Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Legislativní řešení šikany ve školách (28.3.2016-3.4.2016)

Neznámý uživatel2016-03-31 17:40:00
Proboha, o čem se stále diskutuje? Na Třebešíně kompletně selhalo vedení, pedagogové i rodiče agresorů! Škola je úspěšná v odbornosti a příznaky šikany se raději neřešily. Pokud je ve škole kvalitní všímavý pedagogický sbor spolupracující s rodiči, žádný papír není nutný.( papír snese vše)Je nutné nastavit hranice a nepovolit.Mluvím z vlastní zkušenosti ředitele.
Jiná otázka je, zda nesnížit hranici trestní odpovědnosti.
Neznámý uživatel2016-03-30 20:32:11
Zkušený pedagog náznaky šikany pozná. Nepotřebuje další jalová školení. Informace si najde, když bude mít kde. Potřebuje jasný právní rámec a hlavně potřebuje čas na řešení problému.
Ve školství chybí specialista, který má čas řešit tyto problémy, má kompetence a který bude za to placen. Musí nejen diagnostikovat jako psycholog, ale musí s žáky a rodiči intenzivně pracovat. Běžný výchovný poradce v problémových školách nemá šanci tohle zvládnout.
Neznámý uživatel2016-03-30 08:40:53
Alena Kristová
Je sice dobré, mít zpracovánu problematiku šikany v listinné podobě( nakonec - většina škol ji tak má..), ale mnohem důležitější je vzdělávání a důkladná průprava pedagogů na situace, které mohou šikanu vyvolávat. Připravený pedagog už má cit pro situaci, která se může vyvinout v šikanu a dokáže včas zasáhnout. Takže mohu doporučit programy jako je Minimalizace šikany. Poskytuje nejen teorii, ale také nahlédnutí do reality prostřednictvím kazuistik. Z konkrétních případů, jejich průběhu a řešení se můžeme velmi dobře poučit. A nebojte se do toho ivestovat čas i nějaké peníze na DVPP!
Otakar Jíra2016-03-29 11:07:26
Domnívám se, že současný právní řád vytváří dostatečné předpoklady k tomu, aby byla účinným způsobem eliminována šikana ve školách (i když tzv. "mazáctví", ať už na základních, středních a vyšších odborných - a bohužel i v mateřských školách asi nebude odstraněno nikdy);nebylo by ovšem od věci na solidním odborném základě znovu oživit diskusi o věkové hranici trestní odpovědnosti. Za dosud ne plně fungující považuji metodické pokyny a návody (zejména jejich kreativní využívání), míru a kvalitu pozornosti věnovanou této problematice v rámci DVPP (především u pedagogických pracovníků, kteří se této problematice věnuji profesně - viz zákon O pedagogických pracovnících) a v neposlední řadě i zkvalitnění vysokoškolské přípravy budoucích pedagogů (např. v otázkách sociální pedagogiky a sociální psychologie).
Mgr. Dalibor Fusek2016-03-28 15:00:27
Zajímalo by nás, zda si myslíte, že je ze strany MŠMT potřebné a nutné inovovat právní předpisy tak, aby lépe řešily oblast šikany v našich školách?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.