Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Polovina zájemců o studium pedagogických fakult nechce učit (20.3.2017-26.3.2017)

Neznámý uživatel2017-04-10 07:35:46
Už to tu bylo všechno napsáno. Schopný vysokoškolák dostane u fimy násobek platu učitele. Ve velkých městech je hodně jiných příležitostí, takže kdo by chodil do školství. Na maloměstě je to lepší, ale už i teď jak roste poptávka po pracovních silách budou kantoři utíkat. Ti pracovití, co musí všechno oddřít za almužnu utečou. Zůstanou jen lemplové, kterým třídnictví dát nemůžete a kromě hlídání žáků za nimi nic jiného vidět není. Ne že by někdy hlídání žáků nebyla náročná práce.
Kariérní řá to definitivně pohřbil. Kdyby nástupní plat začínajícího učitele byl 25 000 a po atestaci se zvedl o 10 000, to by bylo něco jiného.
Když školství řídí amatéři nemúžete nic jiného čekat.
Za první republiky existovala funkce ministerského rady. Ten radil ministerstvu. Možná by to bylo řešení, kdyby mělo ministerstvo po republice lidi na různých místech, kteří by mu dávali zpětnou vazbu.
Neznámý uživatel2017-04-09 19:55:50
Naprosto souhlasím s předešlými příspěvky. Ve školství jsem 37 let, z toho 13 let ředitelkou. Nyní musím na sebe vypracovat 15 ti stránkový elaborát, zda si vůbec zasloužím nějakou finanční odměnu.
Mladí, nehoďte učit!!!! Každý úředník si na vás došlápne, prestiž žádná, kariérní systém je opět" povedené dílko" a ty peníze.....
Neznámý uživatel2017-04-09 18:28:26
K předešlému komentáři se jako ředitelka a učitelka s 33letou pedagogickou prací musím přidat. Vůbec se nedivím mladým vysokoškolákům, že se nevydají strastiplnou cestou neustálého poklonkování rodičům, zřizovateli i dětem, co kdyby se jim náhodou na učiteli ,nebo spíše učitelce, něco nelíbilo. Navíc každý pochopí, že požadavky kladené na učitele žádný mladý člověk nemůže zvládnout A starším zkušeným už to tak leze krkem, že se snaží dělat si svou práci jak to jde a myslí si svoje. Hnusné je, že když se někomu něco nelíbí, tak to vyřeší stížností na vyšší instance a ty si na toho "nemožného" učitele/ředitele došlápnou. Koneckonců je to "blbeček", který dělá za minimální plat a nemůže si zaplatit ani právníka. Škola jako instituce ho rozhodně nezaštítí a všichni ostatní od něj dají ruce pryč. A když někdo přece jen dorazí do školy, zjistí, že ho ve škole rozhodně nepřipravili nejen na děti a jejich rodiče, ale hlavně na přebujelou administrativu! Dokud nebude respektována odbornost učitelů a nebudou dostatečně právně chráněni, těžko jich bude dost.
Neznámý uživatel2017-04-07 21:16:35
Pracuji ve školství 36let, většinu v malotřídní škole. Učitelka, ředitelka. Začínala jsem se sociální podporou, protože nástupní plat po Vš byl tak nízký, že jsem byla sociální případ. Dnes to je podobně. Nedivím se mladým lidem, žití z platu učitele je každý měsíc na doraz. Navíc, proč chodit do školství, jiné firmy dají 2x více za Vš vzdělaného člověka. Navíc dnešní generace žáků jsou nevychované, když je problém, vše stejně se obrátí na učitele, že profesně selhal ( třebaže průšvih jasně říká, že vina je jinde). Kdo by tedy chtěl riskovat, žádné pravomoce, ve třídách se ustavičně nadřazují žáci s vadami, normální žáci jsou jejich chováním a jednáním diskriminováni.O tom nikdo nemluví, kontroly bazírují na papírech, vůbec se nedívají, jak škola funguje, papír snese všechno. Papír na papír. Nějakým výkřikům o zvýšení platů nevěřte, peníze se přesouvají z kolonky do kolonky, zahrne se do toho i nemocenská( učiteli běda, když budeš nemocný, nebude na odměny a školení a zaplacení pojištění).Směšné.
Mladí vystudovaní pedagogové, nechoďte do školství, jiné firmy Vám zaplatí za Vaši práci 2x více, budou si Vás více vážit, nebudete až po krk "v kriminále" za svá jednání nebo jen slova, budete osobnost.
Neznámý uživatel2017-04-07 08:01:06
Těšte se, dostaneme 10 %...
Neznámý uživatel2017-04-07 07:58:24
Jen blázen!!!
Neznámý uživatel2017-04-06 12:39:01
Rovněž plně souhlasím s níže uvedeným komentářem. Na platy ve školství se můžeme zahledět i tímto způsobem způsobem. Když si učitelé porovnávají svůj roční příjem s tím za minulý rok, a to již pár let, tak k navyšování nedochází.Navíc inkluze do škol spotřebovává tolik peněz na podpůrná opatření a asistenty, že na platy učitelů opět nezbývá. Ale to víme jen my, učitelé.Malý plat, žádná úcta a respekt žáků ani rodičů, hromada administrace - kdo by šel dobrovolně do školství?
Neznámý uživatel2017-04-03 18:02:24
Paní ředitelka má 100% pravdu. Politici jen slibují, před volbami se snaží získat " body", a tak balamutí veřejnost. Jen zasvěcenec ví, že paní ministryně zatloukla poslední hřebík do rakve zvané školství. Po nás potopa.....
Neznámý uživatel2017-04-03 11:39:17
Mám několik let před důchodem, téměř celý život jsem strávila ve školství, posledních deset let ve funkci ředitelky základní školy. Před každými parlamentními volbami doufám, že už konečně přijde ministr školství, kterého si budu moct vážit a který bude mít dostatečnou politickou podporu, aby dokázal nastartovat a provést změny, které naše školství vrátí asi o patnáct let zpátky, kdy učit i vést školu byla radost, i když špatně zaplacená. Bohužel, dvě ministryně školství s velkou politickou podporou nepatří mezi ty osvícené, protože s likvidací školství začala Buzková a Valachová to dorazí, možná proto, že ani jedna neměla se školstvím nic společného a dostatečnou praxí mělo být to, že obě chodily do školy. Nechte učitele učit, dejte ředitelům pravomoce, které měli, a nechte je řídit školy. Historie prokázala, že nám je skoro nejlépe, když žádného ministra nemáme. A poslední prosba, přestaňte mluvit před volbami o zvyšování platů učitelů, když jde jen o kosmetickou úpravu, ve které se částka do 1.000,- Kč přesune z odměn do tarifů. Je to směšné!
Neznámý uživatel2017-04-03 09:38:33
Jsem v praxi 30 let. 20 let ředitelkou mateřské školy. Poměry ve školství jsou čím dál horší. Zavaleni administrativou nemáme čas na nic smysluplného. Mám 5 let do důchodu, jsem ubitá byrokracií a zbytečnou administrativou. Svoji práci jsem měla velmi ráda, ale nyní se těším, až odejde zřejmě do předčasného důchodu, protože sedím jen u počítače... Nedivím se mladým šikovným lidem, že do školství nejdou.
Neznámý uživatel2017-03-31 00:13:33
Přece jen se ukazuje, že absolventi VŠ nejsou takový hlupáci, jak se o nich někdy mluví či píše. Naučili se optimalizovat, zvažovat pro a proti a proto nenastupují za současných podmínek do školství. Starší kantoři s odstupem doby nyní vidí, jak drahý superkoníček ve svém životě zvolili.
Neznámý uživatel2017-03-29 12:25:09
2017-03-29 08:06:52 HOWGH!
Stačilo by 40 000...
Neznámý uživatel2017-03-29 08:06:52
Jako bývalý učitel dělám v soukromé sféře a byť jsem měl práci učitele rád a vyhnaly mě ty ubohé peníze, tak důvod, proč bych se z toho "šíleného a tvrdého" soukromého sektoru (jak říká velkopodnikatel) vrátil do školství, tak ten důvod je jediný - tak 50 000 měsíčně na výplatní pásce. A stejné je to i s těmi, co studují na PF. Jen poznámka k tomu chudákovi soukromníkovi. To podnikání má velké výhody, když jste šikovný. Jste totiž svobodný, jste pánem svého času, nemusíte poslouchat nesmysly nějakého manažerského kreténa, který tomu nerozumí, motivuje vás to, protože úměrně své práci a schopnostem máte zaplaceno, na dovolenou mohu jet kdy chci a pod. A to ve školství prostě není a nikdy nebude, takže pokud k tomu přidáte, že je to zaměstnání nesmírně náročné, navíc neoceněné a navíc výkonově nezměřitelné a zaměstnání ve vleku laických nařízení těch, kteří mu moc nerozumí a které ani trochu nezajímá (ano je to priorita vlády, ale ona má těch priorit, jak jsem se včera dozvěděl, víc - proboha přeci priorita je jedna a když jich je víc, tak to nejsou priority. Tedy zlatý soukromí sektor. Upozorňuji, že nejsem lajdák, ale slušně vydělávající živnostník s VŠ, ale velmi efektivní (nikdy si při práci nepovídám, nepiji kafe a nedělám jediný pohyb zbytečně). To pak máte i čas na dovolenou a prodloužený "vejkend". Přesto fandím školství - tak těžkou práci jsem nikdy nedělal. A pan velkopodnikatel, když to má tak těžké, nechť jde učit.
Neznámý uživatel2017-03-28 20:43:12
Proč absolventi jiných VŠ nemusí totéž ? Protože to odporuje demokratickým principům. Kdo chce učit, musí mít motivaci. Když učitel vystuduje VŠ a tak tak že uživí rodinu, tak ho nenuťme učit, když jinde si peníze s tímto vzděláním vydělá. To není jeho chyba.
Neznámý uživatel2017-03-27 13:18:08
Proč absolventi z pedagogických fakult nemusejí jít učit, alespoň na 5 let. 5let studia a let učení. Něco za něco.
Neznámý uživatel2017-03-27 12:20:32
V nedělní debatě paní ministryně obhajovala svá rozhodnutí, vše je podle ní zalité sluncem. Mladí učitelé budou - karierní systém to zaručí!!! Tak neklesejme na mysli -ti od stolu to vědí lépe.
Neznámý uživatel2017-03-23 12:42:09
No co tam dělají - ony se tím některé fakulty chlubí - že připravují mnohostranné profese, různé mluvčí, překladatele a podobně. No a taky trochu učitele. Ó jak ten svět je zvrácený.
Neznámý uživatel2017-03-23 12:38:22
Vraťme se zpátky k otázce studentů pedagogických fakult. Je-li známo, že polovina z nich nechce učit, a je-li známo, která polovina to je, co tam ještě dělají? To si jen užívají dnů mladosti své?
Neznámý uživatel2017-03-23 10:37:43
Dobřes mručel, učiteli!...
Neznámý uživatel2017-03-23 08:49:38
Na jedné straně mladí nechtějí učit, na druhé straně nemají kde. Příkladem budiž třeba Olomouc, kde se na to špatně placené učitelské místo dokonce jazyků nebo i matematiky dostata nedá anžto místa prostě nejsou. V Učitelských novinách se nabízí stále jen Praha popř. některý s českých krajů. Morava se svou rozlohou a počtem fakult připravujícícch učitele je evidentně plná. Na setkání ředitelů škol v ministryní na tuto její oblíbenou větu o nedostatku učitelů celé plénum zamručelo To není pravda. Takže opět problém Prahy se stává problémem celé ČR ??
Neznámý uživatel2017-03-23 07:59:38
:D Ano, už je to tu zas, že žiji z vašich peněz a krvavého potu, jsem vyslechl už mnohokrát, taky mi říkali "Zas.... inteligent" (na vojně). Už mám imunitu a jdu si svou cestou, ohled na dobové tance beru jen nezbytně nutný. Nemusíte svoji práci dělat, stejně jako já. Opravdu by mě zajímalo, kde jinde se učiteli tak pohrdá. Francii a Německo mohu vyloučit, tam jsem byl. Učitel byl výjimečnou osobou ve všech kulturách minulosti, no holt to byli ještě primitivové.

Shodněme se na tom, že lejster je prostě všude moc.
Už jsem tomuto zbytečnému plácání věnoval příliš času, jdu učit.
Neznámý uživatel2017-03-23 07:48:12
Vážený pane Velkoučiteli anebo Velkořediteli. Máte Vy vůbec ponětí o tom, jakou administrativní zátěž dneska musí nést podnikatel? A zcela upřímně, z peněz koho žije učitel? Už mne opravdu nebaví neustále poslouchat, jak výjimečný učitel je. Jakoby neexistovalo ani žádné jiné užitečné zaměstnání ...
Neznámý uživatel2017-03-23 07:36:42
Mobil nemobil, stačí si to po sobě přečíst. Učitelé se nemusejí stavět do role podhodnocených, oni podhodnoceni jsou. Jestliže dělá pitomé webové stránky učitel, je závislý na tom, jestli ředitel bude mít občas peníze na odměny, jestliže je udělá firma, vezme si 1000 na hodinu. A to je důvod, proč nikdo nechce dělat učitele, nemluvě o nepedagogických pracovnících - např. správcích sítí. Myslím, že učitel nepostradatelný je - i když si taky, pane velkopodnikateli, můžete učit děti sám, zákon to umožňuje. Jak už jsem psal níže - JE NĚKDE ZEMĚ, KDE SE UČITELI POHRDÁ JAKO V ČECHÁCH?
Neznámý uživatel2017-03-22 12:45:39
Omlouvám se za chyby, bohužel i stupidní mobil se mi snažil pomoct.
Neznámý uživatel2017-03-22 12:44:10
Vážení kolegové, je mi z Vás smutno, možná i líto. Neustále vidím,a to v mnoha diskuzích, jak se sami stavíte do role podhodnocené hlavně a trpících. Je mi z toho opravdu smutno. Tento piedestal, co jste si postavili, je mi opravdu nepříjemný. Už jste někdy pracovali na vlastní zodpovědnost? Vítěz co pro firmu znamená zdravotní a sociální? Kde se ve Vás bere ta drzost stavit se do pozice nepostradatelnych. Uprimne, je jsem byl učitel, zkusil jsem si to, nezávidím, ale. . Zkuste přestat žvanit a vyzkoušejte si, co si musí obyčejný člověk, bez jakéhokoliv hájemství, zkusit.
Neznámý uživatel2017-03-22 12:12:11
Jsem ve funkci ředitele 27 let. Vždy jsem plnil vše tak, jak bylo našimi nadřízenými „odborníky“ požadováno. Začínal jsem v roce 1990, kdy nikdo nic nechtěl a všechno fungovalo v klidu, ale brzy to začalo. Reforma střídá reformu, RVP-ŠVP, úsporné balíčky, vyhláška mění vyhlášku, nařízení střídá nařízení, přepisují se zákony, vymýšlejí se šablony, učitelé se potí na DUMy a poslední hit „podpůrná opatření“ a s tím spojený administrativní kolos. K tomu se vydávají různé výklady, školicí firmy vysvětlují nepochopitelné a „mastí“ si kapsy. Korunu tomu nasadila naše osvícená ministryně „Komenská“, která naše školství reformuje „zu grunt“. Bohužel se odborníci kolem paní reformátorky zapomněli zeptat ředitelů a učitelů v praxi, jak to ve školách vlastně funguje, a hlavně, že se tam hlavně mají děti učit! Ředitelé jsou zahlceni předpisy a dotazníky, tabulkami a hlášeními. Jeden rok není beze změn, aby se mohli učitelé v klidu věnovat své práci- učení. Co čeká školství podle ministerské vize v blízké budoucnosti, to bude poslední hřebíček do rakve českému školství. Ještě, že už u toho nemusím být, chci být optimista - jdu do důchodu.
Neznámý uživatel2017-03-22 10:10:42
Docela se divím, že se neobjeví politická strana, která konkrétní a rozumná řešení (ne pouze obecné žvásty, které mají všechny strany plus mínus v programech stejné) předestře nyní před volbami a tím získá všechny učitele jako voliče. Já bych se na takovou návnadu rád chytil, protože z té nabídky současných politických stran je mně do pláče. A nevím a nevím. No realita bude jiná. A nic neřešících pár korun na plat si strčte za klobouk. A tu vaši administrativu také. Za pár dní nebo v září budeme opět vyplňovat údaje do systému, které mnohé nikdo nečte a jsou naprosto zbytečné (např. o stavu školní knihovny -stejně si to jako mnoho jiných věcí vymýšlím)a ono se to dokonce ví. Nedávno o tom někdo mluvil v televizi. Ale zrušit pár zbytečných tabulek je nad síly úředníků - na to nemají asi těch pár minut čas, protože musí buzerovat školy dalšími nesmysly a ty aby se těmto nesmyslům vyhnuly se neustále učí co nejlépe podvádět (o EU peněz ještě více)a obcházet. Ježíš, omlouvám se, to jsem se rozvášnil vztekem nad úplně jinými tématy. Tak to neberte vážně, já už mlčím a jdu ředitelovat nad stohy kravin.
Neznámý uživatel2017-03-22 07:40:17
Tak pokud se budeme hrdlit o to, jestli mám dostat za kvalifikovanou práci v oblasti výpočetní techniky 180 nebo 200 korun na hodinu, je opravdu po diskusi.
Neznámý uživatel2017-03-21 19:55:37
Uvedu k tomuto tématu situaci z naší základní školy. Protože se chystají někteří kolegové do důchodu, nechtějí už dělat třídního učitele, protože by žáky nedovedli až do devítky. A nastal problém, protože mladí učitelé, kteří nastoupili před dvěma lety, odmítají tuto práci dělat a vymlouvají se na vše možné. Důvod je ovšem jasný - 900 Kč ( a to se ještě zdaní - na výplatní pásce je neuvidíme ! ) za celý měsíc neskutečné práce s 25 - 30 žáky ve třídě. Nedivím se jim, když u nás vidí, co s tím máme práce. Každý, kdo si to nevyzkoušel, nemá právo se k otázce platu učitelů vyjadřovat. Nikdo z mladých to dělat za těchto podmínek nebude a pokud ano, tak na to budou prostě kašlat. A generace nynějších padesátníků nepůjde do důchodu proto, protože nebude mít kdo učit.
Neznámý uživatel2017-03-20 19:36:17
Toto je již přežité téma...,není o čem diskutovat. Řeči se mluví a voda teče. Bohužel, český učitel je na " chvostu" úcty, prestiže i ohodnocení. Jak se dívá na učitele politici, tak je vnímá veřejnost.
Neznámý uživatel2017-03-20 17:45:08
Není vcelku o čem diskutovat, je to otrocká dřina, za kterou dostanete akorát kartáč, jak ji děláte blbě. Možná by byla zajímavější diskuse o tom, jestli někdo ví o zemi (ne, kde zítra již znamená včera), v níž si veřejnost myslí o učitelích, že je to banda přeplacených flákačů s prázdninami a opovrhuje jimi podobně jako u nás v zemi České, domově mém.
Neznámý uživatel2017-03-20 11:26:40
Vždyť toto téma je jasné a profláklé, tady není o čem debatovat. A ani se to nezmění, když největším krokem ke zvýšení platů za poslední roky je trapné přihození 1 500 Kč/měsíc. Nechápu proč se taková přidání platů dělají. Jaký to má smysl? Jestli chce politická reprezentace řešit problém nízkých platů a prestiže, tak ale musí přidat zásadně - alespoň 10 000/měsíc. Jinak je to stejné nic neřešící vyhazování peněz státního rozpočtu, jako přidat důchodci 80Kč/měsíc. Vždyť je to neustále stejná komedie. O tomto problému se ví, všichni ho chtějí řešit již 20 let a přes dvacet let na něho upozorňují a nikdo to zatím nevyřešil. To je tedy efektivita! Takže když nějaký "žvanil" někde v televizi toto již po milionté pojmenovává, tak se mně zvedá "kudla v kapse". Jen řeči a řeči. Problémy neřešit, pouze je vytvářet. Možná nyní (myslím, že to bylo deklarováno) před volbami opět přihodí almužnu. Ta určitě opět přitáhne davy mladých nadšených budoucích učitelů na pedagogické fakulty. A milí zájemci o hezkou profesi učitele vězte, že ale to hezké z té práce je jen část, protože ta další velká část je vyplňování kravin, dělání úředničiny a dohadování se s "chytrými rodiči". Myslím, že fakt jediným zvláštním důvodem , proč jít dělat učitele jsou ty prázdniny a možná pár škol, pokud má odvážného ředitele, který kašle na blbosti žádané státem, Vám vytvoří podmínky, abyste mohli dělat hlavně ty učitele. To ale musíte mít nebývalé štěstí, které většinou nebude trvalé, protože vám takového ředitele brzy zlikvidují kontroly anebo vedení obce.
Neznámý uživatel2017-03-20 07:39:41
Co se o tom dá myslet - tato země oceňuje učitele podle toho, co si myslí o vzdělání a o výchově.
Mgr. Dalibor Fusek2017-03-20 06:36:37
Nízké platy i malá prestiž učitelského povolání. To jsou důvody, proč studenti maturitních oborů nechtějí na pedagogické fakulty. Ukázal to průzkum pro Univerzitu Karlovu. Zajímalo by nás, co si o tomto trendu myslíte?
Čtvrtek 25.04.2024, svátek má Marek


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.