Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Množství volných dnů ve školním roce (21.3.2016-27.3.2016)

Neznámý uživatel2016-03-24 21:44:39
Vše bych nechal tak, jak je to nastaveno. Jenom striktní zahajování a ukončení bych také přenesl na poslední pátek v červnu a první pondělí v září.To už tady někdo uvedl.
Neznámý uživatel2016-03-24 20:51:01
Pane Jíro, poraďte, prosím, co s rodiči, kteří neustále vodí děti do MŠ nemocné? Porušují zákon o veřejném zdraví a nikdo na ně nemůže.....
Necháme se poučit.
Neznámý uživatel2016-03-23 11:41:12
Volných dnů by mohlo být i více, ale zatížil bych děti delší výukou během dne (proč to suplovat volnočasovými aktivitami - často dělanými tak, aby byly, ale efekt je nijaký), kdy by žáci měli do pozdnějších odpoledních hodin výchovy. A samozřejmě bych na dobu volna poručil školám, aby musely zajistit pouze hlídání dětí menších, které rodiče nemají, kam dát. A myslím, že by se měla změnit i skladba volných dní. Tradiční systém je nevyhovující. Dodnes mně nejsou jasné JARNÍ PRÁZDNINY, které jsou v zimě. Proč v době krásného období jara (květen) nemají děti týden volna místo těch JP, proč místo říjnových prázdnin, kdy už není moc co dělat (jako rodič bych bral volno dítěte z důvodu třeba i dovolené jindy),nejsou podzimní prázdniny na konci září nalepené na státní svátek a třeba i týden. Vždyť ty velké prázdniny se mohou zkrátit o týden - nic by se nestalo a čtvrtek před novým svátkem zrušit (k čemu je ten). Vánoční prázdniny naopak prodloužit. Možností by bylo celá řada. Obecně by mně vyhovovalo jako rodiči, kdyby děti měly volno jinak. Již mnoho let jezdíme na dovolenou mimo hlavní sezonu, tedy v květnu, červnu a září (je to nejlevnější a nejlogičtější pro cestování, neboť ve většině Evropy není takové teplo). Navíc pokud vezmeme svět, tak pouze do malé části planety se dá cestovat nejpohodlněji v době našeho léta (Afrika, Asie, Jižní Amerika, Austrálie - tam se v létě nejezdí). A klimaticky se naše republika stejně jako svět také mění. Mění se spousta dalších věcí. Proč jsou prázdniny rozvrstvené na jaře do jeden a půl měsíce? Vždyť to se dělalo v době, kdy celá země jezdila na hory v Čechách a to už tak prostě není. A přišlo by mně logičtější rozpůlit školní rok koncem kalendářního roku (různost účetních, rozpočtových věcí a dalších mezi kalendář.rokem a školním rokem)nebo to vyloženě srovnat. Proč by závěrečné vysvědčení nemohly děti dostat v prosinci či začátkem ledna.
Prostě by to dle mého názoru chtělo změnu, protože současná tradiční skladba volných dní ve škole vychází ze situace a názorů, které měla společnost kdysi a nereaguje na nové trendy ve společnosti a životě lidí vůbec. A úplně nepochopitelné jsou volna koncem října (2dny), o Velikonocích ( dnes již 1 den - při zachování původního stavu tedy 2 dny) a máme skoro týden, který v kuse např. v 1. týdnu května by z hledisko odpočinku dětí a dalších skutečností byl rozhodně efektivnější než to drobit. A proč by se nemohlo určit např., že pokud vyjde státní svátek na čtvrtek či úterý, budou mít školy automaticky v pátek či pondělí volno. Alespoň by se zabránilo tolik kritizovanému zvyku dávat na tuto dobu ředitelské dny. Vždyť nepředvídané situace si vždy nějak vymyslíte či nastavíte. V neposlední řadě si myslím, že je i dost diskriminující pro učitele skutečnost, že v dnešním světě nemohou bezproblémově čerpat dovolenou mimo letní měsíce. Jsem učitel a celá dovolená o letních prázdninách mě prostě nevyhovuje. A jindy vlastně čerpat nemohu.
Otakar Jíra2016-03-22 21:00:51
Domnívám se, že volných školních dnů je přiměřeně. Právě tak souhlasím i s jejich současným rozdělením během školního roku. 5 dní, tzv. ředitelského volna by mělo být využito opravdu jen v případě nepředvídaných situací, jak předpokládá školský zákon. Samozřejmě, že žáci by většinou přivítali více volna a učitelé by raději měli více času na zvládnutí látky. Nesmíme však zapomínat ani na "vedlejší" faktory, jako je například možnost čerpat pracovní volno u zaměstnaných rodičů, možnost stravování ve školních jídelnách, či možnost programu zařízení volného času (jak u tzv. ředitelského volna, tak u event. rozšíření dnů prázdnin, které by se by se časově nekryly se dny pracovního volna, či pracovního klidu). Suma sumarum: nevrtejme se v organizaci školního roku, když ještě nemáme řádně zajištěny všechny podmínky pro obsahové i organizační zvládnutí výuky. Poznámku uživatele 18:15:43 bych zohlednil pouze v případě, kdyby paralelně s pobytem dítěte v MŠ nedocházelo k zákonitému zvyšování nemocnosti a tedy k řadě dalších absencí. Tam mají rodiče daleko větší problémy zůstat doma s dítětem. Ostatně - možná nám odborná pedagogická pracoviště naznačí cestu, jak se s tímto problémem "poprat" až získají zkušenosti s další velkou skupinou dětí, která nově zaplaví mateřské školy.
Neznámý uživatel2016-03-22 18:15:43
Volných dnů má ZŠ hodně ( za hranicemi mají ještě více). Ne tak v MŠ. Ač je školka prvním stupněm vzdělávání podle školského zákona, volna nemají. Jen státní svátky.Je to vpořádku?
Neznámý uživatel2016-03-22 07:35:37
Volných dnů bez vyučování je už dost. Další bych určitě nevymýšlel. Spíše bych navrhoval, aby se zavedlo pravidlo se začátkem a koncem školního roku, které by odbouralo komplikace, tj.: Ustanovit, že školní rok začne první pondělí v září a končí poslední pátek v červnu. Odbouralo by to uvolňování žáků na několik prvních nebo posledních dnů školního roku, když školní rok nezačíná v pondělí nebo nekončí v pátek.
Neznámý uživatel2016-03-21 13:48:54
Myslím si, že volných dní je již příliš moc. Žáci by také někdy mohli i studovat.
Mgr. Dalibor Fusek2016-03-21 05:44:49
Dnes by nás zajímalo, a to nejen v souvislosti s novým státním svátkem, jaký máte názor na množství volných dnů v rámci průběhu školního roku. Nemají součastní žáci již příliš mnoho volna?
Čtvrtek 25.04.2024, svátek má Marek


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.