Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Stávka studentů za ochranu klimatu (23.9.2019-29.9.2019)

Neznámý uživatel2019-10-03 15:39:09
Ono je to bohužel složité, sázení stromů, hnojení hnojem, ohýbání řek, omezení spalování je velký komplex opatření, na nichž by se musela dohodnout velká spousta lidí, odborníků, politiků... V dnešním světě se nedohodnou ani dva, základní potřeba je odlišný názor zlikvidovat. Smutné je, že se ikonou stává 16letá žákyně, připomíná mi to různé jednoduché a snadno pochopitelné chybné odpovědi. Mám dojem, že pro většinu lidí se skutečný život odehrává v jakémsi Matrixu, v sociálních sítích, je otázka, jesti lidstvo v těch sítích už pavouci žerou nebo ne.
Emil Kudrnovský2019-10-03 08:23:49
www.klimatickazmena.cz - tam je vše podstatné, průměrná teplota se v obilnicích ČR (Polabí, jižní Morava) zvedne do roku 2050 z 9,6 st (2018) na až na 12 st. C, do 2090 až na 14 st. C - se vzrůstající teplotou se zvyšuje výpar... suchá step či polopoušť? Sázím stromy, třeba to oddálím.
Emotivní projev tohoto děvčete na půdě OSN chápu...
Neznámý uživatel2019-09-29 11:27:14
Ano, bez práce jsou "nejlepší" koláče.
Neznámý uživatel2019-09-28 16:12:51
Vědomosti "studentů" (pro některé je to nemístná lichotka) jsou orientované na to, jak co nejsnadněji získat prachy a přitom co nejméně pracovat.
Neznámý uživatel2019-09-28 16:11:08
2019-09-26 14:34:11 Obávám se, že budu oponovat. Dojem že většinastudentů "umí pracovat s moderními technologiemi" je mylný. Těch, kteří to opravdu umějí, je podobný počet jako těch, co opravdu umějí hrát na hudební nástroj. Facebook a mobil jsou směšné argumenty, to se naučí opice. To je skoro jako bychom obdivovali, že někdo ovládá propisku a kalkulačku. Jsou názory živené lidmi, jejichž znalosti "moderních technologií" končí e-mailem a špatným použitím textového editoru. Kdyby se učily základy latiny, dělaly by mnohem menší problémy cizí jazyky a jazykový systém. Ono školní vzdělání není rekvalifikační kurz. Ano, v 70. letech jsme měli mizerné znalosti, protože ti, kteří kvalitní znalosti mohli a uměli předat, už byli u lopaty. Kromě toho vyspělý svět byl jinde. Mnohdy i za chybami, které dnes usilovně opakujeme.
No, tak lidstvo jednou vyhyne. Bude někomu chybět? Chybějí někomu dinosauři? Ti tu byli 135 mil. let; jak dlouho je tu něco jako člověk? Nejsme pouhá infekce?
Neznámý uživatel2019-09-28 12:31:58
Ochrana klimatu se stávkami nevyřeší. Studenti, pokud chtějí opravdu chránit klima, by měli jít příkladem. Jenomže žádný z nich by se nechtěl vzdát vymožeností, které ta dnešní neekologická doba přináší. Ochrana klimatu se nevyřeší zakázáním plastových brček v Evropě.
Neznámý uživatel2019-09-26 14:34:11
Vědomosti studentů nejsou mizernější. Pouze jinak orientované. Já bych nechtěl znát a umět práci s moderními technologiemi a sociálními sítěmi (mobil, tablet, fejsbůk a tisíce dalších hovadin) a oni nechtějí znát starověké Řecko, Orwella nebo klimadiagramy. Teď je otázka, co je pro dnešní generaci za dnešních podmínek užitečnější. To rozhodně není ten "starej svět". My jsme také již neznali náboženskou nauku a latinu a byli jsme kvůli tomu v 70. letech s mizernými znalostmi? Pro prvorepublikové učitele určitě. A dnes je již 30 let po pádu totality (to je stejně daleko jako v roce 1970 po konci 1. republiky). Mám pocit, že se na to zapomíná a nechce se to slyšet. Ale to je realita. Stejně jako dnešní mladí se budou roztrpčovat nad tím, že za 30 let se lidé nebudou třeba muset ve škole vůbec učit, protože si napojí do mozku drátky z počítače a bude to. A ti dnes mladí budou řvát "to je blbá generace, to my se museli šprtat". Toto je reakce na větu - Studenti se mají hlavně učit, protože jejich vědomosti jsou stále čím dál mizernější
Neznámý uživatel2019-09-26 14:14:14
Oprava - chtěly strany
Neznámý uživatel2019-09-26 14:12:40
Paní Bartková má pravdu. Je to fajn. Jen je mně smutno z toho, že kromě pár mladých a pár nadšenců, vlastně chránit klima opravdu na planetě nikdo nechce. Ani ti, co tvrdí, že chtějí. Bohužel se již více jak 30 let dělají konference k ochraně životního prostředí, je to již tisíc krát vše popsané a oddiskutované a ono je to pořád horší a horší. A bude dál. To nezáleží na politicích, záleží na lidech. A lidi chtějí obrovské markety narvané vším, lidé chtějí nosit petky místo skla a jezdit všude autem, zkrátka lidé milují konzum a i když ho kritizují, tak ho všichni využívají a v zásadě nikdo nechce ubrat z té své "životní úrovně". Je otázkou, zda to vůbec jde. Jen si představte, že předstoupí před lidi politik (opravdový bojovník za zlepšení klimatu) a řekne, co by vše se muselo pro zlepšení udělat. Tak rozhodně nevyhraje volby. Kdyby klima společnost zajímalo, již dávno by s tím chtěli politické strany něco dělat. A protestům těch mladých většina stejně nevěří, protože ti protestující opravdu žijí životy naprosto nekorespondující s tím, za co protestují. V dnešním světě se zachováním demokracie a růstu s klimatem nic dělat nelze, to je smutná realita. Ale važme si každého, kdo alespoň něčím přispěje - třeba i těch studentů.
Neznámý uživatel2019-09-26 10:13:43
Studenti se jenom chtějí ulejt z výuky. Kdyby ochranu klimatu mysleli vážně, během prázdnin mohli organizovat brigády na úklid, sázení stromků apod. Také by se rádi a dobrovolně vzdali letů na dovolenou, jezdění autem jen tak pro zábavu a dalších životní prostředí ohrožujících aktivit. Vidím to denně, že mladí lidé jedou autem 300 metrů pro rohlíky, cigarety nebo nanuka. A pak budou kázat, jak se ostatní mají chovat.
Bartková Libuše2019-09-25 16:41:46
Je fajn, že alespoň někdo není k životu v budoucnu lhostejný.
Učitel za kvalitu životního prostředí nebude stávkovat veřejně, rozzlobil by svého zřizovatele.
Mnohý podnikatel (viz. Agrofert) nic měnit nechce, musel by produkovat ohleduplněji, tedy s více starostmi. Takže pokud je takový podnikatel politikem, rozhodně ho zajímá spíše momentální zisk a nikoliv budoucí děti, které budou nosit roušky na ústech, aby snížily riziko alergií.
Je fajn, že mladí lidé, kteří nemají dosud takové zábrany, vyjadřují nesouhlas s politiky a souhlas s vědci. Vědce politici slyšet také nechtějí.
Je fajn, že jsou mladí, kteří nehulí a chtějí sázet stromy.
Potřebujeme to.
Neznámý uživatel2019-09-24 12:08:23
Studenti se mají hlavně učit, protože jejich vědomosti jsou stále čím dál mizernější.
Neznámý uživatel2019-09-23 12:43:06
...očitými:))
Neznámý uživatel2019-09-23 12:42:43
A ti studenti budou během stávky sázet stromy, uklízet bordel, vytvářet informační materiály, nebo jenom někde stát s mávátkem? Jak některé znám, tak spíš sedět. Ti otrlejší možná i s cigárem v puse. V čele podobných akcí bývají často ti, kteří sledují více vlastní prospěch než téma. Vzpomínám na některé studentské vůdce z roku 1989, kteří za příspěvky od dobrých lidí popíjeli whisku a hulili ameriky. Doloženo učitými svědky.
Mgr. Dalibor Fusek2019-09-22 21:50:59
Čeští studenti se dne 20.9.2019 na různých místech v zemi přidali k celosvětovému protestu za ochranu klimatu. Navázali tak na předchozí čtyři stávky, kterými se letos na jaře připojili k ekologické iniciativě Fridays for Future. Zajímalo by nás, co si o této aktivitě myslíte Vy?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.