Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Je růst učitelských platů ohrožen? (18.3.2019-24.3.2019)

Neznámý uživatel2019-04-05 22:33:23
Já vím, že bych to měl napsat do jiné sekce jako námět, ale co takhle diskuse na téma "jaké kladné stránky vidíte na práci učitele"? Aby se pořád jen nebědovalo a nenadávalo. Možná by si leckdo uvědomil, co přehlíží a čeho si neváží. Zejména pokud někdy dělal i něco jiného, popř. jeho obzor nesahá jen od kabinetu po třídu...
Neznámý uživatel2019-04-05 22:28:29
Ale jo, máte pravdu, RVP jsou alibismus, jak shodit ze státu odpovědnost za vzdělání občanů, dosud jsem nepochopil, proč děláme z obyčejné maturity pupek světa (možná proto, že byla povolena řada zbytečných škol a není odvaha je zrušit) a inkluze mě naštěstí zatím míjí, Aspergerovy syndromy patří většinou mezi moje nejlepší žáky:) (technická škol). Učňům se snažím podle možností vyhnout, až připustíme, že je to ze dvou třetin nevzdělavatelná verbež, která vůbec neví co a proč "studuje", bude pomoženo. Názor, že jde o "výchovu technických odborníků" je včetně nabubřelých RVP naprosto mimo realitu.
Neznámý uživatel2019-04-05 20:00:05
Stavem českého školství nebylo myšleno jen numero na výplatní pásce. Já teda neskáču radostí z přístupu k otázkám školství - přijímačky, maturita, RVP a příšerná inkluze. Předvádět můžu, co umím, jenže mi to není nic platné, když mám ve třídě hned několik autistů, nevychovanců, notorických absentérů, poruch chování i učení a z hodiny dělají ostatním žákům kůlničku na dříví. Já tedy spokojená fakt nejsem, protože nechci, abych tu po sobě zanechala potopu. Je to náročné, dostat se na konci týdne na víkend v psychické pohodě. Když nám to takhle nalinkovali, měli by nás ocenit.
Neznámý uživatel2019-04-04 22:00:04
No nevím, ale dostat nějaké ocenění, nebudu to pokládat za vhodnou příležitost, jak si vyplakat finančně zhrzené srdéčko. Je to spíš společenská, ne pracovněprávní záležitost. Někdy je dobré být nad věcí a ne připrcatěle česky brečet. Já jsem se svým platem docela spokojen, asi mám co předvést. České školství ovlivňovat nehodlám, ovlivňuji toliko sebe. Komu se jeho situace zásadně nelíbí, nechť jde dělat něco jiného. Zlatý Ámos nevypovídá nic o tom, co se u něho žáci naučili a jací jsou. Jak známo, jsou artefakty, z nichž bič neupleteš.
Neznámý uživatel2019-03-31 15:27:27
Je škoda, že paní učitelka, která získala Zlatého Ámose, nezná svou výplatní pásku. Zamrzí, že nevyužila příležitosti v médiích a na ČT neřekla ani slovo ke stavu českého školství. Mohla tím ostatní učitele podpořit. Místo toho se bála cokoliv říct. Nevím, co své žáky naučí ´z oblasti finanční gramotnosti. Svoji výplatní pásku si opravdu zaslouží, co k tomu ještě dodat.
Neznámý uživatel2019-03-29 17:24:32
Ano. Myslím, že politici nám dali tento týden jasný vzkaz, jak to s námi i se vzděláváním myslí.
Neznámý uživatel2019-03-27 19:48:11
Pravice-levice- je to o lidech, ne o stranách!
Neznámý uživatel2019-03-27 08:21:20
No rozhodně bych nevolil estébáka, který bojuji proti Palermu, jehož musel být celá devadesátá léta představitelem. Jinak by člověk bez prostředků (za socialismu nemohl našetřit moc peněz, pokud nebyl ve funkcích a tak poplatný režimu)nemohl v devadesátých letech privatizovat a vytvářet impérium. Rozhodně ne čistě bez takové té malé domů od politiků. A nyní se vyhraňuje jako bojovník proti tomuto. Já bych volil takzvanou pravici. Již tam dlouho nejsou, tak je opět vyzkoušejme (nic jiného nezbývá), třeba chytnou příležitost za pačesy. Třeba. V. Klaus má některé názory dobré, ale někde je úplně mimo. A on jako ministr školství - ten by napáchal zla. Ještě víc než Valachová, Marcel a Dobeš.
Neznámý uživatel2019-03-27 05:23:52
Aspoň trochu se vzmužte a vyjádřete protest se současnou situací. Přidejte se a pojďte zítra (28. 3.) do škol v černém. Podpora slovenských kolegů a upozornění na neutěšený stav našeho školství.
A do příštích voleb v ČR třeba bude mít stranu V. Klaus ml., pro mě by to byla volba.
Neznámý uživatel2019-03-26 19:54:37
2019-03-26 17:23:10 a koho byste volil/a? Anonymně to snad můžete prásknout:)
Neznámý uživatel2019-03-26 17:23:10
Pokud budou stále vládnout slibotechny, tak je ohrožen. Čili nevěřit, nevěřit, nevěřit a nevolit, nevolit, nevolit tyto hrobaře naší budoucnosti.
Neznámý uživatel2019-03-23 16:29:08
Problém není jen ve školství. Soudný člověk musí brečet nad situací v celé republice!!!! Průšvih, kam jen oko dohlédne.
Neznámý uživatel2019-03-21 13:05:40
Myslím, že učitelé to u voleb nevytrhnou. A veřejnost učitelům víc peněz ani nepřeje! Máme prý 40 tisíc(viz média) a prázdniny...tak co ještě bychom chtěli...Tady by pomohla jedině stávka. Jenže na to jsme moc ustrašení a poslušní. Málokterý ředitel se za stávkující kantory v minulosti postavil. Jediná rada-nelezte do školství:-)
Neznámý uživatel2019-03-20 22:35:08
"Tak je nevolte":)) a koho teda? Vždyť je to pořád stejné.
Neznámý uživatel2019-03-20 19:59:55
Ne, peníze nedostaneme v roce 2020,2021. Kdo jim mohl uvěřit? Peníze se " projedly". V době růstu je to opravdu umění!!! Učitelé, myslete u dalších voleb!!!!
Neznámý uživatel2019-03-20 17:54:38
Já je nevolila :-) Platy neporostou podle slibů, to je všem už dnes jasné, jinak by to nebylo téma do diskuse. Přesto ty platy mohou určité skupině lidí nakonec vyhovovat - neaprobovaným a jinde neschopným až nepoužitelným, kteří dostanou prostor k realizaci. Učitel, který bude umět zvládnout žáky a opravdu vysvětlovat a učit, bude vzácnost.
Neznámý uživatel2019-03-20 09:19:01
Proboha, tak je nevolte. Další evidentní slibování a kde nic tu nic. Všechny strany to měly v programu a ANO se růstem ohánělo. Tvrdilo se 130% průměru (i to je bída). No jsem zvědav jak to stihnou. A když ne, tak jim to učitelský národ odpustí a uvěří jejich dalším slibům a opět je bude volit. Já jsem tentokrát (po volbách) vzhledem k tomu, jak bylo téma platů ve školství všemi stranami prezentováno, také uvěřil, že již nadešla chvíle, kdy to nebudou pouze řeči. No a - opět jsem naletěl. I těch 10% vůbec nic neřeší. Kdy už veřejnost vystaví za nesplněné sliby účet hned a ne až za desetiletí? ANO s levicí tam je 8 let a ve školství se nezměnilo vůbec nic (asi by se nezměnilo ani kdyby vládly jiné strany), ale nezbývá než zkusit někoho jiného. Já nevím, kde sehnat do školy mladého učitele (muže), aby nás tady bylo alespoň 5% a koukal jsem na jiné základky (asi na deset) v regionu, že bych někoho přetáhl. Není koho, všude je tak max 10% mužů a to "všelijakých". Prosím to ani těch deset procent nevyřeší a ono navíc nebude možná nic. Já si přeji jediné, aby školství začalo opravdu kolabovat. To asi bude jediný nástroj na politické lháře a slibotechny. Ale ono to bude kolabovat nejdřív za 30 let - to budeme končit kolem sedmdesátky my učitelky a učitelé čtyřicátníci (nás je ve školách ještě dost), takže klid, to zatím nikoho netrápí.
Neznámý uživatel2019-03-19 15:41:47
Nečekám dalších 15 %. Nedostali jsme je ani nyní, pouze 10% nám přistálo na výplatní pásce. O těch avizovaných 5% mimo tabulku se mezi učiteli na naší škole jen diskutuje, ale nikdo je zatím na výplatní pásce neviděl a ředitel to nikomu sdělovat nemusí. Odmítá se s námi bavit o tom, jestli je obdržel a pokud ano, kde jsou a co s nimi udělá. Já jsem velmi skeptická ve školství úplně ve všem, nevidím světlo v tunelu. Vzdělání v ČR není skutečnou prioritou a celá situace tomu nasvědčuje. Spíš si myslím, že pokles vzdělanosti mladých lidí bude pokračovat a učitelé budou čelit útokům veřejnosti, která jim to bude klást za vinu. Bude to zneuznaná skupina lidí bez možnosti se bránit.
Neznámý uživatel2019-03-19 10:30:41
Učitelé jsou poslušní, plní zodpovědně své úkoly, neprotestují (nebo alespoň ne hlasitě) a nechají na sobě v tzv. zájmu dětí dříví štípat. Těm je třeba před volbami slíbit růst mezd a potom slib nesplnit. Celá veřejnost ví, že učitelům se pořád přidává a oni se vlastně za hodně peněz flákají. A dokud sami učitelé neřeknou DOST, bude to tak i nadále.
Neznámý uživatel2019-03-18 12:50:38
Žádný nebude. A dlouho. Mnoho zákonodárců má pocit, že ku kariéře vzdělání netřeba a papír se dá opatřit poměrně snáze. Učitelů je moc. A škole je třeba se pomstít, neboť po mně něco vyžadovala...

Tento národ je malý, a proto by měl být zdravý a vzdělaný. To by měly být jasné priority (a nic jiného, dvacet priorit nejsou priority). Zatím je snaha, aby byl dělný a poslušný ve frontě v hypermarketu.
Mgr. Dalibor Fusek2019-03-18 07:26:21
Před volbami byla priorita školství jasná. Učitelům se musí znatelně přidat, jinak poklesne nejen kvalita, ale i jejich počet. Vláda si proto dala za cíl, aby učitelé na výplatních páskách v roce 2021 našli v průměru o 50 procent více, než měli v roce 2017. Jenže tento slib se nepropsal do střednědobého výhledu státního rozpočtu pro roky 2020 a 2021. Není proto jisté, zda budou platy učitelů dál růst slibovaným tempem 15 procent. Zejména v situaci, kdy Ministerstvo financí ČR chce na řadě míst škrtat. Zajímalo by nás, co si o této situace myslíte Vy?
Středa 24.04.2024, svátek má Jiří


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.