Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Průběh povinných přijímacích zkoušek do maturitních oborů SŠ (22.5.2017-28.5.2017)

Neznámý uživatel2017-06-02 07:27:44
Mělo by se to zjednodušit, dvě přihlášky - ano, ale první škola je prioritní (pokud se dostaneš s druhou školou už máš utrum). Proč 10 pracovních dnů na odevzdání zápisových lístků? Bohatě by stačilo 5 dnů a vše by se urychlilo. Takto se nám to třeba letos protáhlo do druhé poloviny května. Pak nastupují autoremedury a pro změnu zase 10 pracovních dnů čekání na zápisové lístky, takže je červen a školy si vlastně pořád nejsou jisté tím, kolik budou mít žáků, protože pořád si ještě můžou chodit žáci vyzvedávat zápisové lístky, pokud se dostanou po odvolání - je to chaos. A je fakt, že správní řízení tomu dává korunu!
Neznámý uživatel2017-06-01 08:59:45
Již dávno měl být elektronický portál přihlášek. Každý žák ať si napíše třeba 20 oborů z různých škol. Základní jednotný test by mohl udělat na první z nich (opravený dle jednotných pravidel). Kdo neumí např. % a trojčlenku, nemůže být přijat na maturitní obor. Ředitel školy by stanovil případnou další část přijímacího řízení a následně určil dle kritérií pořadí všech přihlášených žáků na jeho školu do el. portálu.
Systém pak vzhodnotí, kdo se kam dostal = nejlepší žáci se dostanou na své "první" školy, a vypadnou ze všech ostatních přihlášek, atd. No a odpadne obvolávání, máme místo, Pepík se dostal i na gympl a vy jste byli 30-tí pod čarou ...
Nebylo by to krásné a jednodušší (system by vyjel i statistiky, které se pak musí donekonečna vyplňovat. To by ale na vyšších místech museli být opravdoví analytici a ne poloúředníci, kteří neznají potřeby "lidu".
Ať je dost informací a vyplňujeme je, ale systemově, jednou na jednom místě a s opdpovídajícími výstupy a kontrolami.
Neznámý uživatel2017-05-25 21:51:29
Průběh povinných přijímacích zkoušek je vcelku bez problémů. Informovanost byla na velmi dobré úrovni. Zásadním problémem jsou 2 termíny, což školám zákonitě omezuje výuku. Na zváženou jsou také 2 přihlášky v 1. kole. Když si představíte, že máte řádově 600 přihlášek do cca deseti studijních oborů a jedete vše poctivě dle správního řízení. Po 1. kole dostanete přes 100 odvolání. Do toho spouštíte další kola přijímacího řízení na méně naplněné obory. Rodiče si často ani rozhodnutí o nepřijetí na poště nevyzvednou a je vhozeno do schránky často až po 14-ti dnech. Do toho každodenní přesouvání zápisových lístků a čekání na doručenky. Agenda je to opravdu extrémně časově náročné. Celkově jde poštovné do desítek tisíc Kč. Těch emailů a telefonů, které se kolem toho odvíjí. Chod střední školy se pochopitelně nemůže zastavit... Určitě by to chtělo celkově zjednodušit.
Neznámý uživatel2017-05-25 13:28:50
Na MŠMT sedí opravdoví " odborníci". Ministryně ostatní byli opravdu v kondici, na co šáhli to pohnojili.
Neznámý uživatel2017-05-25 08:23:10
Neskutečně složité návody a manuály.
A kdy už konečně bude přijímací řízení plnohodnotně vyjmuto ze správního řízení? Finanční náročnost a sledování lhůt jsou šílené!
Neznámý uživatel2017-05-22 14:38:40
Komu není rady, tomu není pomoci. Už jsem si myslel, že MŠMT nemůže trumfnout nesmysly z poslední doby, lidská kreativita je však nekonečná. Větší blbost jsem doposud nezažil. Tolik zbytečně použitého papíru, to svět ještě neviděl.
Mgr. Dalibor Fusek2017-05-21 18:29:27
V letošním roce poprvé proběhly povinné přijímací zkoušky do maturitních oborů SŠ. Zajímaly by nás Vaše zkušenosti, postřehy anebo názory na danou novinku.
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.