Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Jsou prázdniny správně nastaveny? (9.7.2018-15.7.2018)

Neznámý uživatel2018-07-21 11:25:44
Obávám se, že vzdělávání (nikoli pouze školství) u nás má podstatně naléhavější problémy, než jsou prázdniny. Pauzy jsou třeba i pro učitele, aby se úplně nezbláznili, jediné, co chápu, jsou problémy rodičů neučitelů, ale v opravdové vzdělávací Koncepci, která neexistuje, by mohly být i nějaké dohody se zaměstnavateli. Holt by se vyrobilo o tři auta méně, svět by se nezbláznil. Jarní prázdniny v květnu dost dobře nejsou možné, protože na SŠ se od dubna maturuje (taky pěkná zbytečnost) a na základkách by třídu už na zbytek roku nikdo neposkládal do lavic.

Jeden z problémů třeba spočívá v sebezahleděnosti lidí - učitelé vykřikují, jak je jejich profese náročná (která není) a neučitelé nechtějí chápat specifika té náročnosti a ještě jim nadávají, že mají pořád nějaká volna a pracují 21 hodin. Přiznejme si, kolik je učitelů, kteří pracují opravdu 40 a více hodin týdně a kolik jich v době zákonného "studijního volna" jede na lyže. Je zajímavé, že když se učitel na těch lyžích rozseká, každý ho jen lituje, místo aby se vedle toho zajímal, co ve studijním volnu studoval...
Neznámý uživatel2018-07-20 08:48:42
K předchozímu uživateli: proč jsem si já nikdy neužila jarní prázdniny s dětmi? Protože nejsem učitelka a musím chodit do práce. A těch 25 dnů, které mám, my zkrátka na všechny prázdniny během roku vyjít nemůže. Takže si prosím Vás nestěžujte, že vám hold jarní prázdniny nevyšly. Protože Vám vyšly letní, podnizmní, pololetní, velikonoční a vánoční ... Zapomněla jsem na nějaké??
Neznámý uživatel2018-07-18 08:12:41
Jarní prázdniny v únoru podkle okresů je nejvěší nesmysl (že by Krkonošská lobby?). Jako rodič jsem si nikdy neužila toto volno se svými dětmi, protože bydlíme na hraně okresů a holky chodily do jiného, než já pracuji. Takže jeden týden byly samy doma a druhý týden jsem byla sama doma zase já. Letní prázdniny by také mohly být o dva týdny kratší a tu dobu přesunout v průběhu roku. Prodloužit Velikonoce, Vánoce atd. Ty dva měsíce je opravdu moc, zase to vidím z pohledu rodiče, že se deti už potom nudí, u těch menších je navíc problém s hlídáním.
Neznámý uživatel2018-07-17 19:00:45
Jsem pro každou srandu. Ve školství je takových pitomostí, zbytečností, nesmyslných nařízení....., jedna navíc, proč ne!!
Neznámý uživatel2018-07-17 18:32:43
Poznámka k předchozímu příspěvku: Především přechod na takový školní rok by byl velmi zajímavý. Ale jinak - bláznivých věcí se ve školství zažívá dost, tak proč ne?
Neznámý uživatel2018-07-17 09:37:38
Samozřejmě, že máme spoustu jiných a palčivějších problémů v našem "moderním" českém školství. Bavíme -li se o prázdninách, což je mimochodem pořád jeden z hlavních benefitů. proč ještě někdo ve školství pracuje,já bych bych pro zcela zásadní a troufnu si říci revoluční změnu.A to srovnat školní rok s tím kalendářním. Všichni víme, jak je to mnohdy složité z hlediska financí mít v jednom školním roce dva kalendářní roky. Myslím tím rozpočty, výroční zprávy apod.
Tak by školní rok začal 2. či 3. ledna a končil někdy 22. prosince. První pololetí by končilo 31. května, červen a červenec velké prázdniny a druhé pololetí by začalo 1. srpna s již avizovaným koncem 22. prosince. Celkém bláznivá myšlenka co , ale s mnoha výhodami......
Neznámý uživatel2018-07-16 15:06:33
Opravdu si někdo myslí, že vymyslí OPTIMÁLNÍ termín prázdnin?? Někdo raději lyžuje, někdo raději jezdí k moři. Ne každý květen bývá krásně, ne každý srpen je chladný ... Posun dopředu či dozadu o týden či dva opravdu něco vyřeší?? Opravdu nemáme co důležitějšího k řešení??
Neznámý uživatel2018-07-16 14:47:19
Je pravda, že je tisíc důležitějších a neřešených věcí. Na druhou stranu, změnit prázdniny dle požadavků současnosti by nebylo od věci a nestálo by to mnoho námahy a žádné peníze. Již jako žák a nyní jako učitel si lámu hlavu nad tím, proč máme JARNÍ PRÁZDŃINY v zimě, proč jsou rozdělené do šesti týdnů, když Češi tak masově již na české hory nejezdí (mohou jinam), proč v nejkrásnějším období v květnu nejsou opravdové JARNÍ PRÁZDNINY, proč podzimní jsou pouze dva dny v době blbé na jakékoli činnosti a obecně, proč ve vyspělých evropských zemích mají děti prázdnin víc a v jinou dobu. Vždyť zkrátit velké prázdniny o dva až tři týdny a dát to těm dětem na konci září a v květnu (případně o týden déle v zimě) by mohlo být velmi praktické. V neposlední řadě doba letních prázdnin je doba, kdy se na většinu planety pořádně cestovat nedá (zima) a i v jižní Evropě je klimaticky velmi nepříjemně (vedro). To je ale věc názoru. Možná by nebylo marné, kdyby bylo volno více rozprostřeno. Za dva měsíce velkých prázdnin se toho více zapomene a navázat na předešlou práci se moc nedá, děti vypadnou na moc dlouho ze školního režimu. Spíše než posunout by se mělo prázdnin přidat a srovnat krok v tomto s Německem a děti spíš více zatížit každodenně a zároveň normálně zorganizovat chod školního roku, aby nedocházelo k takovým debilitám, jako v dubnu přijatí deváťáci na střední školy, kteří mají v té škole jako co dělat. Po relativně rozumných gymnazistech již nikdo nechce, aby chodili do školy po maturitě a inteligentní a vzdělání preferující absolventi VŠ tedy po státnicích logicky do školy také nechodí. Nebo již od mých dětských let byla druhá půlka června pouze zbytečným flákáním a otravováním, kdy jsme mohli být doma. A tak tomu je pořád. Zkrátka v Čechách se dělá milión věcí, "aby vlk se nažral a koza zůstala celá", naprosto beze smyslu. Ale znovu opakuji, jsou důležitější věci a já nevěřím ani tolik všemi politickými stranami propagovanému přidání platů na 130% průměrné mzdy. Rok je téměř pryč a nic se neděje, pouze jakási vágní informace o miliardách, ale na co a jak? Prý na nábor nových učitelů. Proboha, proč by to šli najednou dělat. Už se zase těším, jak ti pitomci nahoře přijdou s novinkou, že mají učitelé nízké platy a jak se budou divit, že tam nejsou mladí, že tam nejsou muži, že mzdy jsou podprůměrné. No pořád stejná komedie už desetiletí. Takže ty prázdniny jsou opravdu marginální záležitost.
Neznámý uživatel2018-07-16 08:58:22
Posunout prázdniny je myslím, zbytečné téma. Co takhle návrh "výsluhy" pro učitele po určitém počtu odpracovaných let ve školství. Nebo snížení věkové hranice pro odchod do starobního důchodu pro učitele. Za ty nervy v jednom z nejstresovějších povolání a dnes i ohrožení zdraví a života ( myslím, šikana a napadání učitelů žáky, rpdiči , cizími osobami apod.) by stálo za to o tom popřemýšlet. Soused dělá "bachaře", který sedí u monitoru, sleduje pohyb ve společných prostorách věznice a hlásí změny nadřízeným. Ve 45 letech může odejít do výsluhy s výší cca 16 000,-Kč. Policista může být také denně ohrožen na zdraví a životě ( k obraně má zbrań, spec. výcvik apdo.), může jít po letech do výsluhy. Zdravotník u záchranné služby denně ohrožen na zdraví a životě (bez výcviku obrany, na obranu má u některých nemocnic pracovníky ochranky) ze výsluhy.Učitel denně ohrožen na zdraví a životě ( bránit s prakticky nemůže) bez výsluhy.Pokračovat ve výčtu asi nemá smysl. Nač řešit prázdniny?
Neznámý uživatel2018-07-16 08:44:04
Je fakt, že by s termínem posunu prázdnin by mohla pro učitele svitnout naděje, že by konečně také mohli využít nabídky dovolených za přijatelnější ceny. V sezóně jako jsou nyní hlavní prázdniny, jsou dovolené dost drahé pro 4 člennou rodinu.Jinak nevím,co by to přineslo...

Neznámý uživatel2018-07-15 22:20:10
Samozřejmě změnit,,Od poloviny června do poloviny srpna...využít dlouhé noci a pěkné počasí...co myslíte že se naučí deti posledních červnových týdnech?
Neznámý uživatel2018-07-15 10:05:12
Jakýkoliv výkřik na potřebu změny termínu prázdnin je jen výkřikem podnikatelských skupin, kterým jediným to nejvíce nahrává do krámu.
Neznámý uživatel2018-07-14 09:08:48
Rodiny s dětmi, pedagogická veřejnost a vlastně všichni, jsme zvyklí na to, jak jak jsou prázdniny nastaveny nyní. Měnit to by byl asi dost velký oříšek. Kdo by měl mít hlavní slovo při přípravě takové změny jsou určitě rodiče. Ti musí zajistit péči a bezpečí svých dětí v době, kdy vyučování není.
Neznámý uživatel2018-07-09 14:03:34
Jistě by se mohlo najít mnoho argumentů pro posun hlavních prázdnin na dřívější nebo pozdější termín. Domnívám se ale, že v současné době bychom se měli zabývat spíše problémem, jak po obsahové i metodické stránce naplnit zbývající měsíce školního roku, event. jak přizpůsobit nabídku zájmového vzdělávání tak, aby ti, kteří chtějí a mohou (a jejichž rodiče chtějí a mohou)naplnit prázdninovou dobu pro ně příjemnou a prospěšnou činností. Což tedy znamená mít dobře zpracovanou školskou státní politiku (včetně začlenění nabídky soukromého sektoru a spolků), neměnit ji alespoň po dobu jednoho školního cyklu a vytvořit pro ni obsahové, personální a materiální podmínky. Přesvědčovat se o termínu prázdnin ze zorného úhlu polních prací, klimatických cyklů a místních zvyklostí v dávných, současných i event. budoucích dobách vidím jako přínosné zejména pro dějiny školství;pro současnou dobu je to podle mého názoru zbytečná libůstka, odvádějící energii pedagogů i veřejnosti neužitečným směrem.
Mgr. Dalibor Fusek2018-07-08 15:44:14
Návrh na změnu termínu hlavních prázdnin obhajoval v rozhovoru pro Český rozhlas Plus místopředseda pro vnější vztahy z Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. Zajímalo by nás, co si o této myšlence myslíte Vy? Uvítali byste změny v termínech prázdnin?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.