Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Povinný poslední ročník MŠ (24.4.2017-1.5.2017)

Otakar Jíra2017-07-21 19:17:31
Vymknuto z kloubů, školství šílí. Obávám se, že současná situace, tak jak je přispěvateli popisována, o ničem jiném nesvědčí. A diskutovat o nějakých průvodních jevech ztrácí smysl. Didaktický pokrok? Leda tak se poohlédnout do minulého století. S čím opravdu pozitivním přišlo to množství přímo řízených organizací MŠMT (včetně výzkumných ústavů, které většinou produkovaly holou deskripci)? Četnější než úspěch školství bylo slučování a rozdělování, přelévání kompetencí a zaměstnanců těchto institucí; ano, byla vymyšlena celá řada koncepcí, ale ty zkrachovaly většinou dříve, než začaly fungovat. Něco málo zafungovalo snad jen tam, kde se provozuje příprava pedagogických pracovníků. Ale zase - je to spíš touha po vědomostech a dovednostech nebo tupé naplňování litery vyhlášky č. 317/2005 Sb., která už byla také vícekrát, než je únosné novelizována (obřadné tanečky kolem kariérního řádu pouze dokazují intelektuální a pedagogickou vyprahlost těch, kteří tento řád pracně vytvořili a politickou nezodpovědnost těch, kteří po malých a tápavých krůčcích se snaží pohybovat v pedagogickém minové poli - tedy poslanců a senátorů. Nebo že by snad urputnost a lpění na mátožném, o to však složitějším, administrativním procesu při realizaci potřebných vzdělávacích aktivit? Nebo snad "volání tobolky" vzdělavatelů? Proboha, vždyť kariérní řád nemůže být propagován tlachy, že je vytvářen proto, aby se učitelům mohl zvýšit plat. Znáte snad jiný rezort, který by argumentoval takhle hloupě? A další příklad. Četli jste školský zákon? Pak vás musí zamrazit při naplňování §§ 4 až 5. A to už nemluvím o inspiraci, kterou nebohým začínajícím pedagogům má poskytovat § 2. Kdo z pedagogů si dnes vzpomene na Národní program vzdělávání a taxativní vymezení postupu při jeho zpracování? Na jeho provázanost s RVP a ŠVP?
Neznámý uživatel2017-06-04 22:43:42
Náhodou jsem narazila na tyto stránky a nedalo mi to, abych něco nepřidala.
Mám kamarádku, byla ředitelkou MŠ. A víte co? Před několika lety, když už "přetekl pohár", s tím sekla a odešla pracovat jinam. Má sice o trochu méně peněz, ale ve tři má padla a nenosí plnou hlavu pracovních problémů domů. Má čas na sebe, na domácnost, na koníčky i na manžela. Úplně celá rozkvetla. U kafe často říká, že nechápe, jak tak dlouho mohla vydržet plnit často zbytečná a hloupá nařízení zřizovatele nebo MŠMT. A když navíc sleduje, co se na MŠ v poslední době valí, je ráda, že už tam není.
Dámy ředitelky, nebojte se udělat totéž. Práci určitě najdete, jste přece dost schopné. Nemá žádný smysl pracovat pro resort, kde se jen neustále slibuje, jak to bude lepší. S pozdravem také bývalá učitelka, ale na ZŠ.
Neznámý uživatel2017-05-24 22:54:27
A když se zde vyjádřím souhlasně k předchozím komentářům, co to změní v legislativě? Kdo si naše pláče aspoň přečte a jak to pomůže předškolákům prahnoucím po vzdělání, kteří realitu vnímají po svém: "hele, paní učitelko, kdyby tu nebyly ty ufňukaný posraný mimina, mohla jsi jít s námi konečně na výlet, viď?"
Neznámý uživatel2017-05-22 21:36:13
Povinné předškolní vzdělávání nevidím jako největší problém mateřských škol. Je to sice věc zcela zbytečná, ale dá se nějak zvládnout.
Jako mnohem závažnější je to skutečnost, že máme ve výhledu několika málo let povinně přijímat děti dvouleté. Tyto děti do tak velkého kolektivu, jaký je v běžné mateřské škole prostě nepatří. Pedagogové v mateřských školách, psychologové, pediatři mají velmi podobný názor. A já se ptám, jak je možné, že tento zákon mohl projít vším schvalováním? Kdo z odborníků toto doporučil??? Někdo rozhodl o nás bez nás a opět se počítá s tím, že vše zvládneme. Ale za mě musím říci, že pro mě už je takováto situace zcela neakceptovatelná...
Neznámý uživatel2017-05-18 21:22:59
Vracíme se do éry nástěnek, strachu se ozvat, mít vlastní názor... Co mi to jen připomíná? Snahou je vše a všechny zprůměrovat, takový se lépe ovládá. Příkazy, kontroly, manipulace....
Neznámý uživatel2017-05-18 14:36:00
Pořád a pořád omezování, přikazování a hlídání lidí. Kam se řítíme? Do Orwellova 1984? No vždyť to chceme, v té knížce to většina lidstva přijala a chtěla a tak to i měla. Ale běda, pokud někdo nechce jít stejnou cestou. V "demokracii" se mu vysmějí a v totalitě ho popraví. A s tou docházkou? Bohužel v tomto jsme na tom podobně jako v šedém socialismu. Pokud chceme státní moci a nápadům "naplít do ksichtu", tak opět budeme vymýšlet, jak to obejít (a mít z toho zlomyslnou radost) anebo to pasivně bez elánu, s odporem a s heslem "nechť se vlk nažere a koza zůstane celá" dělat. No a efekt? Ten, proč to je údajně zaváděno, ten nebude. Sakra, mě ale děsí, že není vůbec nikdo, žádný člověk, který by usiloval o jiný přístup. Všechny politické strany - nic, šeď, žvásty, trapný populismus. Ti co to za dob Nečase a před tím zvorali, ti se vůbec neobrodili. Ti co jediní nejsou populisti, ti jsou většinou nenáviděni a to i přesto, že jim na rozdíl od Babiše (sakra jak ten chlap bez protekcionalismu, známých, kompromisů, výhod, úplatků, klientelismu a pod. vybudoval s holýma rukama od 90.let 20.st.(v době neřízeného českého kapitalismu) takové impérium? - to je Bůh)nikdo nic nikdy nedokázal(Kalousek)a nenávidět je patří dnes k dobrému vychování. A hlouposti jako povinná docházka v MŠ budou pokračovat. Např. chystaný kariérní řád (kéž by si ho p. Valachová odnesla na konci května z kanceláře), přihodí nám tisícovku nebo dvě a budou opět řvát, jaký to jsou borci, pravidla při čerpání Eu dotací, v kterých se nevyznají ani ministerští úředníci (když se na něco písemně zeptáte, odpoví tak obecně, že vlastně neodpoví, aby jste se po nich poté náhodou nevozil - asi) no a tak dál a tak dál. Ta docházka je vzhledem k tomu ostatnímu banalita k smíchu. Mějte se.
Neznámý uživatel2017-05-17 17:21:32
Všechno špatně, nikdy nedonutime některé rodiče, aby dávali děti pravidelně do MŠ. Napíší omluvenku na týden, na měsíc,. ...a jsme tam, kde jsme byli. Jen bylo méně administrativy.
Neznámý uživatel2017-05-17 09:14:25
Totální nesmysl, úplně mimo.
Zřejmě proto, aby měli úředníci činnost a mohlo se papírovat a papírovat. Ubíjející. Práci jsem celoživotně brala jako své poslání, teď se těším, až půjdu do důchod, bohužel.
Neznámý uživatel2017-05-16 14:12:02
Další paskvil! Souhlasím s předešlými příspěvky! Proboha - kdo už na MßMT dostanete rozum!
Neznámý uživatel2017-05-16 13:00:57
Asi snad nejde o vzpouru jako takovou. Klima ve školce je fakt fajn, ale máme toho všichni už až nad hlavu. ten ledový klid pisatele přede mnou neobdivuji, spíš se ptám, jestli to něco řeší.Taky se snažím vytvářet pozitivní klima a mít spokojené děti. přesto už nás to přestává bavit. / a to si nemyslím, že je to jen ve školství, potažmo ve školkách/.
Neznámý uživatel2017-05-16 09:43:49
Dobrý den,

vzpoura nemá smysl. Politika ministerstev bude vždy špinavá, hloupá a nerealistická, to nikdo nezmění, protože není zájem nikoho to změnit. Proč? Vždyť vedoucí zaměstnanci ve školství (vymýšlí neustále nesmysly, které jim zákon nepřikazuje) jsou vůči svým zaměstnancům - učitelům většinou stejní a stejně se chová většinová společnost. Takoví prostě jsme. Já když se stala ředitelkou, tak jsem byla šokovaná, co má bývalá nadřízená konala za blbosti, byla důležitá jak ..... a chovala se, jako zachránkyně českého školství, ubližovala kolem sebe, kde se dalo, měla své důvěrníky ve sboru, kteří jí donášeli na ostatní, intrikovala, politikařila, no přesně jako na ministerstvech (a bohužel stejně tak to je dle toho co slyším na mnoha českých školách). Proboha proč? Proč to ti co mají moc dělají? Otázka, kterou zodpověděli od starověku pouze někteří filozofové. A řešení je jediné a jednoduché. Sám se chovat spravedlivě, slušně a zodpovědně a protože mám mozek a vím, co je ministerská kravina, tak ji prostě dělat nebudu a nebo ji šikovně obejdu. Ruku na srdce, aby byl ředitel odvolaný, tak to musí udělat už dost velký průšvih a myslím, že ještě existuje mnoho různých cest, jak nevyhovět poptávce státního hňupa (úředníka). Vždyť ten nemá dnem a nocí jistotu, ten je pravidelně vyměňován. My ne. A ještě jeden zvyk v českém školství mě vždy dostane. Jak všichni ihned po vzniku "blbého" pravidla vyšilují a řeší neskutečné detaily. Vykašlete se na to, když je to kravina. Proč všechny tak popuzuje povinný poslední ročník MŠ? Vždyť se nic nemění. Hold děti budou omlouvané (klidně na kus zmačkaného umaštěného papíru, který hodím do nejposlednějšího šuplíku v budově a vytáhnu ho pouze, když se vyskytne problém) nebo omlouvané nebudou (jeden telefonát na sociálku nebo policii a víc mě to nezajímá. A ta administrativa? Kvůli ní tu nejsem, ta není důležitá. Tak prostě školní řád měnit nebudu, vždyť platí zákon. Při nejhorším mně inspekce vytkne, že mám špatný ŠŘ - neaktualizovaný. No a co? Ať si vytýká. Vždyť,kdo čte ty zprávy? Blázni co neví, co s časem. Nejdůležitější je pro mě co nejlépe se věnovat dětem, mít na pracovišti dobré a pozitivní klima a vyhýbat se státním nesmyslům (být vůči nim imunní). Opravdu nešilte, je to opět další bublina, která splaskne. A navíc za chvíli přijdou jiní "kašpaři" (volby) a bude vše jinak.
Neznámý uživatel2017-05-15 17:58:13
Nebyl by vhodný čas se vzbouřit? To si opravdu necháme vše líbit? Padáme na ústa, poslušně klopíme hlavu, mlčíme....
Nikdo se nás - ředitelek MŠ -na nic neptal, žádný kulatý stůl.( prý se dělalo šetření - kde, s kým???) Ministerstvo si svévolně udělalo, co chtělo. Souhlasím s předešlým příspěvkem - ráda nechám jen jediný den pracovat úředníka podle nového RVP......
Neznámý uživatel2017-05-15 10:12:07
V posledních letech mám pocit, že většina rodičů má dojem, že splnila povinnost - porodili dítě a vy (stát, školy,,) se starejte. K tomu jim nahrávají "ti nahoře". Po seznámení se s novým RVP je mým jediným přáním - prosím autory, aby mi podle něj předvedli jeden jediný den v praxi.
Neznámý uživatel2017-05-15 09:56:07
A znova a znova. Kolik toho ještě ve školkách vydržíme? Jsem ředitelkou mateřské školy a z mého pohledu zodpovědnost za vzdělávání dětí přesunul stát z rodičů na nás. Nesouhlasím s tím, jako vždy se nás nikdo na nic neptá a my jen trpělivě snášíme to, co shůry spadne. Nemyslíte, že už je toho tak akorát dost?
Neznámý uživatel2017-05-14 15:55:22
Všechno to stojí za......
Ministerský úředník asi nemá rád děti, to by jinak nemohl vymyslet to, co vymyslel...
Neznámý uživatel2017-05-10 08:46:26
Trochu obecně: vždycky mě zarazí, že téměř všechna "inovativní" opatření z vyšších míst narazí na odpor učitelské veřejnosti, velice často ovšem podložený racionálními argumenty nebo zkušenostmi. Tak buď jsou učitelé a ředitelé úplně b..., nebo je něco shnilého ve státě českém. To to nikomu nevadí? To nikde nahoře nesedí nikdo, kdo by se nad tím zamyslel? Jsem asi naivní... Taky je ovšem možné, že se ozývají jen ti nespokojení.
Neznámý uživatel2017-05-02 10:54:19
I já se přidávám a naprosto souhlasím s komentáři. Jsem ředitelka školky a to co ministerstvo způsobilo tímto rozhodnutím už nemá obdoby. Jsme zmatené, nevíme co bude, nevím kdy jsem schopná vydat rozhodnutí o přijetí, jelikož budu muset dohledávat děti,kteří nepřišly k zápisu. Individuální vzdělávání? Další paskvil, který nám akorát ztěžuje práci. A protože dostáváme peníze normativně, tak se taky ,může stát, že díky individuálnímu vzdělávání budu muset snižovat úvazek učitelkám. Za dva měsíce si to rozmyslí a do školky dorazí, ale peníze už nedostanu, takže budeme muset vyjít se sníženým počtem učitelek na plný počet dětí. A co na to ministerstvo? Nic. Na dopisy nereagují a když tak velmi neutrální odpovědí....
Neznámý uživatel2017-04-28 11:31:59
Jsem ředitelka mateřské školy. Zdá se, že se všemi povinnostmi, plněním výzev MŠMT, sháněním prostředků na provoz chodu nenormativně naplněných tříd a zajištění slušného chodu MŠ stejně jako smysluplného vzdělávacího programu, jde stejně jako naše celé školství totálně do kopru (a podobně i zdravotnictví dalším počinem těch, co v životě neučili)...nebo se všemi změnami, pokud tu nesmyslnou inkluzi plné třídy s dalšími rušivými vlivy dospělých "nevzdělaných dozorců" neadaptabilních dětí někdo nezastaví. Naše školství není v plenkách, ale pokálelo se na neexistujícím přebalovacím pultě, které ve třídě pro vzdělávání nemá místo a kde by leda tak předškolák prahnoucí o podnětech k dalšímu vzdělávání nabral exkrementy, aby si jimi poťukal na čelo (ve snaze zabít volný čas čekáním na mimina, která mnohým rodičům překáží, když poslední radost jim tyto bezprizorní batolata udělala devět měsíců před narozením).
Neznámý uživatel2017-04-28 11:04:20
Dobrý den, naprosto souhlasím se všemi předchozími příspěvky, kdo si tato opatření vymýšlí buď nemá děti nebo už zampomněl, co děti opravdu potřebují !!! Sliby a populismus před volbami se plně projevuje a mají to odnést ty pilné, pečlivé a málo bojovné učitelky ve školkách a jejich přetížené ředitelky. Pěkně děkujeme, ale za pár stovek to nestojí, přetěžovat učitelky, které jednou rukou budou zřejmě přebalovat dvouleťáky a druhou pracovat kvalitně s předškoláky. Je to nesmysl a kdo to vymyslel, a%t jde jeden den do provozu MŠ a uvidíme. Jrenže se někdo spoléhá, že nebudeme stávkovat
Vždyť jsme ty hodné učitelky ......
Neznámý uživatel2017-04-28 10:46:08
Další ministerský nesmysl a zatěžování již tak přetížených ředitelek nesmyslnými směrnicemi a další administrativou. Souhlasím s předešlými příspěvky. Ještě bych chtěla upozornit na nedocenění práce u předškolní výchovy. To avizované zvyšování platů vždy u učitelek MŠ sklouzne na pár stovek, ale humbuk o zvyšování platů ve školství je již rok předem. Nemluvím o provozních zaměstnancích. To je bída. A ředitelka, která má zcela stejné povinnosti jako ředitelé ZŠ, zodpovídá za výchovný proces, učitele, děti,bezpečnost,atd.,atd. Platy učitelek MŠ a zdravotních sester byly dříve velmi podobné, protože byla a je zde podobná zodpovědnost. Kde jsou s platy sestry dnes? Těm se neustále zvyšují. Právem se jim zvyšují. Kde jsou však platy učitelek MŠ s jejich zodpovědností za 28 dětí ve třídě? Vždyť o průměrné mzdě, se svým průměrem 20.000, si mohou nechat jenom zdát. Je to asi tím, že o ně se jejich ministerstvo stará a to naše víc slibuje a řeční. A ten povinný ročník, to je úplný nesmysl. Ti, kdo všechno vymýšlejí od zeleného stolu,tak ty bych poslala si to na rok vyzkoušet a za plat ředitelky nebo učitelky MŠ.Příště už by nic nevymýšleli.
Neznámý uživatel2017-04-28 08:24:05
Úředník vymyslí, ostatní vykonají. Hlavně ať je vše zdokumentované, vytvořené směrnice. Můžete kontrolovat. Děti,které nechodí nedonutíte, ale budeme hlásit a dohledávat. Nechejme na rozhodnutí rodičů, jak se rozhodnou o výchově a vzdělávání svých předškolních dětí.Už jsme dále jak za Marie Terezie. A dvouleté děti nepatří do školky,jsme vzdělávací instituce, ale chápu, že jesle jsou příliš drahé!!!!! Proč stát negarantuje jesle? Je mi líto dvouletých dětí ve třídě. A myslím tím plnou třídu dvouletých, ne jedno dvě děti jako doposud. Také doufám , že se někdo probudí ...
Neznámý uživatel2017-04-28 05:35:24
Naprosto souhlasím s předešlými příspěvky. Absolvovala jsem školení o2 letých dětech v MŠ. Sama přednášející psycholožka byla zásadně proti tomuto výmyslu. Argumentovala vývojovými zvláštnostmi této dětské skupiny, dokladovala na mnoha příkladech, co odloučení takto malého dítěte od matky udělá s dětskou psychikou do budoucna. Jak je možné, ptám se, že MŠMT nechtělo slyšet pádné argumenty? Jak je možné, že MŠMT neprovedlo studii v terénu? Úředník nemá žádnou odpovědnost!!!! nemusí si krýt záda. Vždyť plebejec ředitelka ty naše nesmysly uskuteční - musí. Doufám, že se něco stane, zásah z hůry....
Neznámý uživatel2017-04-27 22:38:05
Jsem ředitelka mateřské školy.Musíme projít všemi školeními, vytvořit spoustu směrnic, školních řádů, zaplnit školky přebalovacími pulty atd, atd. Jen rodiče se nemusí snažit v ničem, protože přece přijmeme dvouleté děti do mateřských škol i s plenami, lahvičkou ... Hlavně, aby MŠ nabízela kroužky i pro dvouleťáky a pokud možno aby moc ve školce nespaly, protože večer hned neusnou a rodiče pak musí třeba přečíst pohádku!
Ale dvouleté dítě má být s maminkou, nemůže být ještě vzděláváno, což je náplní všech státních mateřských škol. Stále doufám, že do roku 2020 dostane ministerstvo (nebo někdo)rozum a k takové degradaci učitelek a předškolního vzdělávání nedojde.
Omlouvám se všem rodičům, kteří si dítě pořídili proto, aby se sním těšili a aby měli radost z jeho úspěchů.
Neznámý uživatel2017-04-27 15:10:36
Já bych slova nalézt mohl, ale když jsem si přečetl příspěvek, vložený dnes v 10.08.27, nemusím psát vlastně nic. Ten je totiž zcela výstižný, trefný a pravdivý.............a stejné je to se spádovostí, inkluzí, apod.
Je neuvěřitelné, že jen např. k vyplňování výkazu R44-99 se koná dvouhodinový seminář, a to stále zůstává kupa nejasností. Peníze se vyhazují oknem a na podstatě to nemění nic. Armáda osvícených úředníku však den ode dne roste!
Neznámý uživatel2017-04-26 14:54:06
Chtěla jsem přidat komentář,jen pár slov . Bohužel je nějak nemohu nalézt. Prostě NEMÁM slov. Takže - bez komentáře. Ředitelka MŠ
Neznámý uživatel2017-04-26 10:08:27
Je ně upřímně líto všech zainteresovaných. Naše ministerstvo - výbor lidového blaha se zase předvedlo.
Takže. Zřizovatelé budou muset přistavět školky, aby se tam děti vešly. Tlak rodičů je mocný, ale pouze v období, kdy je to zajímá. No pak cca za 10 let budou ty budovy prázdné.
Vedení školek bude vykazovat jak děti chodí, či nechodí, budou ztrácet nervy s rodiči, jejichž přístup ke vzdělání je zcela laxní. Možná nám na to MŠMT vymyslí výkaz (něco jako R44-99). Samozřejmě, že vnitřní směrnice, metodické pokyny a informace pro rodiče budou samozřejmostí.
Sociální odbory městských úřadů budou zahlcovány informacemi o tom, že některé děti nechodí a budeme dělat šetření proč.
Nějaká neziskovka připraví i nějaký projekt, abychom podpořili nádhernou myšlenku - zdroje jsou.
Rodiče budou vymýšlet finty, jak to celé obejít.
Novináři nás budou informovat, jak je to celé skvělé a jak se dobře daří všem při přípravě na školu. Vyberou určitě vhodný příklad nad nímž nezůstane oko suché.
Školní inspekce bude kontrolovat jestli jsou všechny výkazy vyplněné, vzdělávací programy plněné a místnosti dětmi nepřeplněné.
I hygiena a hasiči si přijdou na své při takovém počtu dětí.
Celé to bude stát miliony a ve výsledku v první třídě ZŠ se to nebude nijak lišit od stavu, který panuje dnes.
Neznámý uživatel2017-04-26 08:35:09
Plně souhlasím s komentářem z 24.4. - 8:57 a z 26.4. - 7:40. Jsem ředitelka MŠ. Již mám za sebou vytváření nové směrnice k individuálnímu vzdělávání, úpravu školního řádu, poradu s naštvanými učitelkami, které budou dokladovat veškerou nepřítomnost "předškoláků" a v minulosti neúspěšné osobní návštěvy sociálních rodin, aby děti zadarmo do MŠ posílali. ALE VYDRŽÍME HODNĚ, TO JE PRAVDA!!!
Neznámý uživatel2017-04-26 07:40:42
Je opravdu obdivuhodné, co ředitelky MŠ vše vydrží. Nemají hospodářky, zástupkyně. Každý den slouží u dětí( to je jejich původní profese), někteří si je pletou s roboty. Nesmyslné předškolní vzdělávání přineslo jen další papírování, povinnost a prohlubující se beznaděj, že bude lépe. Jak již bylo psáno, rodiče 4% dětí se stejně " nepochlapí", ostatní to odnesou.
Neznámý uživatel2017-04-24 08:57:16
Ze zkušenosti víme, že děti z vyloučených lokalit stejně do škol jezdit nebudou, zjistí, že se mohou omlouvat a využijí toho. Celý tento nesmysl je úlitbou pro EU, takzvaně "Vlk se nají a koza zůstane celá".Ano, udělali jsme všechno proto, aby bylo vidět, že mají všichni stejná práva. Mají, alespoň u nás tomu tak je, jenže je to těžké, když 2/3 z těchto dětí přihlásíte a oni vám stejně do školek nepřijdou. Taková je praxe. a budou-li moci děti odhlašovat, přijdou na to takže, k čemu je potom povinné předškolní vzdělávání ? Je to jen bič na všechny ostatní rodiče, kteří z velké části chodí do zaměstnání a své děti tudíž v mateřinkách mají. O administrativní náloži na ředitelky ani nemluvě.
Přesto, jak víme nás to nepoloží, zase půjdeme dál a budeme plnit všechny nesmysly, které na nás stát naloží. Hezký den všem a neklesejme na mysli. V.M.
Neznámý uživatel2017-04-24 06:57:25
Opět ministerský nesmysl, který se ve finále obrací proti rodičům. Děti již nebudou moci kombinovat docházku( např. 3 dny ve státní MŠ 2 dny v cizojazyčné MŠ)Mají jen 2 možnosti: státní MŠ nebo indiv.vzdělávání a po 3 měsících přijít na přezkoušení. MŠMT chtělo podchytit, aby všechny děti chodily do MŠ, ale statistika ukázala , že se jedná jen o 4%!!!!! Bohužel, odnesou to všichni.
Mgr. Dalibor Fusek2017-04-24 05:52:18
Letos poprvé se musí povinně přihlásit předškolní děti do posledního ročníku mateřské školy. Ministerstvo školství novinku připravilo hlavně proto, aby se na školní docházku připravily děti ze sociálně vyloučených lokalit. Myslíte si, že se jedná o správný krok, a že se opět nemíjí účinkem?
Úterý 23.04.2024, svátek má Vojtěch


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.