Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Spor o dětské skupiny aneb Podmínky pro dětská zařízení musí být jednotné (21.10.2019-27.9.2019)

Dana Baláková 2019-11-03 09:10:46
Dobrý den, jsem také ředitelku MŠ již 38 let a často slýchám termín, že nic nesmí být v tomto státě diskriminační. Podmínky dětských a podmínky MŠ jsou velmi diskriminační.Souhlasím s p. Fuskem,velká diskriminace je v počtu dětí na 1 učitelku, další se nabalují v zákonných normách Boz, Po,hygienických podmínek, stravování atd.
ředitelka Dana
Neznámý uživatel2019-10-31 11:22:43
Ale divím se, divím se, že vám to stojí za to. Zvlášť pod anonymním nickem. Ono na netu je kdekdo hrdina.A omluva nestačí, a ještě si musí rýpnout.Ale to je zase o práci s chybou. To my ve školkách učíme,že omluva nebolí, omluvy učíme dávat i přijímat. A i to, že chyba není nic špatného, že vás může posunout. A vytýkat se dá laskavě, prostože to je právě to, proč se všichni bojíme chybovat.Ne ta chyba, ale to, že vás někdo kvůli tomu poníží. Ale to vás zjevně ve škole neučili. Takže já se takto k dětem ani k lidem nechovám.
A nechme toho, jste jeden či jedna z těch, kvůli kterým do netových diskusí skoro nepřispívám. Samozřejmě i proto, že neumím pravopis. To je jasné. Hezký den bez vykřičníků:-)
Neznámý uživatel2019-10-30 14:16:42
Začínat větu malým písmenem je hrubka!! Ostatní, jako jsou čárky ve větě apod. rozvádět nehodlám. A chyby zde opravit jdou! Musíte se jen vrátit než odkliknete odeslat- vložit komentář! Potom se nemůžete zlobit, že někdo reaguje i na něco jiného než je k tématu. Jinak ano, plně s Vámi, Vašim názorem souhlasím!
Andrea Benešová2019-10-30 10:11:00
To máte pravdu , to mohla. Omlouvám se. Má čeština je snad celkem v pořádku, mé prsty na klávesnici jsou horší. Mám někde hrubky? Chtěla jsem to opravit, ale tady už to tu možnost nedává. Velmi se omlouvám, že jsem urazila vaše oko, to mě na tom mrzí nejvíce. Ještě něco k podstatě věci?
Neznámý uživatel2019-10-29 10:33:13
A co Vaše čeština, paní učitelko!!! Také k zamyšlení!!! Aspoň jste si to mohla po sobě přečíst a poopravovat!!!
Andrea Benešová2019-10-29 08:43:35
já bych to uvedla na pravou míru. ani to nebyla zásadní otázka, co jsme premiérovi přednesli. jsou to nesrocvnatelné subjekty. Co je zásadní je, že v počtu 1 učiítelka na 28 dětí, tudíž prakticky počítejme denně kolem 22 plus minus nemocnost se dá naplňovat to, co úpo náš RVP PV vyžaduje jen těžko. A to nemluvíme o různorodosti dětí, mnoha dětech se spec. vzd. potřebami, děti s odlišným mateřským jazykem a děti s volnou výchovou. To jsou podmínky, které by stát měl narovnat. a v tom okamžiku je jedno kolik dětí akolik chův mají dětské skupiny. A myslím, že nám učitelkám je to v tom okamžiku jedno. A o platy jde vždycky, zvlášť yt nepedagogické jsou opravdu k pláči. A o nich se taky s politiky bavíme. Ale ani lepší plat nepomůže, aby učitelé aředitélé mateřinek byly unavení a přetížení. A ani tisícovka navíc lidi k tomu povolání v době malé nezaměstnanosti nepřitáhne.taskový počet dětí na jednoho člověka není nikde v Evropě. A naše předškolní výchova je dobrá, promyšlená , má tradici. Ale takhle to dál prostě v té kvalitě nejde dělat.
Emil Kudrnovský2019-10-25 08:18:56
1) Dětské skupiny bych povoloval v červnu po zápisech do MŠ pouze na 1 školní rok s podmínkou, že je možné přijmout děti ze spádu MŠ, která pro daný školní rok má plnou kapacitu. Stát by dětskými skupinami měl pouze dočasně řešit nedostatečnou kapacitu MŠ - zároveň by měl poskytnou místní samosprávě podmínky pro zřízení nebo navýšení kapacity MŠ.

2) Personální obsazení dětských skupin - nevím, zda mají povinnost mít pedagogické vzdělání. Pokud ne, chápu, že jich musí být více (nejsou to profesionálové), ale o to asi mají nižší mzdu. Pokud ano, je to nefér vůči veřejným MŠ.
Neznámý uživatel2019-10-24 14:59:29
Podle mne mají obě instituce svůj jednoznačný význam. Současná snaha stávající politické garnitury se jen snaží vyvolat umělý problém tak, aby se neřešily podstatnější problémy, jako jsou např. platy pedagogů a nepedagogů.
Mgr. Dalibor Fusek2019-10-21 10:53:03
Proč má být v mateřské škole jedna učitelka na 28 dětí zatímco v dětské skupině jsou tři dospělí na 24 dětí? To je jedna, ale nikoli jediná podstatná otázka, kterou klade ředitelka mateřské školy premiéru Babišovi. Jak se na danou problematiku díváte Vy? Jsou podmínky v dětských skupinách a mateřských školách odlišné?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.