Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Ministerstvo bojkotuje vznik nových soukromých škol (10.4.2017-16.4.2017)

Neznámý uživatel2017-06-05 09:23:09
Podívejte se, kolik soukromých středních škol v poslední době vzniklo. O bojkotu nemůže být řeč.
Neznámý uživatel2017-06-05 09:21:56
Problémem je, že soukromé školy mají od státu stejné peníze jako státní školy. Ale proč by vůbec měly nějaké peníze dostávat? Stát garantuje veřejné školy, ty financuje a soukromé si mohou učit jak chtějí, ale zase by si na to měly vybrat peníze.
Není nespravedlivé, že na státních školách si peníze od žáků vybírat nemohou?
Neznámý uživatel2017-04-20 11:01:25
Je to další nešťastný krok ministerstva školství, kterým se chce mocensky a protiprávně vracet 30 let zpátky, k tomu, co přeci tenkrát fungovalo. Místo aby podporovalo hledání nových cest, jak by mělo vzdělávání v dnešní době vypadat. Soukromé školy se svými různorodými pedagogiclými koncepty mohou být inspirací pro všechny. A také prostorem občanské aktivity, kde vzdělávání není jen věcí státu, ale i rodičů.
Neznámý uživatel2017-04-19 17:35:42
Cílem této vlády je vše zprůměrovat - průměrný občan - průměrně schopný - průměrně chytrý = lehce ovladatelný. Není cílem vychovávat cílevědomé, chytré, kteří se nenechají zblbnout.
Neznámý uživatel2017-04-19 16:52:53
O kvalitě soukromých škol bychom mohli diskutovat.Studenti, kteří nezvládali učivo na našem gymnáziu odcházeli na soukromá gymnazia,na kterych si zaplatili i maturitu,sami nám to řekli...Co dodat.
Neznámý uživatel2017-04-18 22:03:41
Vraťme se do historie vzniku soukromých škol. V roce 1991 vydalo MŠMT vyhlášku o vzniku soukromých škol. Proč? Co tím sledovalo? Už si někdo na tyto otázky odpověděl? Asi ne. Nevím, čeho se MŠMT i státní školy bojí. Není se čeho bát. Soukromé školy tvoří v rámci všech škol pouze 4% a jsou pro stát o 25% levnější než státní školy. Toho se bojíme nebo zakazujeme?
Jako rodič bych si rád vybral školu, která lépe připraví mé dítě a bude mi jedno, zda je státní nebo nestátní. Nejde o zřizovatele, ale o školu.
Neznámý uživatel2017-04-18 12:35:28
Škola by měla být prioritou pro stát, zřizovatele i rodiče. Bohužel. Není to firma, tudíž neprodukuje peníze. Státu je dobrá jen jako předvolební kampaň cílená na rodiče, zřizovaleli jako nástroj politiky obce a rodič nemá volbu. Otázkou je tedy ta priorita. Potřebujeme vzdělávat, nebo jen produkovat ovce? Soukromé školy jsou skvělým nástrojem pro rozvoj vzdělání bez diktátu strachu. Proto ten bojkot. VŠECHNO NARUBY!!!!!!
Neznámý uživatel2017-04-18 11:52:08
MŠMT je ovládáno ufony. Ti si totiž takto zajišťují, aby lidé zůstali blbí s co nejhorším vzděláním i v budoucím čase. Soukromé školy by devastaci vzdělání mohly zabránit, tak hurá proti nim!
Neznámý uživatel2017-04-14 12:11:31
Toto téma ma dvě roviny - právní a ideovou. V rovine právní MSMT porušuje zákon a nedodržuje správní rad - to asi nejde než odsoudit - pokud žijeme v demokratické zemi. Druhá rovina je o důvodu proč tyto, z většiny neziskové (forma SPO) skoly vznikají. Jde zejména o reakci na ne rozvíjení a rigiditu stávajících skol - MSMT tedy neřeší příčinu, ale represivne a protipravne následek. Tím, ze MSMT naštve hodně rodičů, odradí množství vysoce kvalifikovaných učitelů a zrizovatelu, moc kultivaci prostředí skol nepomáhá. Rad bych věřil, ze jde o hloupou předvolební politiku, ale zatím to vypadá na dlouhodobý návrat k starým poradkum (navrh změn RVP), zrušení inkluze a nahrazeni společným vzděláváním, statni maturity, kariérní rad atd.. Sýkora
Neznámý uživatel2017-04-12 14:55:48
A jde opravdu jen o pokrytí vzdělávání anebo o kvalitu vzdělávání?
Neznámý uživatel2017-04-12 11:20:25
Správný krok ministryně školství. Mapa státních škol je plně dostačující pro pokrytí vzdělávání. PhDr. Mgr. V. Štefl, Ph.D.
Neznámý uživatel2017-04-11 10:52:04
Toto téma je politickou diskuzí.Myslím si, že vznik nových soukromých škol zásadním způsobem naruší kontinuitu a vyváženost celého českého školství. Místo základních škol budou vznikat díky soukromým školám tzv. zbytkové školy a celková úroveň bude klesat i díky tomu, že ve školách zůstanou žáci, kteří o vzdělání nemají zájem, nepřizpůsobiví atd. Rovněž přebujelá administrativa odradí od aktivní práce učitele a následně se toto odrazí na kvalitě a přehlednosti. Lidé, kteří na ministerstvech jsou velmi odtrženi od praktického dění ve školách vymýšlejí nesmyslná nařízení, která vedou ke zhoršení práce učitele.
PaedDr. Horký Jaromír - ředitel ZŠ
Neznámý uživatel2017-04-10 17:22:14
Pozor, staré pořádky se plíživě vrací! Ministerstvo se bojí schopné konkurence... Státní školství je devastováno vlastním ministerstvem, to je již jasné.( MŠMT hlásá snížení počtu dětí ve třídách, naše škola obdržela papír s navýšením????) Tak je to se vším.
Neznámý uživatel2017-04-10 14:10:16
To si dovoluju polemizovat. Jestliže platí celou dobu nějaké podmínky, které pak někdo zlovůlně mění, a to jen na základě postavení v systému moci, jedná se o zcela neobhajitelný zásah moci do svobody podnikání. To už se blížíme k dobám minulým. Takto plíživě se dělo vyvlastňování. No ale především jde o to, kam chtějí dát své děti rodiče, ne? To už nám stát zrovna může nadiktovat, že budeme vše nakupovat pouze od pana Babiše. Vždyť ono se to vlastně již děje, takže školství nemohlo být uchráněno.
Neznámý uživatel2017-04-10 13:47:10
jestli někdo investoval miliony korun do něčeho co nemá schváleno tak je to jeho chyba. Tak chce řídit školu?
Neznámý uživatel2017-04-10 10:03:52
Jen naivní hlupák si může myslet, že omezením konkurence se alespoň zachová kvalita. Opět se můžeme těšit na zhoršení už tak neskutečně špatného stavu.
Mgr. Dalibor Fusek2017-04-09 20:31:35
Ministryně školství Kateřina Valachová prý blokuje otevírání nových nebo rozšiřování stávajících soukromých základních škol. Měla o něm rozhodnout do konce ledna, desítky žadatelů o licenci ale doposud nic neobdržely. A to i přesto, že už do nových škol investovali miliony korun a jsou na ně navázáni učitelé. Myslíte si, že se z její strany jedná o správný krok?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.