Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Třicet let od pádu komunismu (18.11.2019-24.11.2019)

Neznámý uživatel2019-12-01 11:52:02
Ad 2019-11-24 08:06:33: VÝJIMEČNĚ, prosím, nikoli vyjímečně. Vyjímáte, vykopáváte a vylétáte, popř. vykrmujete nebo kamsi vystoupáte, nicméně se dopustíte výjimky, výkopu a výletu, nikoli vylétu, provádíte výkrm, výstup, nikoli vykrm a vystup - to je pak záměna s imperativem. No, jsme učitelé, profesí deformovaní:)
Neznámý uživatel2019-11-25 18:09:26
2019-11-21 10:51:31 Vidíte a já to vidím úplně opačně. Lidi jsou pořád stejní, u většiny učitelů začíná obzor v kabinetu/sborovně a končí ve třídě, učitelé se stále brání tomu, něco se naučit, jen k donášení učitelů na učitele přibylo donášení žáků na učitele, neboť v předposranosti z rodičů se žáci staví na roveň vyučujících, což je kravina (quod liced Iovi...). Školství se změnilo propastně. Přestalo se učit a začaly se "dělat projekty", nenahraditelné slovo učitele, tj. srozumitelný výklad nahradily komerční nesmysly typu interaktivní tabule, v učebnicích a žákovských sešitech je tím pádem nenapravitelný bordel, v němž se žák plácá bez pevného bodu. Jak píšete - mentálně postižený má předstírat, že "se zařadil", a to kam? Mezi třicet žáků nejrůznější úrovně, takže na něj nemá nikdo čas. Mnoho rodičů shání pro dítě papír, že potřebuje "uzpůsobené podmínky", zřejmě až bude takový absolvent shánět zaměstnání, bude čekat od šéfa "uzpůsobené podmínky"... Co se dřív řešilo na místě seřváním a pohlavkem, se dnes "projednává" (=žvaní) výchovnými komisemi a rodič, který všechno stejně nakonec vyřeší tím pohlavkem, musí do školy a poslouchá ty žabomyší problémy učitelek. Kdy se bude k obyčejnému klukovskému pošťuchování nebo zdravému porvání volat právník? Dřív se všichni báli komunistů, dnes se bojí jeden druhého.
Neznámý uživatel2019-11-24 08:06:33
Jednoduše:KATASTROFA
Ony se důsledky už dostavují, jak můžeme pozorovat na dnešní mladé generaci vychované školstvím po revoluci A VÝSLEDKY MATURIT. A bude ještě hůř s dnešními dětmi až dospějí. Žáci žijí heslem VŠECHNO MŮŽU-NIC NEMUSÍM.
Učitelé žijí heslem opačným NIC NESMÍM -NEBO JEN VYJÍMEČNĚ NĚCO MŮŽU
Neznámý uživatel2019-11-21 10:51:31
Největší hrůzou školství je, že se v něm 30 let, na rozdíl od celé společnosti, téměř nic nezměnilo. A proto je to špatné. Stát a lidi se mění, školství nikoli. To nemá logiku. A tak dál učíme jako dřív s nesmírným tlakem na výkon, který měříme takovým nesmyslem jako jsou známky (hlavně ve výchovách to je k neuvěření, že je toto ve 21. st. možné). Spousta lidí si namlouvá, že to jinak nejde (nechtějí, protože změna je práce)a tak inkluze neinkluze, když je paní učitelka zvyklá 40 let něco chtít, tak to prostě chce i po dnešním lehce mentálně postiženém. to je jako chtít po beznohém, aby běhal. A to většina lidí ve školství není schopna a nechce pochopit. To je na tisíce stran. Škoda mluvit. I veřejnost je konzervativní. Děs běs ta lidská zabedněnost.
Lucie Polívková2019-11-21 10:03:19
Je to hrůza!!! Rok od roku se vymýšlí naprosté hlouposti, které musíme plnit. Úctu nemá naše povolání v oku veřejnosti žádnou, u nadřízených také ne. Matky berou MŠ jako příjemné odkladiště dětí, které vše naučí i vychová. Sebevědomí pedagogů rapidně klesá s plněním dalších a dalších požadavků.
Neznámý uživatel2019-11-19 16:13:04
Školství se neustále zhoršuje, když má člověk pocit, že víc to nejde, klesne zase o kus níže. Zrušení jednotných osnov byla chyba, další chyba je inkluze, zničení učebních oborů, tahanice o maturity, přičemž se očekává, že maturitu zvládne i cvičený šimpanz. Další ránu zasadí odborníci do škol. Rodiče mají školy za nejlevnější babysitting, mluví do všeho a mají nesmyslné požadavky. Děti trpí nevýchovou. Vláda má plnou hubu priority s prázdnou peněženkou. Nenacházím absolutně nic pozitivního.
Neznámý uživatel2019-11-18 12:43:28
Vzdělávací systém není ani tak systém, jako neustálý zdroj sporů. Především nemáme jasnou představu, co vlastně vzdělání obnáší. Ve školách se dalekosáhle řeší nepodstatné pitomosti. Děti na ZŠ nemají v sešitech pořádné poznámky, protože pouze zírají na interaktivní tabule s prezentacemi, na střední škole nejsou schopné cokoli najít na internetu, navzdory tomu, že tam lze najít naprosto všechno, co potřebují. Za nás byly dvě odborné knihy na 120 VŠ studentů a museli jsme si poradit. Školy jsou masírovány HW a SW distributory, že bez tabletu nepřežijí. Souvislý, systematický a srozumitelný výklad, diskusi a uspořádané poznámky nelze ničím nahradit. Učitelé se dostali do pozice jakýchsi od reality odtržených slouhů, o nichž si národ myslí, že ničemu nerozumějí a děti jsou jimi "stresovány". Čili se nabídly obrovské možnosti, které zatím nejsou využity.
Mgr. Dalibor Fusek2019-11-18 07:25:33
Včera jsme oslavili třicáté výročí od pádu komunismu. Zcela jednoznačně se takřka vše změnilo. Nás by zajímala oblast vzdělávání. Jak se podle Vás vyvinul český vzdělávací systém za uplynulých třicet let? Jedná se o posun pozitivní či naopak negativní?
Úterý 23.04.2024, svátek má Vojtěch


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.