Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Zvýšení platů českých učitelů (29.9.2014-5.10.2014)

Neznámý uživatel2014-12-29 00:20:21
Proč píšete všichni o navýšení, když to je sotva dorovnání toho, co neználek a brzdič rozvoje ekonomiky ministr bývalé vlády chemik M.K. svým rozhodnutím nám pedagogům i dalším (policistům, záchranářům, ...) UKRADL!!!
Neznámý uživatel2014-10-03 10:50:37
Navýšení platů českých učitelů je oblíbená rétorika před volbami.Chci opět věřit, že snad tentokrát se ledy prolomí. Toto navýšení bylo v plánu již za pana Dobeše a všichni víme jak to dopadlo. Zamrzlo to napůl cesty. Za pana Lišky zůstalo pouze u slov. (I když si myslím, že za to nemohl a myslel to dobře.)
Neznámý uživatel2014-10-02 14:32:33
To prezentované navýšení je velice malé. Je tady obrovský dluh společnosti vůči učitelům a nejen jim. Dlouho se platy nezvyšovaly, vždy zvyšování tarifů mělo za následek snížení nenárokových složek. Souvisí to s celkovým objemem peněz, které se dostává do školství.
Neznámý uživatel2014-10-02 14:26:13
Navýšení je to nedostatečné. Z části pokryje nárůst žáků v 1. třídách ZŠ a tím spojené navýšení úvazků. MŠMT ještě neoddělilo finanční prostředky na platy ŽS a SŠ a krajské úřady si tak z toho mohou řešit problémy ve SŠ a preferovat je na úkor ZŠ.V reálu to na výplatní pásce nebude tolik, kolik uvádí pan ministr. Sníží se nenárokové složky, jak tomu bylo vždy, když došlo k nárůstu tarifu.
Neznámý uživatel2014-10-02 10:46:24
Za každé navýšení děkujeme, ale stále je to velice málo za to, co učitel dělá.
Neznámý uživatel2014-10-01 15:47:02
Aha, zvýšení se týká pouze veřejných škol, proč to tak pan ministr nikde neprezentuje?
Neznámý uživatel2014-10-01 09:15:53
Já mám jen strach, že si nikdo nezjistí, jaká je skladba učitelského sboru dle věku na dané škole a dostaneme peníze "průměrem". Máme jen 3 mladé učitelky a zbytek je už v tom stupni do 27 a nad 27 let praxe = 43 zbylých pedagogů. Pak nezbude na ty nenárokové složky a sumasumárum nula od nuly pojde... Nováková, ředitelka školy
Neznámý uživatel2014-09-30 17:18:32
Dobrý den,pracuji ve školství 34 let a zažila jsem různé.... To, že učitelé nedosahují průměrné mzdy snad ani nikoho nepřekvapí( je více takových oborů lidské činnosti)Já dnes mohu říci, vítejme každou navýšenou korunu, která se dostane do tarifu!! Jenom tak o ně " snad" nepřijdeme. Všichni si zvykli, že česká učitelka / učitel udělá hodně kvalitní práce za málo muziky. ( a to nezmiňuji giganticky narůstající agendu)
Neznámý uživatel2014-09-30 09:32:45
Opravdu další přínosné zvýšení učitelských platů. Dojde k tomu, že učitelé v nejvyšších patrech platových tabulek opravdu jako vysokoškoláci s dlouholetou praxí dosáhnou na průměrné mzdy v ČR. Dosud na tom tak "dobře" všichni nebyli. Takhle si tenhle stát váží vzdělání, to znamená učitelů, kteří jsou také mimo jiné zdroje jeho nositeli.
Kvalita školství je závislá na financích. Koupíte si opravdu kvalitní a bezpečné levné auto? U vzdělání chtějí politici a ministerští úředníci kvalitu za velmi levno. To opravdu nejde. Kdy si to někdo někde odpovědný uvědomí.
Pavel Herold
Neznámý uživatel2014-09-29 11:51:11
Velice mě mrzí, že nikdo nekope za mzdy učitelů soukromých škol. Když se to hodí, jde o obchodní společnosti, když se to hodí jinak, jde o školu.Přesněji vzdělání a povinnosti musí takový učitel splňovat podle zákona 563 a 561, ale školské platové tabulky a jejich pohyby se ho netýkají. Ustanovení, že na žáka dostane soukromá škola normativ ve výši 60 nebo 90% (u SŠ) se pak projevuje v tom, že ve mzdě máte obvykle jiné číslo, než podle tabulek ve škole nesoukromé a,bohužel, nejčastěji nižší. Nesnažte se radit, aby dotyčný učitel šel učit na státní školu v době, kdy je takový nedostatek žáků - je to nereálné. Takže učí za méně a jen může koukat, jak se jeho kolegům pomaličku, ale přece, zvyšuje úroveň a jemu jen množství práce - i předepsaný počet hodin v úvazku se ho totiž netýká :(
Neznámý uživatel2014-09-29 08:29:41
Osobně si myslím, že se jedná o navýšení nedostatečné.
Mgr. Dalibor Fusek2014-09-29 07:15:27
Tento týden by nás zajímal Váš názor na navýšení objemů na platy českých učitelů ze strany MŠMT, a to o cca 2 mld. Kč)
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.