Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Zvýšení platů pedagogů v základu pouze o 4 % (4.1.2021-10.1.2021)

Neznámý uživatel2021-01-18 10:15:22
Nezvýšením tarifů jsou ošizeni jsou všichni zaměstnanci školství - jak pedagogové tak nepedagogové - přesun do nenárokových složek znamená otevření vrátek k jejich snížení na konci tohoto roku nebo v příštím rozpočtu, až bude potřeba peněz na úhradu dluhů státu (na vyplácení podpor podnikatelům a OSVČ).
Musím upozornit kolegu, který se domnívá, že neměl žádnou hospitaci během distanční výuky, že se velmi plete - měl jich určitě spoustu - průběžně hospituje celá řada rodičů a co se jim nelíbí, si nenechávají pro sebe. Musím však napsat i něco optimistického (bez ironie) - objevují se i rodiče, kteří některé učitele za distanční výuku chválí a uvědomují si, jak je to obtížná věc, když se dělá poctivě. Takže snad platí staré známé "Všechno zlé je i k něčemu dobré ..."
Neznámý uživatel2021-01-17 20:31:10
Pořád jenom hájíte pedagogy, jakoby nepedagogové pro školy nic nedělali a vůbec tam nepatřili, už teď obrovské rozdíly dělají špatnou krev v kolektivech.
Neznámý uživatel2021-01-14 08:04:36
Ministr využil doby Covidový, kdy se demonstrovat nesmí, odbory jsou pasivnější. Stávkoval by jen společenský sebevrah. Tedy učitelům pomůže spíše změna daní, což je matematicky blbost v době propadu příjmů a časem to zaplatíme všichni a více než teď získáme.
Neznámý uživatel2021-01-14 08:01:58
Každý ředitel ví, že osobní příplatek se po přiznání stane nárokový a snížený objem peněz, který reálně hrozí v době Covidu, neznamená důvod k tomu, aby zase příplatky snížil. Pokud dané činnosti konáte správně, tak nelze bez dohody snižovat osobní příplatek. Tedy navýšení by mohlo pomoci třídním učitelům, což je dobře. Ale mělo by MŠMT aspoň stanovit minimum pro třídního učitele. Např. 2000 Kč. Nějaký objem navýšení spolknou ředitelé napřímo do jejich příplatků a odměn. Ředitel pochopitelně dá více peněz vedení školy. Něco zbude a skončí v odměnách pro učitele. Bohužel stále platí to, že vedení škol moc nezajímá, jak jejich učitelů učí. Tedy dokud nejsou stížnosti od rodičů či žáků. Kdo měl hospitaci při distanční výuce? Já tedy ne. V rámci spolupráce s kolegy jsem byl na dvou hospitacích u nich, ale je to o tom, že si snažíme předávat zkušenosti a posouvat se dál v distanční výuce. Tedy spousta učitelů by si zasloužila zvýšit základ. Někteří určitě ne. Kvalita a přístup k výuce, žákům i zákonným zástupcům je velmi rozdílný. Často za stejné peníze.
Neznámý uživatel2021-01-14 07:31:44
Moc se mi líbí přemýšlení většiny zde píšísích kolegů. Automaticky se pasovala do skupiny těch, kterým se navýší plat o 4 % a nikoliv o osobní příplatek za dobře odvedenou práci. Vyplývá tato nedůvěra z jejich vlastních schopností?
Neznámý uživatel2021-01-13 23:25:13
4 % - to jste se vyznamenal, pane ministře. A inflace je 3.
Děkujeme, ale odejděte. Vlastně, co bychom se doprošovali, jak už bylo napsáno - nevolit, nevolit, nevolit, nevolit vás.
Neznámý uživatel2021-01-13 10:57:28
Jestli bude další téma zrušení ústních maturit, přimlouvám se za diskusi o praktické maturitní zkoušce na odborných školách. O těch se vůbec nemluví, přitom tady roste veliký problém. Jak bude žák provádět elektrotechnická měření na aparatuře, ke které se nedostane? Nebo udělá průmyslovák test z češtiny a vymalováno?
Neznámý uživatel2021-01-13 08:00:22
Dobrý den všem podvedeným. Slib 9%, realita 4%. A co jsme udělali? Jsme opět v práci, učíme jak se dá a jen žvaníme o tom, jak nás to s... Dokud budeme vystrašené ovce bojící se jen o sebe, nic se nezmění a dál si z nás vláda bude dělat legraci.

Mějte pěkný den a s chutí do toho.
Neznámý uživatel2021-01-13 00:28:36
Přesně tak, opět je hodili přes palubu.
Neznámý uživatel2021-01-12 12:03:02
A co nepedagogové? Těm se potichoučku nepřidala ani koruna... Přitom administrativy ve školství přibývá a přibývá... ach jo...
Neznámý uživatel2021-01-11 08:53:01
Sice nám přidají 4 % do platu, ale už nikdo neřekne, že od února nedostaneme peníze na podpůrná opatření 1. stupně - pedagogickou intervenci. Učitel má učit 23. hodinu zadarmo v rámci pedagogické intervence a ostatní budeme muset samozřejmě zaplatit z nenárokových složek. Takže v podstatě peníze nezbydou, neboť je použijeme na pokrytí inkluze. Do dnešního dne není metodika k tomu, jak v tomto směru pokračovat. Je to žalostné. Drží tady v tom státě někdo vůbec slovo???
Neznámý uživatel2021-01-09 14:22:16
No jo, zase to po......
Nevolit, nevolit, nevolit, nevolit.
Neznámý uživatel2021-01-08 21:54:41
Nemáte pravdu, nelže jenom tato poslední vláda.
Neznámý uživatel2021-01-08 08:05:36
Pardon 4 %
Neznámý uživatel2021-01-08 08:04:46
Pořád se točíme v tom, že tato vláda neustále lže. Celý rok masírují lidi, že učitelé dostanou 9% a potom potichoučku přidají jenom 5%. Já si jako ředitelka nestěžuji, mám vstřícného zřizovatele. Ale těžko se mi vysvětluje učitelů, že jim nemůžu v současnosti nic přidat v nadtarifech, když nemám jistotu, jestli slíbené peníze na nadtarify dostanu, když rozpočet uvidím možná až koncem března...
Neznámý uživatel2021-01-07 18:11:39
Já si nestěžuju. Mně by třeba víc zajímalo, jak je definovaná tzv. praktická výuka. Zdá se mi, že je to buď házení lopatou, nebo pilování u ponku. Co takhle technická měření na souřadnicovém stroji nebo CNC programování? Na to se to nevztahuje?
Neznámý uživatel2021-01-07 09:58:35
Penězmi z nadtarifu se zaplácne nedostatek peněz na inkluzi. Na odměnu pro kvalitní pedagogy je již finanční polštář velmi dobře naplněný. Plaga se opět postavil proti zájmům učitelů. Všechny jeho kroky vedou k devalvaci školství a vidím to jako záměr. Vláda nepotřebuje vzdělané lidi, stádo tupých ovcí se lépe ovládá.
Neznámý uživatel2021-01-07 00:08:56
Již letos bylo v nenárokové části takových peněz, že na ohodnocení učitelů nad tarif nejsou další nutně potřeba. To dávání peněz do nenárokové složky jistě přivábí davy mladých, davy mužů, davy těch mnohých dobrých učitelů, kteří to nedělají kvůli malým mzdám a jistě to zvedne prestiž povolání. No jo no, i v této covid diktatuře ministr školství dělá vše proti učitelstvu a žije v iluzi, že se zvedne kvalita a výkon českého školství. Já mám pouze pocit demotivace. Nejistě doufám, že tuto "špitální chuntu" vezme na podzim ďas. A jestli ne, tak potěš....Paralel je v historii mnoho. Pak už nás nebude trápit tarif ve školství. Totalita opět klepe na dveře s touto chamradí a pokornými poslušnými voliči.
Neznámý uživatel2021-01-06 12:39:56
Zřizovatel by měl zohlednit nově více peněz pro ředitele škol. Což je při vysoké odpovědnosti určitě v pořádku. Spíše je smutné, že ředitel čtvrtinové školy dostane často větší odměnu než ten, kde je více žáků. Ale nemají tam třeba internát. mají více stížností, ...
Neznámý uživatel2021-01-06 10:10:21
Mělo to jít do všechno do tarifů a bylo to určitě spravedlivější. Jako ředitelka mám jednu z nejmenších odměn ze všech pedagogů za celý rok. Když budu myslet na sebe, kdo mně přidá ty nenárokové složky?
Neznámý uživatel2021-01-06 09:47:04
Tak ulhaného ministra, který kope do řad pedagogů, jsme ještě neměli. Proč slibuje něco, co nechce pedagogům dát? Všichni souhlasili s 9% včetně opozice, to se vidí málo kdy, ale vlastní ministr to zakope. Neschopných ministrů už byla celé řada, ale takto podlého máme až nyní. Ulhané sliby, že zbytek bude v nenárokové složce, nemůžou obstát. Proto je to nenárokové, že to nemusí pedagogové dostat.
Neznámý uživatel2021-01-06 00:13:21
Pardon, vlastně již dnešní distanční výuku.
Neznámý uživatel2021-01-06 00:11:50
Právě končím přípravu na zítřejší distanční výuku, ale jednu větu k tématu zde ještě dám: Jakmile před volbami někdo utrousí, že školství je jeho priorita, buďme připraveni a rovnou fošnou přes držku. Dobrou noc.
Neznámý uživatel2021-01-05 09:30:22
Tohle začínajícím učitelům rozhodně nepomůže. Už teď chybí tisíce kvalifikovaných učitelů. Což se pochopitelně vyřešilo tím, že budou moci učit nekvalifikovaní. Už vidím, jak třídní učitel dostane 3000 Kč měsíčně, když to není závazné. Osobní příplatky se zvyšovat nebudou, nedají se pak snížit, pokud MŠMT nadtarify časem sníží, což je pravděpodobné. Peníze půjdou hlavně do odměn. Předpokládám, že si polepší výrazně členové vedení školy a ti, kteří jsou zadobře s ředitelem. Jestli bude mít škola už 15% v nadtarifech plus to, co některé školy ušetří z běžných prostředků, tak se jedná už o hodně peněz. Pokud by se peníze vypláceli transparentně, tak by to bylo fajn, ale kde to tak funguje? Bude to podporovat korupční prostředí zejména na větších školách. Tam budou lítat desetitísicové odměny. Koho dnes zajímá, jak učitel učí, kolik času věnuje kvalitní přípravně na výuku, sebevzdělávání, ... Za 20 let jsem měl 5 hospitací. Tříkrát to byla inspekce. Jednou ředitel v době, když jsem začínal a jednou kolegyně, která začínala. Jenže my učitelé učení bereme jako poslání, které neděláme pro peníze. Plaga to možná myslel dobře, ale nedomyslel to...
Mgr. Dalibor Fusek2021-01-04 08:21:04
Slib devítiprocentního navýšení platů pedagogů sice vláda splní, většina peněz (pět procent) ale půjde na odměny, do tarifu pak menší díl (čtyři procenta). Zajímalo by nás, co si o tomto kroku myslíte Vy?
Pátek 26.04.2024, svátek má Oto


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.