Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Stávka pedagogů (20.6.2016-26.6.2016)

Neznámý uživatel2016-06-28 22:54:39
Vážení kolegové, platy jsou jedna věc, ale osobně jsem znechucen tím, že dnes se jen pokoušíme učit pokud zbyde čas. Už mne unavuje a vyčerpává neustálé předělávání osnov,ŠVP, učebních plánů, individuálních plánů, vyplňování připitomělých dotazníků a výzkumů a šetření MŠMT.Do toho samý operační program, kde se většina peněz proschůzuje, takhle nehospodárně by žádná firma nemohla fungovat. Inkluze je další kapitolou - to co se děje ve školství dnes, to nepamatuji. Asistenta pedagoga bude dělat každá ,,uklizečka,, protože bude poptávka. Paní Valachová z nich udělala Hladovou zeď a celé Česko bude zaměstnáno na 0,66 úvazku za minimální mzdu. Z prošustrovaných miliard na inkluzi budou mít prospěch všichni, kteří se na tom přiživují. Kvalitního asistenta neseženete,a pokud ano tak vám na něj dají 130 00O na rok. Myslím že stávkovat nemá cenu, je třeba opustit školství.
Neznámý uživatel2016-06-26 17:11:19
Navrhuji dát stávce správné synonymum, např. "Projekt za zlepšení vzdělávání" (projekty mají přece zelenou) a předložit to prolhanému Bruselu, třeba z toho "něco kápne". Nelze neustále přehlížet, jak je náš resort zanedbávaný, brzy nastane situace, že nebudou učitelé (tak jako sestry a lékaři ve zdravotnictví, kde se zavírají různá oddělení, a to někdo zavinil, někdo neschopný to řídit), a pak budou všichni koukat (zkuste např. sehnat učitele odborných předmětů na SŠ; každý oslovený řekne řediteli do očí, až nabídnete dvojnásobný plat, tak zavolejte).
A pokud kdokoli vyhrožuje ředitelům kvůli stávce, tak je to možná až na žalobu, právo stávkovat je, tuším, zakotveno i v ústavě, pokud se splní řádně všechny náležitosti (oznámení akce, atd.).
Ani zřizovatelé ani úředníci z MŠMT nechodí mezi učitele, a proto neví, co se v jejich resortu děje. Trapné dotazníky a návštěvy ministryně (či ministrů, to určitě nezachrání.
Je třeba také vzpomenout, která že to byla strana, co před patnácti lety vykřikovala, že učitel by měl mít plat 130% celostátního průmeru, a při volbách si to uvědomit.
S pozdravem napůl vyhořelý učitel
Neznámý uživatel2016-06-26 15:43:29
Učitelé se bojí stávkovat!!!!!! Zřizovatel vyhrožuje řediteli, když půjdou jeho učitelé stávkovat, že jej odvolá!!!! Tomu říkám demokracie.
Alena Vojtěchovská2016-06-23 10:53:56
Musíme si vzít příklad z lékařů a zdrav.sestřiček,vždy dokáží za sebe bojovat
Neznámý uživatel2016-06-22 18:09:28
Tak ted uz se toho moc nestihne... i kdyz prazdniny mohou byt casem pripravy. Je evidentni, ze bez toho to nepujde, ministerstvo si se svymi "odborniky" dela co se mu zamane, protoze ocividne pocita s tim, ze se ucitele na nic nezmuzou, maximalne na lamentaci na internetu... rozesilam odkaz na mistni diskuzi...
Neznámý uživatel2016-06-22 13:11:10
V téhle společnosti by pomohla opravdu jen stávka všech školských pracovníků s tím, že školy budou zavřené a nebudou žádným způsobem děti někde dohlídávány. Pak po určité době by to možná přineslo výsledek. Museli bychom ale vydržet různé typy zastrašování a vyhrožování. Tomu ale bohužel po 35 letech praxe ve školství nevěřím. Vždy stávkuje jen menšina, ve školách se normálně učí nebo je minimálně družina a pak jsme všem jen pro smích. Možná až další generace, která není tak zvyklá poslouchat.
Neznámý uživatel2016-06-22 12:32:21
Stávka, ne stávková pohotovost, je jediným nástrojem, jak donutit naše politiky k akci. A zejména před volbami! Všem nám je jasné, že politici ODS, ČSSD, TOP 09 jsou vlastně škůdci tohoto státu, kteří slibují, ale jde jim jen a jen o jejich kapsy. A odbory - to je výsměch slušným lidem! Uvědomme si, kolik nás v republice je, učitelů MŠ, ZŠ a SŠ!!! Spojme síly, nebuďme "ovce"!!!
Hana Pátková2016-06-22 09:25:02
Řekněme si na rovinu, že celé naše školství jde, vlivem nekompetentních zásahů, do kytek. A co mě osobně nejvíce trápí, je naprosto nedostačující právní ochrana pedagogické profese, např. ve vztahu rodič-pedagog.A co se týče platů, těch slibů už bylo!! Doufejme, že konečně většina z nás pochopí, že tlak je nutný, aby se něco změnilo. Výstražné stávky nic v minulosti nevyřešily.Takže já určitě stávku podporovat budu.
Jaroslava Spurná2016-06-22 08:58:36
Stávka stejně nic nevyřeší, ale tlačit se zřejmě musí, není zbytí. Nicméně nedá mi to a musím poznamenat - všimli jste si, jak se zase, a to již po x-té, začlo s výkřiky, jací jsou učitelé po platové stránce chudáci a že se jim a z jakých důvodů musí přidat, a najednou už se zase mluví o přidání všem státním zaměstnancům ?! To jest včetně politiků ? Vždy se svezou, kdykoliv je řeč o učitelích a jejich nedostatečném ohodnocení? Kdy už konečně začne problém učitelských platů být jen problémem učitelských platů a jejich řešení řešením jen učitelkého stavu bez neustálého nabalování dalších ? Snížení platů jde jen té či oné skupině, to už jsme v minulosti viděli, ale vždy, jak se nastolí a mediálně propere problém učitel a jeho plat a nevyhovující společenské postavení, tak je hned neoddělitelnou součástí skupiny státních zaměstnanců, kteří se všichni hned musí řešit. Všichni mají zřejmě výrazně nižší plat než v Evropě, výrazně nižší plat než ostatní vysokoškolsky vzdělaní lidé v ČR, všichni jsou na tom stejně špatně, jako ten učitel. Podle mne tady o učitele nejde, ti jsou jen zástupným problémem pro zvýšení platů jiným, pro zisk předvolebních bodů a někdy i pro poslední možnost si přilepšit, než se bude muset státní židlička pustit někomu jinému. Finsko začalo s reformou v r. 1989 jako ČR. Tam ale šlo cíleně o učitele a reformy pro školství, bez neustálého nabalování dalších. A výsledek jejich reformy a našich pokusů o reformy jsou snad No comment.
Neznámý uživatel2016-06-22 07:10:21
Myslím si, že je to krajní řešení, ale nazrál čas. A to nejen kvůli mzdám, i když kvůli nim hlavně.
Neznámý uživatel2016-06-22 06:59:55
Pěkný den kolegyně a kolegové. Stávka rozhodně ano, ale aby to mělo smysl, pak by to mělo být hlavně v době přijímacích či maturitních zkoušek, kde nás potřebují nejvíce. Jinak jsme jim k ničemu.
Neznámý uživatel2016-06-21 15:11:00
Jsem pro okamžirou stávku. Jinak to žádná politická reprezentace nikdy nepochopí ....
Neznámý uživatel2016-06-20 11:06:27
Souhlasím,všichni se brání a my stále mlčíme! Eva
Neznámý uživatel2016-06-20 10:23:14
Jsem jednoznačně pro. Stávkují piloti, zdravotníci, vlastně všichni. Můžu si o tom myslet své, ale co já? Myslím si, že jakožto vysokoškolák s 20letou praxí si zasloužím alespoň průměrný plat. Pojďme do toho, drazí kolegové.
Mgr. Dalibor Fusek2016-06-20 07:33:41
Zajímalo by nás, jak se stavíte k možnosti stávky pedagogických pracovníků v případě, kdy nebudou vyslyšeny požadavky na zvýšení jejich mezd.
Středa 24.04.2024, svátek má Jiří


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.