Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Míra zabezpečení českých škol (20.10.2014-26.10.2014)

Neznámý uživatel2014-10-24 20:16:15
Po nešťastném incidentu se mi zdá, že vypukla hysterie kolem zabezpečení škol. Co se bude dít, když někdo podobný přijde a udělá něco v obchodním domě - budeme chodit všude s čipy?
Stávající stav zabezpečení škol mi přijde dostačující, ale fakt je ten, že Amerika, která je o pár desítek let napřed (i s různými incidenty), má již dlouholeté zkušenosti a zabezpečení je výrazně větší, takže nás to asi v budoucnu čeká v daleko větší míře.
Neznámý uživatel2014-10-24 13:44:57
Škola není vězení. Pokud by se jím měla stát, tak ji raději zrušme úplně a vzdělávejme děti jinak (kombinací domácí školy, internetu, zájmových skupin apod.). Stejně je výuka v klasické škole neefektivní a je ztrátou času pro žáky a učitele.

Aktuální hysterie kolem zabezpečení škol je přehnaná. Přestože nedávná tragédie je otřesná, jde o ojedinělou záležitost. O několik řádů je větší pravděpodobnost, že vám dítě zajede auto nebo skolí infekce.

Petr Jansa
Neznámý uživatel2014-10-24 08:44:09
Zabezpečení škol není vůbec dostačující!!! MŠMT by mělo uvolnit peníze a posílit cíleně rozpočty zřizovatelů na tyto účely. Kamerové zvonky rozvedené do tříd, kanceláří, ŠJ i družin. Tento kamerový systém by měl být už na vstupní brance do areálu škol a rozveden do ostatních prostor zařízení. Nebo se zase dočkáme toho, že vše má zařídit ředitel z běžného rozpočtu? Chceme školy zabezpečit a modernitovat, nebo stále psát křídou na dřevěné tabulky?
Neznámý uživatel2014-10-24 08:26:34
Máme zabezpečené třídy, aby chránily děti před vstupem nežádoucích osob do třídy a bylo nám to inspekcí vytýkáno !!
Neznámý uživatel2014-10-23 12:33:09
V Americe s napadením studentů mají bohaté zkušenosti, mají zřízené čipy, rámy, vrátného, nic platno. Když bude někdo chtít proniknout, tak pronikne třeba až k prezidentovi, jako se to stalo nedávno Obamovi.
Černého Petra má justice s lékaři a jejich výklad zákonů a předpisů.
Neznámý uživatel2014-10-22 21:20:34
Zvýšit míru zabezpečení škol může zřizovatel zřízením vrátnic a vrátných, které bude ze svých prostředků financovat. Provozní doba vrátnice by musela být ve stejném rozsahu jako provoz školy a školní družiny.
Neznámý uživatel2014-10-22 14:24:20
Přímá odpověď na přímou otázku. Ano, zabezpečení škol je dostačující. Nikdy nelze zcela zabránit přístupu cizích osob do školy. Návštěvy rodičů, příchody a odchody dětí, přesuny do jiných pavilonů, kontroly, cizí strávníci do školní jídelny, pošta, PPL, školní družina, kroužky, zásobování atd. Škola je ze všech stran uzamčena a není v našich silách zabezpečit dospělého, který by ze všech stran odemykal a zamykal školu a navíc ještě návštěvníky třeba legitimoval.
Neznámý uživatel2014-10-22 07:54:13
Bezpečnost ve školách je jistě nutná, řešit lze jak lidskými zdroji, tak i zabezpečovacími systémy. Ale ani u jedné z těchto možností nelze zamezit vstupu osob do veřejné budovy. Školu navštěvuje veřejnost (např. zájemci o studium), rodiče žáků, úřední osoby OSPODu a jiných institucí, atd. Po jejich vstupu do budovy jsou sice zapsáni do knihy návštěv, ale víme zda jdou skutečně jednat ve věci, kterou uvedou? Nebo při příchodu skupiny žáků se vmísí ,,nežák”, při neustálém pohybu žáků na výuku tělesné výchovy, odborného výcviku, exkurze apod. není prostě možné zajistit, aby ani myš neproklouzla.
Neznámý uživatel2014-10-21 19:10:35
Bohužel naše společnost vždycky "musí" najít viníka a přijmout "inteligentní" řešení určitého problému. Každý normálně uvažující člověk ví, že neexistuje žádné řešení, které by zajistilo absolutní bezpečnost lidí ve školách!!! Žádný vrátný, kamerový systém, zamčené dveře (co tomu řeknou hasiči?), videotelefon apod. Všechna technická řešení jsou jen zbytečným vyhazováním peněz. Někdo zazvoní na videotelefon, já se podívám kdo to je, zeptám se co chce a pustím ho do školy. Na obrazovce jsem viděl jednoho člověka... a co další, kteří mohou stát mimo dosah kamery??? Všechny zákony, vyhlášky postupně dovedou naši společnost do stavu, kdy daná situace nebude mí řešení. Příklad: je pták autor hudby nebo nosič hudby ??? ...
Neznámý uživatel2014-10-21 10:03:13
Trochu mě děsí kampaň, která se teď na školách rozběhne a bude nutit ředitele k různým ne zrovna levným opatřením. Každému je jasné, že podobný útok se může odehrát kdekoli - na ulici, v obchodě, na nádraží, v kině, všude tam, kde jsou lidé. Stoprocentní ochrana je neřešitelná. I pozornost vrátného po deseti létech, kdy se na škole nic nestane,opadne. Školy by si měly hlídat každodenní problémy, tedy například krádeže nebo šikanu. Ochrana proti duševně nemocným lidem je nereálná.
Neznámý uživatel2014-10-21 08:39:57
Až někdo definuje "útočníka", proti kterému máme školy zabezpečit, typ ohrožení, kterému máme bránit a míru rizika, pak teprve se můžeme efektivně k něčemu vyjadřovat.
Bez toho jsou všechno jen prázdné řeči a líbivé kroky, jak řešit něřešitelné, jak "řešit" problém, až se něco stane. Bez toho nelze udělat systémová efektivní opatření.
Neznámý uživatel2014-10-21 08:03:17
Pokud školy nedostanou peníze na službu u vrátnic a to po celý čas otevřenosti školy, tak není šance.
Neznámý uživatel2014-10-21 07:14:00
Snažili jsme se zajistit maximální zabezpečení budovy již dříve, nyní jsme podmínky zajištění budov ještě zlepšili. Každá školní budova je však zranitelná, zejména v době okolo 7.30, jak se stalo ve Ždáře n.S.
Konzultoval prosím někdo s ombudsmanem instalaci mříží n a školy ?
Neznámý uživatel2014-10-20 11:05:02
Zajistit bezpečnost dětí v mateřských školách proti cílenému útoku je v našich podmínkách zcela nemožné. Školka je otevřená ráno asi 2,5 hodiny, v poledne 0,5 hodiny a odpoledne zpravidla 3 hodiny. V té době tam chodí s dětmi nebo pro děti rodiče, a to hned několika vchody najednou. Nemáme centrální šatny ani centrální vchod, a hlavně nemáme peníze na vrátného. Z pohledu bezpečnosti se mi jeví zajímavý systém španělské školky (soukromé), kde všichni rodiče musí přivést dítě v 9.00 hodin a vyzvedávají si je opět všichni v 15.30 hodin. Z hlediska bezpečnosti je to jednoduché a levné řešení, ale jinak? U nás by to asi neprošlo.
Neznámý uživatel2014-10-20 08:20:21
Vím, že se jedná o téma velmi citlivé a je zřejmé, že spousta mých kolegů se mu raději bude snažit vyhnout. Přesto si nemohu odpustit a reagovat na něj. Jakožto škola se snažíme daný problém řešit všemožně, a to i nad rámec "příkazů" ze strany zřizovatele. Přesto si myslím, že bezpečnost dětí prostě jednoduše uhlídat nemůžeme. Myslím si, že řešení příslušného problému je potřebné hledat v poněkud jiných vodách státní správy a samosprávy.
Mgr. Dalibor Fusek2014-10-19 20:12:51
V souvislosti s tragickou událostí ve Žďáru nad Sázavou by nás zajímalo, zda považujete stávající stav (ať už fyzický anebo legislativní či jiný) zabezpečení českých škol za dostačující. V případě, že ne, zajímalo by nás Vámi navrhované řešení příslušné problematiky.
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.