Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Prodloužit či neprodloužit Vánoční prázdniny (13.12.2021-19.12.2021)

Neznámý uživatel2021-12-23 14:33:19
... bla, bla, bla, tak HEZKÉ SVÁTKY
Neznámý uživatel2021-12-20 01:34:16
A co takhle záporně prodloužit, tzn. zkrátit. V Po 27. prosince by žáci hezky přišli, ráno by se otestovali šmejdotesty a jelo by se pěkně dál. Proč stále ministři do všeho rejpají a nenechají to na ředitelích. Kdyby se raději starali, aby bylo dost fyzikářů, matikářů, chemikářů a informatiků. Z toho bude na zvracení za pár let celé společnosti. Mimochodem, současný premiér coby ministr školství před osmi lety pro toto také neudělal ani ťuk.
Neznámý uživatel2021-12-18 20:40:41
Tři dny vůbec nic neznamenají a těžko mohou ohrozit vzdělanost národa, zejména když se stejně ve školách nebude učit. Budou se pořádat besídky a promítat filmy. Pan Plaga je najednou bojovník za práva dětí chodit do škol, škoda že dříve ho dlouhodobé zavření škol nijak netrápilo. V pondělí se děti otestují naprosto nefunkčními testy, kdo ještě může, tak se nakazí, aby během svátků nákazu roznesl v rodině. A svede se to na neočkované, alespoň bude důvod je opět pranýřovat a ideálně zbavit další části lidských práv. Je mi z toho všeho na zvracení.
Neznámý uživatel2021-12-17 08:45:33
Těch pět dní, to je opět matení veřejnosti. To se tak pěkně zaobalí, aby to vyvolávalo více pocit neadekvátnosti a větší závisti vůči učitelstvu. Ony by ty prázdniny byly vyhlášeny od soboty. Takto se mate veřejnost neustále. Doba zavření škol byla také vymyšlena a zaokrouhlena. Prý byli žáci rok doma. Myslím, že ani ti, co byli nejdéle, nebyli doma rok a většina dětí ZŠ by nesečetla ani půl roku. A to samé je jakékoli přidání v sektoru školství. Jednou se přidá a na liště v televizi to bez jakýchkoliv souvislostí jednou za dva měsíce pustí jako novinu. Lidé si pak myslí, že se přidávalo 6x. V médiích je záměr takto stavět veřejnost proti škole, vytrhávat věci z kontextu, mást veřejnost a rozdělovat lidi. Takže se pak nedivme, že si leckdo nechce koupit ani sluchátka (spíš vzít z domova), protože i to matení ohledně zlepšení platové situace a zázemí ve škole je asi záměrné. Lidé mimo školu tomu prostě věří a nepřesvědčíte je o opaku. Všechno stejně skončí vždy tvrzením rodičů "žádné prázdniny, za nás se chodilo i v sobotu a biflovalo od nevidím, do nevidím, tak proč by to nepřežila i tato generace". Ale smysl mnohého počínání ve škole, ten smysl a efektivita, nad tím se nepřemýšlí. Prostě je to jedno, tak ať jdou do školy a tam se plácají (protože je to před svátky, protože jich tak je kvůli Covidu pět ve třídě a jet hybridní výuku, když jsou doma nemocní - co to jako je? Ti mají ležet a ne se učit). I s tou hybridní výukou na ZŠ jsme KAŠPAŘI. Nejvíce propagandistické jsou ty šoty v televizi, jak tam učitelka učí tři děti ve třídě a zbytek u počítače. No to si připadám jako v ubohé scifárně nebo vzhledem k podstatě toho, jako za hlubokého socialismu.
Neznámý uživatel2021-12-16 09:20:40
Mě už nebaví číst od kolegů, jak jsou "přetíženi". Do roztrhání těla nemá smysl pracovat, neboť s roztrhaným tělem by se nedalo pracovat již vůbec. V čem to přetížení vlastně spočívá? Spíte 4 hodiny denně? Pracujete v sobotu a v neděli 12-14 hodin? Chodíte ze školy domů v osm večer? Mně se to nezdá, když se po škole rozhlédnu. Nebylo by na škodu, kdyby si přetížený učitel mohl zkusit na půl roku jinou práci. Najednou by možná zjistil, že se pohyboval v komunitě relativně velmi inteligentních a vzdělaných lidí, nemusel nutně pobývat na pracovišti, když neměl přímou vyučovací povinnost, měl v době prázdnin dovolenou nebo studijní volno a vůbec v podstatě svobodné povolání. Co mi vadí je to, že odborníci - virologové, imunologové, epidemiologové se zviditelňují zcela rozdílnými názory, namísto aby si uvědomili, že národu nejvíc pomohou tím, že svolají odbornou konferenci, na které dojdou k závěru, že budou prosazovat převažující názorový proud a hádat se budou interně a ne v TV. Za další stran prodloužených prázdnin - máme přece nástroj na řešení, a tím je distanční výuka. 5 dní nikomu neuškodí, to není rok bez školy. Jenže to by tento národ musel mít vzdělání v úctě, musel by uznávat potřebnost vzdělání. Zatím to vypadá na jedné straně tak, že na školy a učitele se nadává, škola otravuje "zbytečnostmi" a na straně druhé tomu nahrává neochota a neschopnost některých učitelů napřít všechny síly a být nápomocen řešení situace. Ani ty blbý sluchátka si někteří nekoupíte, radši budete nadávat na levný a nespolehlivý šunt vyfasovaný ve škole.
Neznámý uživatel2021-12-15 18:17:52
O 5 dní? To znamená od zítřka, tedy od čtvrtka 16. 12. O tom snad řeč nikde nebyla.
Neznámý uživatel2021-12-15 10:54:02
Připojuji se k názorům, že výuku ve školách ani ve školkách za 4 dny prodlouženého volna již nic nespasí. Pedagogové toho mají už plné zuby, proto by si zasloužili alespoň před svátky klid a trochu pohody. Připadá mi ,že ředitelům se přidává práce těch kteří v jiných resortech nestíhají. A protože jsme zodpovědní /jedni z mála/ pracujeme do roztrhání těla. Čelíme různým nepříjemným situacím ,které musíme řešit kulantně , abychom náhodou "nešlápli někomu na kuří oko" a předešli tak §.Pedagog není nesmrtelný a zaslouží si úctu.

Neznámý uživatel2021-12-13 20:44:12
Já bych přestal vycházet ze zcela mylného předpokladu, že žáci, ať už ZŠ, nebo SŠ baží po vzdělávání, a připustil bych, že velkému počtu dnešních žáků není vzdělání umožňováno, ale vnucováno. Tudíž před Vánoci nastanou "nevolnosti", "rodinné důvody", mj. taky zavřené domovy mládeže, na ZŠ se přestane učit ("besídky"), v mnoha obskurních oborech SŠ, kde stejně není co dělat, taky. Bohužel třicet let se tu pěstuje vědomí, že škola je instituce, která obtěžuje a nakonec musí stejně uhnout. Vzdělání netřeba, vždyť ho nepotřebuje ani ministr zahraničí. Pokud by byla nařízena distanční výuka, což se nabízí jako nejsnazší řešení, budou mít najednou domácnosti "problémy s připojením". Já mám největší vztek na ty "kolegy", kteří kašlali na distanční výuku, Nadělali strašnou škodu. A za plat. Nevím, jak z hlediska veřejného zdraví, ale z hlediska výuky je to úplně jedno.
Neznámý uživatel2021-12-13 09:06:47
Dobrý den,
v uplynulém roce se školy zavřely na mnoho měsíců a nyní se vyvádí kvůli třem dnům. Ve školách se stejně pořádně neučí, doma jsou učitelé a žáci. Mnozí opravdu nemocní, takže když jsou nemocní, neměli by absolvovat žádnou výuku. To si často školy neuvědomují a chtějí po žácích, aby se této on - line blbárny účastnili. Efekt celé této komedie je nepatrný včetně opatření - roušek ve společných prostorách. Každého to celé štve (rodiče, učitele, žáky nejméně), všichni proti sobě brojí, nadávají si, a přitom to je celé k ničemu, neboť covid se vesele šíří. Jak budou vypadat ty tři dny neprodloužených prázdnin? Budou se dělat besídky, rozdávat dárky, koukat na filmy (prořídlé třídy), prostě klasika. Takže to se dalo úplně bez problémů oželet. A takové debaty kvůli takovému nepodstatnému ničemu! Ti, kteří to vidí stejně, dají ředitelské dny. To, že bude probíhat za této situace řádná výuka, je iluze. Nabude. Hovořím za ZŠ. Nejvíce mě štve, že přístup vlády a obecně politické reprezentace je stále stejný, stále stejný KOCOURKOV. Chvíli k smíchu, chvíli k pláči. A s novou vládou to nebude jiné. Opět budou překvapeni novou vlnou a další a další. Opět budou zavádět nesmysly a školy je opět budou plnit (některé rozumně, jen aby vlk se nažral a koza zůstala celá, jiné dogmaticky bez patřičného oprávnění, tak činit). V celé potěmkiádě jsou tři dny či pět dní prázdnin malicherným nesmyslem. Bohužel společnost je stejná, jakou ji v dopise Gustávu Husákovi charakterizuje v roce 1975 Václav Havel. A Covid i debata kolem prázdnin to jenom odhalují. Přitom by stačilo dát ředitelům pravomoc a Ti by sami věděli, co je v danou chvíli pro tu kterou školu vhodné. Však tam, kde není Covid, nechť se učí. A i to trasování by fungovalo, kdyby tak činili ředitelé pouze s drobnou podporou hygieny. Vždyť to je další POTĚMKIÁDA - ty telefonáty den před konce karantény, která vlastně nikdy nenastala a nastane vždy ten jeden den. Už se "těším", jak mně bude někdo z hygieny volat 21.12., že dítě, které mohlo být nakaženo 13.12. (a celý týden chodí do školy) má být do 22.12. v karanténě. No nejsme retardovaní, když se tohoto účastníme?
Mgr. Dalibor Fusek2021-12-12 13:16:26
Mnoho politiků přišlo s návrhem prodloužit letošní Vánoční prázdniny o 5 dní, a to vzhledem ke stávající nepříznivé situaci v šíření nemoci covid. Ministr Plaga však tuto variantu odmítl. Zajímalo by nás, jak se na tuto situaci díváte Vy?
Sobota 20.04.2024, svátek má Marcela


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (5)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.