Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Návrh zákona o mimořádném ředitelském volnu a mimořádném vzdělávání distančním způsobem pro období epidemie onemocnění COVID-19 (24.1.2022-30.1.2022)

Neznámý uživatel2022-01-28 10:59:11
Pokud má někdo takový problém ukázat Tečku, že to musí hlásat Městu a světu, pak mu tento problém opravdu závidím...
Neznámý uživatel2022-01-28 10:57:16
Proč tolik žluče? Dvoje věci berme klidně: ty, které se změnit dají a ty, které se změnit nedají. Mně v tom všem lamentování zásadně chybí důrazný apel na osobní hygienu: důkladné a časté mytí (pokud možno nejen rukou) a používání dezinfekce. Očekávat, že se lidé přestanou slézat, je marné, lid je zhýčkaný dobrým bydlem a čeká, že mu někdo zajistí právo neonemocnět. Jinak je pravda, že opatření, jejich dodržování nelze vymáhat, nemají smysl.
Neznámý uživatel2022-01-27 13:47:42
Pozdě, pozdě, pozdě páni ministři. Takže to zapadne do té komedie zvané "opatření proti covidu". Proč média matou lidi, sakra? Již týden se hovoří , že mají školy ředitelské dny. Vždyť to není pravda. Ještě to neprošlo přes senát. Potřebujeme bojovat s dezinformacemi a přitom je i veřejnoprávní televize šíří. Neustále.
Jinak Potěmkiáda v souvislosti s opatřeními je čím dál více do nebe volající. Zabránit šíření Omikronu se dá pouze ve skafandrech nebo nikdo z rodiny nevycházet z domu. Tak k čemu chodí po supermarketu 300 lidí v rouškách, z nichž 200 má roušku pod nosem. Tak proč se trasuje v souvislosti se školami, když to 2 roky vůbec nefunguje a nikdy za dobu covidu to hygieny ani vteřinu nestíhaly tak, aby se eliminovalo šíření, proč se na chodbách nosí roušky, když ve třídách mají děti hlavy u sebe a často se i oblizují, proč budeme mít ředitelské dny v momentě, kdy bude Omikron klesat? No to si připadám, že žiju ve společnosti mentálně postižené. To nemůže člověk se zdravím rozumem přeci dodržovat. Stejně jako ukazování Tečky leckde, když ti očkovaní jsou stejní šiřitelé. A další a další nesmysly. Byť jsem volič současné koalice, musím říct, že pan Válek je zatím naprosto příšerný. Jak máme mít úctu k zákonodárcům, zákonům a pravidlům a respektovat je, když vydávají v souvislosti s covidem téměř vždy naprosté kraviny. Ani ve snu mě nenapadne, že bych nesmysl dodržoval. Ale tu kašpařinu v marketech s rouškou pod nosem hraji také (jako mnoho jiných), stejně jako ve škole na chodbách, abych neprovokoval. A bohužel budu muset hrát i tu komedii (až bude ředitelský týden) s on - line výukou. Hold když děti chybí týdny a měsíce o prázdninách, to se nic neděje, ale nedej bože, že by přišly o pět dní výuky kvůli Covidu, to by celá země a hospodářství v budoucnu zkolabovaly. To nejde. A na některých školách nedá s tímto škola pokoj ani jednotlivcům, když leží tři dny v horečkách. To by člověk zvracel. Nyní jsem četl, jak je ta generace mladých líná a tlustá. No tak je nažeňme na on - line výuku, aby těch počítačů neměly málo. To určitě zhubnou a budou fyzicky ready. Ne, kam se podíváte, tam narazíte na celospolečenskou hloupost a neuvěřitelnou servilitu mnohých vůči státním úředníkům, dokonce jdou mnozí ještě dál až za tuto servilitu a jsou papežštější než Papež a šikanují tím a otravují život kolem sebe. Ó jak se ta historie opakuje. Historické paralely v chování lidí jsou tak zřejmé. Naštěstí ještě pořád platí, že se těmto lidem mohu smát a třeba v učitelském sboru je poslat kamsi (naštěstí mám ředitele se zdravým rozumem, který nenaslouchá těmto individuím, z nichž mnohá si opravdu snad i myslí, že zachraňují lid před Covidem a celé školství také). Ředitelské dny? Jako vždy ve školství - nápad OK, realizace a načasování marné, marné, marné.
Neznámý uživatel2022-01-27 08:57:45
Budoucí vláda:
1. Všechno je špatně, je to chaotické, nás nikdo neposlouchá, my ale víme, jak to řešit.
Nová vláda:
1. Jéje, on a ona nechtějí dělat ministry, jak to?
2. Jéje, kyperské firmy s nejasným majitelem, jak je to možné, pane kolego.
3. Jéje, stáž v USA, ale to přece nejde, pane poslanče.
4. Ano, totiž Pětikoalice, my o tom budeme jednat...

Co takhle se připravovat tím, že budoucí ministr školství bude v předstihu jednat s asociacemi ředitelů a připraví konkrétní návrh?
Neznámý uživatel2022-01-26 17:09:17
než ten zákon vejde v platnost, máme po omikronu. To se mělo řešit již v předstihu, vždyť vláda se kasala, že má na všechno skvělý plán. A teď si hygiena dovolí doporučit, aby děti hlídala kuchařka nebo uklízečka. Ředitel měl mít již dávno pravomoc změnit organizaci školního roku.
Neznámý uživatel2022-01-26 09:11:36
A co mateřské školy? Na ty opět nikdo nemyslí, jako by ani nepatřily do vzdělávacího systému a jedná se s nimi, když se to hodí, jako s "hlídárnou" dětí. Hlavně, že je uzákoněné povinné vzdělávání. V mateřských školách se děti netestují, což je asi dobře, že je tímto netrápíme, ale jsou v daleko těsnějším kontaktu s pedagogy, kteří jsou proto častěji vystavené nákaze. Zajistit provoz při onemocněné učitelek ale i provozních pracovnic je velký problém.
Neznámý uživatel2022-01-25 14:45:17
Myšlenka dobrá, ale neúplně napsané. Ředitelům situaci ulehčí ale jen částečně. Ředitelské volno podle tohoto zákona je navázané na karanténu, izolaci či onemocnění Covid-19 u pedagogických pracovníků. Žáky neřeší.
Neznámý uživatel2022-01-25 09:18:39
Myslím si, že jsem rád, že nejsem ředitelem... Co se o tom dá myslet? Především je blbé, že na všechno potřebujeme zákon. Nestačil by rozum? Když má škola třídy i učitele v karanténě, nedá se dělat nic jiného, než být doma.
Mgr. Dalibor Fusek2022-01-23 16:54:50
Vláda nově navrhuje zákon, díky kterému by ředitelé škol mohli nově v období epidemie onemocnění COVID-19 způsobené koronavirem SARS CoV-2 získat pravomoci vyhlášení distanční výuky a mimořádného ředitelského volna až 10 dnů. Zajímalo by nás, co si o tomto návrhu myslíte Vy?
Pátek 26.04.2024, svátek má Oto


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.