Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Vznik dětské skupiny, jako nové předškolní instituce (3.11.2014-9.11.2014)

Neznámý uživatel2014-11-12 11:01:44
Jsem pro dětské skupiny dětí ve věku do tří, maximálně čtyř let. V současné době chodí děti do mateřinek velmi nepřipraveny (po stránce přizpůsobení se pravidlům, hygieny, samostatnosti, sebeobsluhy...).
Od čtyř let už je pro ně školka ideální a dokáže je velmi dobře rozvíjet. Problém nastává u odkladů školní docházky, tam bych volila raději nultý ročník ZŠ, jistě by jim pomohl lépe než MŠ, kde je ve skupině hodně dětí a škola by děti lépe poznala. Nemuselo by tak docházet k ponižujícímu vracení některých dětí do MŠ, kde už pro ně stejně většinou není místo. Myslím si, že by se takto elegantně a účelně vyřešil i problém nedostatku míst ve školkách. Jako závažný nedostatek vidím také počet dětí na jednu učitelku. Ve třídě 28 dětí a na vycházku 20 dětí. Dnes a denně řešíme problém zajistit bezpečnou vycházku a co udělat s nadpočetnými dětmi. Neustálá manipulace s dětmi opravdu není dobrá. Podle mě je nutné navýšit závazné ukazatele a posílit počet zaměstnanců jak pedagogických, tak především správních.
Neznámý uživatel2014-11-06 07:02:49
Klasická ukázka nekoncečnosti - dětské skupiny? - dobře, ok, ale proč jsou potom MŠ buzerovány kontrolními orgány po stránce hygienické, bezpečnostní, ŠVP atd.?
Neznámý uživatel2014-11-04 07:08:50
Já jsem za zákon rád. Nemyslím si, že vyšší hygienické nároky jsou zárukou vzdělanějších dětí. Navíc velmi pochybuji, že se v současných mateřinkách vzdělává. Tím se nijak nechci dotknout paní učitelek, ale spíše bych to nazval výchovou než vzděláváním. Jsem pro dětské skupiny, jsou dostupné a levné.
Neznámý uživatel2014-11-03 08:44:47
Podle mne je tento zakon dokonalou ukazkou nekoncepcnosti ceskeho skolstvi. Poukazuje na rozmelnenost rizeni, stejna vekova skupina predskolaku je koncepcne rizena dvema resorty. Vse mohla vyresit novela skolskeho zakona. Mam obavu, ze nas v dohledne dobe ceka spise souboj konceptu a rizeni, nez zvyseni kvality a dostupnosti instituci predskolniho vzdelavani. A to jeste pomijim tu maskaradu nasich politiku, ktera schvalovani zakona doprovazi.
Mgr. Dalibor Fusek2014-11-02 18:20:55
Jaký máte názor na nový zákon o dětských skupinách, který do naší vzdělávací soustavy zavádí novou předškolní instituci? Myslíte si, že bude pro tuto soustavu přínosem? Anebo jste toho názoru, že se jedná o zbytečnou instituci, která navíc může ohrozit existenci mateřských škol? Napište nám svůj názor, velmi nás zajímá.
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.