Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Jsou jednotné závěrečné zkoušky cestou správným směrem? (26.1.2015-1.2.2015)

Mgr. Helena Pačesová SOŠ Karlovy Vary, s.r.o.2015-01-30 10:04:36
Forma praktické zkoušky je jednoznačným návratem o 20let zpět. Témata neakceptují moderní technologie. Žáci kteří absolvují OV přímo v praxi u jednotlivých firem jsou nuceni složit zkoušku na cvičných modelech ve školách nebo na připravených pracovištích mistry OV.
Neznámý uživatel2015-01-29 08:15:54
Lze konstatovat, že JZZ má a bude mít pozitivní dopad. Bude ovšem nutné doladit některé aspekty, jako např. realizaci praktické zkoušky ve firmách, nebo zohlednění orientace příslušného oboru v rámci ŠVP na specifické podmínky firmy, ve které žáci praktikují.
Neznámý uživatel2015-01-28 11:33:45
Jednoznačně ANO. Neoblíbené budou - tam, kde bude strach z neúspěchu. Laťka zkoušek v našem školství je ovšem nasazena již velmi nízko, protože je nutno mít vystudovanou převážnou část populace. Centrálními zkouškami se zjistí i úroveň výuky na jednotlivých školách. Ovšem pozor: je nutno zabránit podvodům zejména nezávislým dohledem.
Neznámý uživatel2015-01-28 07:46:54
Dle mého názoru ANO. Ale s podmínkou, že bude nastavena hranice úspěšnosti a tím možnost přijetí na gymnázia a střední školy. Ostatní žáci se tedy budou vzdělávat v učebních oborech. V současné době jsou na maturitních oborech žáci, kteří byli přijati z ekonomických důvodů, ale studium nezvládají. Učitelé se přizpůsobují a úroveň klesá a klesá. Žáci na ZŠ ve druhém pololetí odmítají pracovat, není nástroj, jak je přimět k práci a tento návyk si pak přináší i na SŠ. Zároveň by si přípravou na přijímací zkoušky opakovali a upevnili znalosti z MA a ČJ. Eva Valterová
Neznámý uživatel2015-01-26 14:46:07
My jsme ve škole zkoušeli nejprve přístup vlastních zkoušek, postupem času jsme ovšem přešli na jednotné zadání. Musím říct, že nyní za tento počin mohu MŠMT (spíše však NÚV) pochválit. A s tím se ve školství často nesetkáváme. :)
Neznámý uživatel2015-01-26 08:19:25
Naopak od státní maturity byl u tohoto projrktu zvolen velmi kvalitní přístup, a to především v dlouhodobé nepovinnosti, kdy si jednotlivé školy mohly vyzkoušet, do čeho půjdou. Všimněte si také, jak klidně celý proces proběhl a z mediálního hlediska byl absolutně neviditelným.
Mgr. Dalibor Fusek2015-01-25 23:18:25
V tomto týdnu bychom se Vás rádi zeptali, jaký máte názor na povinné zavedení jednotných závěrečných zkoušek do našeho vzdělávacího systému. Bude se jednat o obdobu (a to včetně neoblíbenosti) povinných státních maturitních zkoušek anebo v nich spatřujete příležitost pro české školství?
Pátek 19.04.2024, svátek má Rostislav


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.