Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Školy se bojí, že budou muset propustit školníky (22.7.2019-28.7.2019)

Neznámý uživatel2019-08-02 13:08:49
Normativy pro limit nepedagogických zaměstnanců pro SŠ jsou sami o sobě naprosto absurdní. Kritériem pro učení jejich počtu na třídu je počet žáků ve třídě (méně než 24 x 24 a více) a dále druh oboru. A rozdíly u oborů jsou opravdu veliké liší se třeba i o 100 %. Znamená to tedy, že pro některé obory je potřeba více uklízeček, účetních, skladníků, vrátných nebo údržbářů? A pokud budu mít v jedné třídě 23 žáků a ve druhé 24 žáků, budou uklízečky a další zmiňovaní pracovníci mít opravdu o cca polovinu méně práce?
Navíc každá škola je rozdílná, někde je třeba více pracovníků IT, někde více údržbářů nebo vrátných nebo skladníků atd.
Myslím si, že tahle absurdní a nesmyslná metodika je na velmi důrazné ohrazení se proti ní a žádost o její přepracování.
Metodika je volně dostupná na http://www.msmt.cz/vzdelavani/skolstvi-v-cr/ekonomika-skolstvi/metodiky-k-reforme-financovani-regionalniho-skolstvi a každý si jistě v tabulce najde konkrétní čísla pro sebe.
Neznámý uživatel2019-07-28 09:25:13
Prostě "u nás v Kocourkově"!!!!!! Hlavně že oni mají své teplounké kanceláře a ostatní prostory bezchybně vyuklízené a na uklízečky vyčleněný slušný balík peněz! Protože by jim to tam nikdo jinak nedělal! No tak si holt jako ředitelka po své přímé pedagogické práci obleču zástěru, napustím kýbl s vodou a půjdu té naši školnici pomoct! Takhle nějak to ti inteligenti z MŠMT chtějí, že!!!!! Když už nám přidají, tak ať je za námi ta práce vidět!!!! Chce se mi blejt, velebnosti!!!!!
Emil Kudrnovský2019-07-28 08:37:57
V zimě 2018 proběhla anketa MŠMT zaměřená na potřebu nepedagogických sil ve školství, výsledkem bylo doporučení počtu lidí na daných a optimální stav. Zřejmě se z toho na MŠMT neponaučili nebo na to zapomněli.
Pro naši školu by to znamenalo dvojnásobný počet nepedagogů, konečně bychom si mohli dovolit školníka (nemáme ho již 6 let) a učitelé by se místo údržbářských činností mohli více věnovat přípravám na výuku.

Nové tabulky jsou venku a jsou zřejmé - výdaje na nepedagogy chce stát postupně (a potupně) přenést na zřizovatele.
Neznámý uživatel2019-07-22 23:07:42
Tomu se říká priorita vzdělávání. Nejdůležitější holt jsou Babišovy dotace. Mohli by se do toho vložit rodiče a odmítnout do takových škol děti posílat. Propouštět mistry? A kdo bude v rámci "podpory technického vzdělávání" učit učedníky? Absolventka pedagogické fakulty s aprobací tělocvik-zeměpis?

Tohle snad nemůže projít ani v ČR...
Neznámý uživatel2019-07-22 14:54:53
Má smysl se k tak hrubé chybě vůbec vyjadřovat? A bát by se mělo především ministerstvo, že učitelé nebudou chtít pod takovým ministerstvem pracovat.
Mgr. Dalibor Fusek2019-07-22 10:48:12
Nové ministerské tabulky jsou ke školám skoupé. Ředitelé se bojí, že budou muset propouštět. Stovky školníků, uklízeček, úřednic či mistrů zaměstnaných na školách možná dostanou od ledna výpověď. Zajímalo by nás, co si o tomto myslíte Vy?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.