane. Jde hlavně o vyspělost samotného národa. Ta v našem případě není valná. Nezbývá než doufat, že si rodiče uvědomí, že to, že jejich dítě projde vzdělávací soustavou jako nůž máslem, není současně to, že jejich dítě bude uplatnitelné a úspěšné v profesním životě. Omlouvám se, jestli jsem se rozepsal až příliš, cítil jsem však tuto potřebu. Přeju příjemný den
Neznámý uživatel2017-01-09 17:41:35
Již několik let si říkám, že horší už to být nemůže! Bohužel může!!!! A bohužel i je!!!!Vždycky jsem tuto práci chtěla dělat, být uč. v MŠ - měla jsem úžasnou paní učitelku, díky které jsem se na toto povolání dala, ale začínám ztrácet elán a chuť po tom všem co se na nás nahrnulo a dál ve velkém hrne- povinnou předšk. docházkou, dvouletými dětmi s plínami a dudlíky, úžasným paskvilem, který někdo nazval kariérním řádem, buzerací ze všech stran a o tom dalším se nemá smysl ani rozepisovat!!
Neznámý uživatel2017-01-09 11:25:48
Už se zdržuji veškerých komentářů. Po 39 letech ve školství se těším na odchod a přemýšlím nostalgicky / spíš velmi naštvaně/, kam to všechno spěje. Plno slov o prospěšnosti pro děti,individualizace výchovy, ale praxe je úplně jinde. Jak mám individualizovat výchovu v počtu 28 dětí ve třídě mi ještě nikdo neřekl, natož předvedl.Dvouleté děti - to nepotřebuje ani slovo. Znám školku, kde mají ve 28 dětech 18 dvouletých dětí. Smekám před učitelkami a svůj širák odhazuji v dál. Adminstrativa spojená s ředitelováním stojí také za to.
Neznámý uživatel2017-01-09 10:48:22
Naprostý nesmysl. Zatěžování ředitelů i rodičů. je okolo spousta otazníků a nedořešených věcí . Jak to bude s přezkušováním????Jak to bude z penězi????- když budou rodiče chtít dítě individuálně vzdělávat, školka jeho místo nesmí obsadit, v tom případě dostane míň peněz. jak to bude s učitelkami????Budeme snižovat úvazky, protože nebudeme mít na platy???? Ten kdo to vymyslel asi vůbec nepřemýšlí !!!!!
Neznámý uživatel2017-01-09 10:47:26
Vážený pane Fusku, trochu mne vyděsilo, že v příštím školním roce půjdou "naše děti"do posledního ročníku mateřské školy povinně. Víte, já už nemám děti školou povinné a o žádných společných, kolektivních potomcích nevím. Ale zajišťuji vzdělávání dětem Novákových,Voženílkových, Veselých a celé řadě dalších rodičů, kteří jsou svéprávní a o tom kdy a jak bude jejich dítě vzděláváno, chtějí rozhodovat samy. Dokonce jsem tak troufalá a zdůrazňuji jim, že za výchovu a vzdělávání svých dětí jsou odpovědní oni. A ejhle. Asi se celý svůj profesní život hluboce mýlím. Zdá se, že nejlépe je odložit své dítě do péče instituce co nejdříve ( dvouleté děti ) a povinně ( pětileté děti ). A u trofalostí zůstanu. Dokonce si myslím, že ve skutečnosti můj názor na jakoukoliv problematiku předškolního vzdělávání, jímž se celý dospělý život zabývám,nikoho nezajímá. Protože proč diskuse ve chvíli, kdy už jsou karty rozdané? Myslím, že tam kde se činí politická rozhodnutí, není pro odbornou diskusi prostor. A teď mám na sebe zlost, zatímco mlátím prázdnou slámu, mohla jsem, mimo jiné, už mít odeslané výplaty! S úctou Martina Drbohlavová, Praha
Neznámý uživatel2017-01-08 20:50:54
Dobrý večer, naprosto souhlasím s neznámou uživatelkou s příspěvkem napsaným 2017-01-05 18:06:52
Také si kladu otázku, jak je možné, že se změnami 99% ZKUŠENÝCH ODBORNÍKŮ PSYCHOLOGŮ NESOUHLASÍ, a přesto to politici neodborníci odsouhlasí. Nikdo se nás ředitelek, učitelek neptá na názor. Učitelky z Mš jsou přece ty HODNÉ, SLUŠNĚ VYCHOVANÉ........NEBUDOU protestovat.
Dovolím si konstatovat, že náš učitel národu J. A. Komenský se obrací v hrobě.
Neznámý uživatel2017-01-08 19:47:24
Má cenu sem něco psát? Stejně do nikdo s kompetentních nečte a nic se s tím neudělá
Neznámý uživatel2017-01-08 15:05:50
Zcela rozumím předešlému příspěvku. Českému školství zvoní hrana!!!!! I já po 37 letech zvažuji odchod ze školství. Nastupovala jsem jako mladá holka plná ideálů a vizí. Dnes jsem naplněna skepsí, pesimismem a jak řekl klasik: " Chce se mi zvracet!"
Neznámý uživatel2017-01-08 11:56:33
Je to jednoznačně další byrokratický prvek. Naprosto souhlasím s paní ředitelkou, která se již níže vyjádřila ... Již 29 jsme ředitelkou a jediné, co je nutné a nezbytné změnit, je počet dětí na třídu. Jsem pro 15 dětí a plný úvatek obou učitelek v jedné třídě. Od zeleného stolu se nám to diktuje a nakládá nám víc a víc... Díky "výborným" změnám od 1.9.2016 a těm, co budou následovat, opouštím školství a po 36 letech poctivé práce odcházím... Mrzí mě to, ale nechci být součástí tohoto nového školského systému - inkluze, povinný posledni ročník v mš a následně i dvouleté děti... to opravdu chceme to naše mateřské školství pohřbít???
Neznámý uživatel2017-01-06 13:01:20
ˇ-ˇ Dávám bolševikovi rok. Maximálně dva. ˇ-ˇ
Neznámý uživatel2017-01-06 12:17:19
Jedná se o jeden velký nesmysl.
Neznámý uživatel2017-01-06 09:10:26
Obrovsky arogantní jednání nekonpetentního ministerského úředníka, kterému v žádném případě nejde o věc, ale o prospěch vlastního " domu". Naprosté přehlížení připomínek z terénu. Pouhé získávání politických bodů za každou cenu.
Neznámý uživatel2017-01-06 08:48:54
Jak to vidím u nás ve školce, myslím, že to opravdu přinese více záporů než kladů a nic se tím nevyřeší. Nejsem pedagog, ale vedoucí školní jídelny a z mého pohledu je to katastrofa. Již takhle mám velké problémy s vymáháním plateb za stravné u určité skupiny rodičů, ale při pozastavení docházky se dluhy alespoň nezvyšují a nižší částky se lépe vymáhají. Nedovedu si představit, co nastane, až se dozví, že dítě se do školky musí přijmout, i když nemají zaplaceno, a přitom moc prostředků k vymáhání nemáme. A dluhy budou dále vesele narůstat. Kdo to bude platit, když jsou všichni na podpoře, to budu pořád jenom u soudu?
Veronika Svatošová2017-01-05 18:14:21
Domnívám se, že tento krok není nutný. V podstatě nic neřeší. Kdo nechodil do MŠ doteď, nebude chodit dál, jen se to bude řešit. Uvidíme, třeba se mýlím.
Neznámý uživatel2017-01-05 18:06:52
Zbytečná buzerace rodičů dětí i učitelek a ředitelek MŠ.Dětem nepřinese nic nového ani nic kvalitnějšího.
Mateřské školství potřebuje od MŠMT urgentně vyřešit zcela jiné problémy mnohem palčivější! Je to okamžité snížení počtu dětí na třídu na maximálně 20 dětí a zajištění plného úvazku dvou učitelek na každou třídu s tím, že úvazek přímé práce ředitelky nelze počítat jako plnohodnotný úvazek učitelky. Na každou jednu třídu MŠ normativně zajistit úvazek administrativní pracovnice v rozsahu 0,3.
Takto vidím jednoznačně reálně po 39 letech práce v MŠ a 25 letech ředitelování v MŠ z toho 13 let v právní subjektivitě jedinou cestu ke splnění všech úkolů,které stát naložil na bedra pracovnic MŠ a jedinou možnost jak docílit kvalitnějších výsledků v předškolním vzdělávání.
Neznámý uživatel2017-01-05 17:20:14
Naprosto zbytečný krok, který přinese jen dálší administrativní zázěž pro již i tak přetížené ředitelky. Divné je pouze to, že přestože byli zainteresovaní odborníci a odborná veřejnost proti tomuto záměru, byl schválen bez průtahů a velmi rychle. A názor rodičů? Většina se tuto zásadní informaci (a všech pro ně souvisejících povinností) dozvídá až nyní od mateřských škol a skřípe zuby...
Neznámý uživatel2017-01-05 13:55:11
Jen další byrokratický prvek. Předškolní vzdělávání fungovalo velmi dobře i bez povinné docházky. Není potřeba rodičům diktovat , jak vychovávat děti. Nebude přínosem pro děti, rodiče ani školství. Dítě se má motivovat, ale pokud se rozhodne s cizí osobou nepromluví. Hlavně, že je schváleno něco nového a vše řádně zapsáno ve směrnicích a řádech.
Neznámý uživatel2017-01-04 13:13:13
Myslím si, že dětí, které nenavštěvují MŠ v posledním ročníku předškolního vzdělávání je VELMI málo. Přijde mi zbytečné poslední ročník dělat povinným. Když si někdo není jistý, že dítě neprospívá tak, jak by mělo v jeho věku, lze dohodnout návštěvu pedagogicko - psychologické poradny, proč zatěžovat ředitele MŠ další agendou?
Neznámý uživatel2017-01-04 10:47:42
Může, už je to vidět. O všem rozumní lidé hovoří a vědí a přesto se vše zatím prosadilo, ve školkách se s tím pereme, jak se dá a nikdo nechce slyšet, že je to jedna hloupost za druhou.
Neznámý uživatel2017-01-03 19:45:25
Rozhodně další byrokratický prvek!!!! Nic pozitivního to nepřinese, jen obrovské starosti.V momentě, kdy dítě nebude očkované nastane patová situace a ředitelské dilema. Nechat se vyhodit z místa Ministerstvem školství nebo Ministerstvem zdravotnictví? Bude -li rodič 5 leté dítě vzdělávat sám doma, je povinností MŠ jej přezkušovat!!! Proboha, kdo toto vymyslel... Znám mnoho dětí, které před cizí osobou neřeknou ani slovo. Bude se těmto dětem psát - znalosti neodpovídasjí věku dítěte, ani věku nižšímu???? Pracuji ve školství 37 let. Našeho českého školství a obyčejného českého kantora a ředitele je mi opravdu líto. Namám na mysli plat, ale zacházení ze strany ministerstva. Může být ještě hůř???
Mgr. Dalibor Fusek2017-01-02 22:55:23
V letošním roce půjdou poprvé naše děti do posledního ročníku mateřské školy povinně. Zajímalo by nás, zda danou novinku považujete za přínosnou pro kvalitu českého vzdělávacího systému anebo naopak za další byrokratický prvek našeho školsví.
Úterý 23.04.2024, svátek má Vojtěch


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.