Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Je potřeba zvýšit fyzickou aktivitu českých dětí ve školách? (22.12.2014-4.1.2015)

Neznámý uživatel2015-01-03 17:56:53
Naštěstí pracuji v mateřské škole, kde děti ještě nejsou moc pohodlné a pohyb je baví, máme vlastní tělocvičnu, vymýšlíme dětem různé pohybové aktivity, denně chodíme ven, nemáme daleko do lesa, k rybníku a máme dobře vybavenou školní zahradu - podotýkám, že jsme vesnická mateřská škola. Ale když se dětí zeptám, co dělají po příchodu domů, málokteré teď v zimním období chodí ven, výmluvy rodičů jsou různé až úsměvné.
Neznámý uživatel2015-01-03 09:01:11
Dobrý den,určitě je to dobrý nápad,ale to by musela spolupracovat hlavně většina dnešních rodičů,protože se snaží děti odkládat k počítačům,tabletům hlavně aby je děti moc neobtěžovaly.Přitom dnešní děti jsou pořád stejné jako bývaly dřív,ale je potřeba se jim věnovat a nabídnout jim nějakou aktivitu třeba zrovna fyzickou a nespoléhat se jenom na školku nebo školu.
Neznámý uživatel2014-12-31 13:40:35
Dobrý den,hlavně, že kritizovali základní školy praktické, které už dávno 3 hodiny TV mají a vyučují!
Neznámý uživatel2014-12-30 12:57:15
Určitě je to dobrý nápad a souhlasím s názory nekterých uživatelů, ale jeden mě spíše pobavil: Dnešní děti jsou zásadně jiné než bývala generace jejich rodičů. Tělocvik nepovažují za zábavu, ale spíše za utrpení = jsem ročník 1982 a během tělocviku na zš jsem neustále hráli pouze vybíjenou či střeleckou, paní učitelka na nás neustále jen křičela "Vy vrány, co tam stojíte a ....." Rozhodně jsem tělocvik nebrala jako zábavu, spíše jako utrpení, jelikož mi míčové hry nešly vůbec a byla jsem spíše na atletiku. Paní učitelka celou hodinu jen stála, křičela a pískala na píšťalku. :-(
Pokud ale budou hodiny promyšlené, různorodé, aby se v nich mělo šanci najít každé dítě, je to bezvadný nápad. Ze zkušenosti z naší školy (kde nyní pracuji) je to spíše o člověku, který k pohybu děti vede. A rodina zde má zásadní roli, v tom naprosto souhlasím. Je až s podivem, že venku nepotkáte skoro žádné děti, tráví hodiny u pc a tv a přichází tak o nezapomenutelné zážitky. A pak jezdí do lázní s obezitou aj.
Neznámý uživatel2014-12-30 09:28:59
Určitě ano, ale jak to udělat, to už nikdo neví... dokud bude mít rodič nad školou navrch, tak se obávám, že se nic nezmění...
Neznámý uživatel2014-12-29 16:43:51
Určitě je to potřeba, jen je nutné, aby to pochopili rodiče, kteří píší stále omluvenky na Tv, někdy, bohužel, i lékaři. Také je nutné při hodinách Tv odhadnout na co dítě stačí a ne je ztrapňovat, že jsou nešikovné.
Neznámý uživatel2014-12-29 13:36:12
Mgr. Taťána Houdková
Je to potřeba pro zdravý vývoj dítěte a to nejen po fyzické stránce, ale i psychické. Učím na 1.stupni ve škole, kde nemáme tělocvičnu. Naše děti se radují z pohybu. Je otázka, co jim nabídneme a co od nich požadujeme nebo očekáváme. Je třeba dát jim prostor.
Neznámý uživatel2014-12-26 15:16:23
Podle mého je to dobrý nápad, protože se tím zvýší odolnost dětí proti nemocem. Je však otázka, zda zvýšení dotace bude přidáním jedné hodiny ke stávajícím hodinám či má dojít k odčerpání 1 hodiny z jiného předmětu a tím se objevuje nová otázka z kterého předmětu bude tato hodina odebrána.
Neznámý uživatel2014-12-24 12:36:07
Podle mne je to zcela jistě zajímavý nápad, mám jen obavu, že se nesetká s vřelým přijetím. Dnešní děti jsou zásadně jiné než bývala generace jejich rodičů. Tělocvik nepovažují za zábavu, ale spíše za utrpení. Každopádně jsem zvědavý, jak to bude vypadat.
Mgr. Dalibor Fusek2014-12-24 10:27:04
V následujících dvou týdnech bychom se Vás chtěli zeptat, zda si myslíte, že zvýšení dotace tělesné výchovy v základních školách na tři hodiny týdně, je správných směrem ke zlepšení fyzické kondice a zdraví českých dětí.
Čtvrtek 25.04.2024, svátek má Marek


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.