Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Nová ministryně školství - cesta k lepšímu řízení školství? (8.6.2015-14.6.2015)

Neznámý uživatel2015-06-15 18:23:10
Ucim par let a moc ministru skolstvi neznam. Mozna kdyby se nemenili tak casto, nejakeho bych si zapamatoval. Mozna ze prave to je ten problem. Nez pan ministr/pani ministryne vubec staci porozumet svemu resortu, je vymenen/a. A samozrejme kazdy ministr, kdyz uz je ministrem, ma potrebu neco delat, tvorit, menit,...takze tu mame dvacet let zmatenych polozmen, ktere z nasich deti (teda Vasich) delaji partu zmatenych poloopic. Je mi jasne, ze resortu skolstvi nejde o deti, ale o ucitele, stejne jako financim o penize apod. Chapu partu zmatenych ve skolstvi v zivote nepracujicich uredniku na ministertvu, kteri hlasi jednu hovadinu za druhou. Je to jejich prace a my se aspon zasmejeme. Nicmene smich me prejde, kdyz si uvedomim, kolik se vyhodilo miliard za zbytecne polozmeny a polonapady lidi, kteri se skolstvim nemaji nic spolecneho a ja porad beru 18 tisic a ucim stale hloupejsi a stale arogantnejsi deti. Tak teda gratuluju a dekuju a ted, kde je ta anketa :) ?
Neznámý uživatel2015-06-14 20:03:06
Designovaná ministryně ještě nenastoupila a již ví , že matematika se učí špatně. Zajímavé je , je také právnička jako Ta co zrušila povinnou maturitu z matematiky. Technik bez matematiky je zajímavé unikum. Dále dvě úrovně maturity jsou zajímavá myšlenka , jak se budou posuzovat u přihlašování na vysoké školy , vysvědčení se budou rozlišovat barevně? A co se týká přidání mezd ,tak je pravdou , že ministr Chládek vymohl 1 miliardu na mzdy , ale to proběhlo tak , že co se přidalo do tarifu tak se odebralo z osobního ohodnocení ,neboť ředitelům se daly stejné mzdové prostředky jako v minulém roce . Suma sumárum přidání = 0
Neznámý uživatel2015-06-13 11:18:54
Osobne si myslim, ze pan ministr Chladek pouze stoupl na kuri oko. A to je u nas velky problem.
Mgr. Dalibor Fusek2015-06-13 08:53:36
Demokrat Fusek příspěvky nemaže .... nechá je tu. A přiznává, že nezná úplně vše. Naopak tady od pana kolegy, který se staví do role spasitele českého školství. Škoda jen, že místo aktu, kdy se seberealizuje zde, tak se neseberealizuje ve vedení školství tohoto státu. Zcela určitě by jeho entuziasmus mohl zafungovat.
Neznámý uživatel2015-06-13 00:21:50
Stesky zkušených kolegyň jsou zbytečné, každý situaci zná. Nejde ale o hlasování o bývalém ministrovi. Jde o to přivést vás (pomocí nevyžádaného a nepodepsaného e-mailu) na stránky firmy a získat předplatitele. Schválně - jak dlouho tento příspěvek vydrží (první cca hodinu) než ho demokrat Fusek smaže! Zajímaly by ho naše očekávání - škoda, že neví, že správně je "zajímala".
Neznámý uživatel2015-06-12 10:21:33
Se systémem školství, kdy pedagog je na velmi nízké hranici ocenění za práci a kdy každý má právo ho urazit, zatímco on musí být korektní a ani nezvýšit hlas, protože by to mohlo špatně působit na žáky, lze už asi těžko udělat něco horšího. Ministři se po revoluci střídají jako ponožky a každý vnese něco svého, něco zase o trochu více devastujícího náš kdysi velmi dobře fungující systém. Co za blbost jsou tzv. ŠVP, to se mi ani nechce komentovat. Chudák dítě, které se během školní docházky dvakrát stěhuje! Učím již přes 40 let. Jsem z našeho školství rozladěná. Dostali jsme se na úroveň rozvojových států. A to možná ty rozvojové země urážím. Jsem už v důchodovém věku, a tak se mě další devastace školství osobně nedotkne, ale jsem učitelka tělem i duší, a tak je mi z toho všeho moooooc smutno. Kam kráčí české, kdysi velmi dobré, školství? Mám jen jedinou odpověď - a ta je na veřejném portálu nepublikovatelná.
Neznámý uživatel2015-06-12 10:15:33
vzpomente si kazdy z vas, ceho jste byli schopni ve 30 letech. dale se podivejte zpet na politiky typu gros, sobotka, hasek apod. nikdy nechodili do prace a nezazili realnou podobu zivota, coz jim samozrejme pak urcovalo dalsi cil cesty "poradne se najist", ale trosku u toho jidla mlaskali. vzpamatujem se a konecne pochopme, ze uz davno predem je urceno jak to vse bude. ostatni kolem je jenom divadelni predstaveni pro prosty lid. a takhle je to samozrejme v cele evrope. pardon, ale pokud ma ucitel v cr plat, takovy jaky skutecne realne je, a to se jeste vyrazne nadsazuje, nevidim zadnou motivaci pro dalsi generace aby ve skolstvi setrvavali. a karierni rad? v ktere zemi v evrope ci na svete existuje? myslite si snad, ze poslancum ci vlade jde o cest pozice kantora ve spolecnosti, kde zijeme. zase jenom divadlo, proste neni vule cokoliv menit, taky z tohoto duvodu jsme v umisteni urovne skolstvi v evrope tam, kde jsme. je to hanba nasich politiku. kdo nehraje neni cech - predstavte si stavku kantoru na mesic, ci dva. co by delali rodicove, kdo by se o deti staral a hlidal je? neni skola tak trosku v nekterych pripadech posledni dobou odkladiste? ale kantor nikdy stavkovat vic jak jeden den nebude a to jeste jen s vlajeckou na hrudi. vzdyt neumime tahnout a ni za jeden provaz spolecne.
Neznámý uživatel2015-06-12 09:20:32
Po 24 letech ve školství odcházím - jsem opravdu ráda, že se nebudu podílet na další záměrné a plánovité devastaci vzdělání v naší zemi a šíření tuposti v hlavách dětí, které by mohly převálcovat svět. Není jen mým názorem, že bývalý pan ministr Chládek byl odvolán, protože chtěl po někom práci. Také jsem chtěla po svých žácích práci. V dnešní době sprosté slovo a trestný čin.
Neznámý uživatel2015-06-12 08:18:19
Nevím, co očekávat od ministryně, které je 30 let. Kromě politické kariéry se věnovala čemu? Jakou má praxi (v čemkoli)?
Neznámý uživatel2015-06-12 08:13:17
V době,kdy stát pociťuje silný nedostatek technických kádrů,který se silně dotkne i školství,protože výrobní sektor nabízí technikům mnohem
vyšší plat než ve školství, je kariérní řád nesmysl.Ve školství zůstanou asi zase jenom ženy a možná ani ty ne.
Neznámý uživatel2015-06-12 07:42:49
Ani jsem si ještě nestačil všimnout, jestli je nová mynystryně blondýna.
Neznámý uživatel2015-06-11 09:09:30
Dobrý den, souhlasím s předcházejícími kolegy, že to, co se podařilo zničit za 25 let těžko slepí ministr nebo ministryně za své jepičí funkční období. Proč hledáme stále nové modely kolem sebe, v jiných státech, proč musíme jít od jednoho extrému k druhému. To systém školství byl od války tak "špatný"? Většina těch, co odešli do světa se svou pílí a znalostmi v novém prostředí uplatnili. Společné vzdělávání nebudu říkat inkluze na základním stupni je další pravděpodobně poslední hřebíček do rakve našemu "nesystému". SŠ a VŠ už destrukcí prošlo, zbývá tedy ZŠ a MŠ :-).
Tento stav bude trvat tak dlouho, dokud budeme v područí těch, co rozhodují od zeleného stolu bez znalostí praxe. Jak dlouho si to ještě necháme líbit? Asi dlouho, protože učitelé jsou většinou slušní lidé, kteří se snaží ctít pravidla (asi ta, pro která Jan Hus byl upálen, díky, že není rok 1415), která naše společnost už dávno nerespektuje. Přeji nové paní ministryni ať se jí podaří udělat alespoň malý krůček k zastavení destrukce, a aby při svém vedení používala hlavně "selský" rozum, pokud to v politických mlýnech lze vůbec použít .......
Neznámý uživatel2015-06-11 08:54:39
Pan Chládek nebyl ani dobrým ministrem, natož nejlepším. Nebyl ale zdaleka nejhorší, v tomto bude pan Dobeš dlouho nepřekonaný. Ministr by měl bý dostatečně seznámený se školstvím nebo alespoň sestavit tým odborníků a být dostatečně chytrý na to, aby uměl posoudit jejich argumenty a správně rozhodnout. Pak také musí být schopný prosadit rozumné věci v parlamentu a současně odolat tlaku různých zájmových skupin. Novou ministryni neznám, pouze z poslední doby z médií, zdá se, že chytrá a schopná by měla být dost. Jak naplní to další je otázka, neboť ve školství je řada zájmových skupin, které myslí jen na své výhody a ne na kvalitu vzdělávání
Neznámý uživatel2015-06-10 18:16:14
Co očekávat od ženy, která ve své funkci prosazuje jednu skupinu "znevýhodněných" na úkor ostatních?? Proč je spojena (stála za návrhem), aby členy inspekčních týmů byli nekvalifikovaní Romové? V čem jsou tito "zaměstnanci" přínosem ČŠI? Opravdu se nejedná o vtip a už teď se velmi obávám, jak bude vypadat INKLUZE podle paní ministryně. Kde sežene cca 5 - 6 mld. Kč, aby školám mohla zaplatit např. asistenty (nebo další podpůrná opatření), které musí dofinancovat školy z prostředků na platy všech ostatních zaměstnanců?
Netvrdím, že byl pan Chládek nejlepší, ale naslouchal. A nebyl otrokem neziskovek, lobistů a EU!!! A to si myslím, že se nyní změní - k horšímu...
Neznámý uživatel2015-06-10 13:39:06
Politici rozbili jednotné školství v CR a v krátké době prvděpodobně "klekne" až na dno. Lituji nástupkyni pana Chládka, který to asi se školstvím myslel dobře. Zapoměl ale na to, že změny, které chtěl provést, nelze realizovat v tak krátkém časovém horizontu. Inkluze, za v současnosrti nastavených pravidel, je téměř "trestný čin". Nicméně držím paní ministryni palce.
Neznámý uživatel2015-06-09 20:20:46
Myslím, že školství (tak jako i jiným odvětvím)velmi škodí časté střídání ministrů. Co jeden prosadí a nastartuje, druhý zpochybní, zastaví atd. Mě osobně velmi mrzí, že byl pan ministr Chládek odvolán!Než se nová paní ministryně zorientuje, uběhne spousta času. Takže držím palce jí, ale i nám, kdo ve školství pracujeme!
Neznámý uživatel2015-06-09 15:18:14
Dokud nebude mít školství řádnou a několik let přetrvávající (byť s akceptováním nutných vzdělávacích - nikoliv aktuálně politickýh změn), tak aby bylo možno hodnotit dlouhodobější efekty, dokud nebudou vědečtí i ministerští pracovníci přebírat zahraniční zkušenosti, které jsou přenosné, dokud nebudou zodpovědní pedagogové využívat přínosných tradic, dokud nebude odborný aparát ministerstva stabilizován natolik, aby při každé změně ministra nedocházelo k nelogickým a neuváženým změnám,dokud nebudou vysoké školy připravovat kvalitně pedagogy, dotud ani zvýšení platu, ani kariérní řád příliš nepomohou. Ministr (ministryně) nemusí - a ani nemohou - znát všechny detaily rezortu; měli by však mít základní orientaci v problematice, aby se mohli obklopit odborníky a poradci se detailními znalostmi a řídícími schopnostmi. Uvědomme si, prosím, že se jedná o ministerstvo ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY.
Neznámý uživatel2015-06-09 14:34:52
Nová ministryně školství - nevěřím, že je to cesta k lepšímu řízení školství, jak dlouho to takto bude působit, opět se najde někdo, kdo byl ve škole a všemu rozumí. Bývalý ministr se také snažil, ale nakonec ho odvolala strana, pro které bylo prioritou školství! Kolik "pomníků" pan ministr zdědil! Škoda, že pan prezident nemohl odvolání zrušit. Kdo pozvedne naše školství? Rovný přístup ke vzdělávání pro všechny, nezvýhodňování jedné skupiny nad druhou ...
Neznámý uživatel2015-06-09 14:01:56
Paní ministryně na mě působí sympatickým dojmem. jJenom doufám, že jej brzy neztratí.
Neznámý uživatel2015-06-09 13:57:37
Nová ministryně školství = šance k lepšímu řízení školství?
Neznámý uživatel2015-06-09 13:47:08
Bylo, nebylo - dávno tomu. Stále vzpomínám na rozvržení učiva dle zelené knihy. Nasledovaly mnohé pokusy, opravy, úpravy. V současné době chaos. O ministru Chládkovi jsem od osob mšmt blízkých neslyšela nejlepší zprávy. Budu paní ministryni držet palce a očekávat konečně nějakou stabilitu v našem školství.
Neznámý uživatel2015-06-09 13:37:16
Těžce zkoušené české školství, kde se začalo blýskat na lepší časy, opět dostalo ránu. Nechci předesílat, ale do školství může hovořit opravdu už každý. Teď se teprve (a opět) roztrhne pytel se všemi těmi nevládními organizacemi, kteří přesně ve své naivitě vědí, jak má škola vypadat, jak má učitel učit, jak se má škola řídit apod. Aneb - vážení národní obrozenci, vážení pedagogové z první republiky, vážení poctiví pedagogové vůbec - PROMIŇTE. Řečeno lidově - tohle už dohromady nedá nikdo.
Neznámý uživatel2015-06-09 13:13:56
Jsem sám zvdavý, jak to bude vypadat. Jestli dobře pátrám v paměti, máme tu prvního ministra, který si nehraje na to, že y byl odborníkem na školství. Třeba takovéto spojení bude slavit úspěch. Každopátně přeji paní ministryni hodně štěstí.
Neznámý uživatel2015-06-08 15:37:17
Zcela upřímně nevím. Nevěřím v jednosuchá řešení. Paní ministryni nechci podceňovat, ale už její první věta vystihující priority, mi hodně napověděla. Chci peníze, peníze a peníze. Od socialistických ministrů bych na druhou stranu nic jiného neočekával. Počkejme a uvidíme.
Mgr. Dalibor Fusek2015-06-08 10:20:10
V souvislosti s nástupem nové ministryně do úřadu by nás zajímaly Vaše očekávání. Věříte, že se jedná o krok směrem kupředu?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.