Neznámý uživatel | 2022-03-21 11:00:42 |  |
---|
Válečné konflikty jsou neustále. Proč jsme nelamentovali nad humanitárním bombardováním Srbska? Tam ty bomby nezabíjely? Teď se předháníme v pomoci uprchlíkům, ale za pár týdnů procitneme. Začneme se ptát, jak je možné, že jsou zde celé rodiny, když přece kvůli branné povinnosti muži nesmí přes hranice. Začneme se ptát, proč mají větší podporu než naše rodiny. A hlavně se nám nebude líbit, že se po válce nebudou chtít vrátit zpátky. O tom také máme mluvit s dětmi? |
|
Neznámý uživatel | 2022-03-12 21:25:34 |  |
---|
Jak znám svůj národ, domnívám se, že potrvá-li válka déle, bude třeba především vysvětlovat, proč je benzín drahý a nešťastné ukrajinské uprchlíky štědře podporujeme. Na to totiž budou doma nadávat rodiče. Podpora vyvane velmi rychle. Na začátku kovidu všichni hystericky látali nefunkční roušky z trenýrek a udávali ty, kdo ji neměli, po pár měsících nastal prudký odpor proti rouškám, a jak je u nás dobrým zvykem, proti jakýmkoli nařízením. |
|
Neznámý uživatel | 2022-03-04 08:18:31 |  |
---|
Všechno zlé je pro něco dobré, údajně. Tady se to hledá opravdu těžko, zejména když se střílí po jaderné elektrárně. Nicméně by situace mohla přispět k tomu, že se na Ukrajince budeme dívat trochu jinak, než jako na zmíněná "úkáčka", protože leckdy má ukrajinská uklízečka z domova vyšší vzdělání, než ti, po nichž uklízí. Tahle nevědomost mě vždycky štvala a je dokladem toho, v jakém blahobytu tu žijeme, takže nějaké stesky na nízkou odměnu za doučování jsou trapné.
K tématu - děti je třeba udržovat ve stejném rytmu jako dřív, protože strach ničemu nepomůže. |
|
Neznámý uživatel | 2022-03-02 13:45:40 |  |
---|
Upřímně řečeno jde o velké pokrytectví. Kdyby Rusové přepadli Mongolsko, nikoho to tu nezajímá, lidi se nebojí o Ukrajinu, ale o sebe. Třicet let jim tu všichni nadávají do "úkáček" a pokládají je za plebs, dobrý akorát podávat cihly, a najednou takové vzepětí. Pokud se ruské děti navážejí do ukrajinských, mělo by se to řešit standardně jako šikana, určitě má škola ředitele/ku, preventistu a preventivní program. Bez politiky. www.minimalizacesikany.cz
Mimochodem nebýt jednoho ukrajinského lékaře, mám ten zápal plic snad dodnes. Už na první dojem se choval jinak než standardní doktorka v ambulanci. |
|
Neznámý uživatel | 2022-03-02 10:54:22 |  |
---|
Mám spíše takový dotaz. Mám ve třídě jak děti ukrajinské, tak i ruské. Nevím co mám dělat, když tu ruské se ukrajinským vysmívají. Zkoušel jsem kontaktovat rodiče, ty mne ale odbyli, že mi do chování jejich dětí nic není, že to je prostě jejich národní mentalita, Ukrajinci jsou pro ně "póvl". Mně ale prý do toho nic není. Jak byste postupovali v takovémto případě? |
|
Mgr. Dalibor Fusek | 2022-02-27 14:17:57 |  |
---|
V souvislosti s agresí Ruska na území Ukrajiny se vyrojilo množství otázek, které si kromě nás pokládají také děti a žáci ve školách. Zajímalo by nás, zda již máte nějaké zkušenosti z dané oblasti? |
|
jsme vždy ve spojení s Vámi